Facebook Pixel Εφές Αναντολού - Παναθηναϊκός: Αυτοκτονία για τον Παναθηναϊκό στην Πόλη - Ήττα με buzzer beater μαχαιριά από την Εφές
| 2022-01-21 21:22:00

Αυτοκτονία για τον Παναθηναϊκό στην Πόλη - Ήττα με buzzer beater μαχαιριά από την Εφές (vid)

Αυτοκτονία για τον Παναθηναϊκό στην Πόλη - Ήττα με buzzer beater μαχαιριά από την Εφές (vid)

Τσάμπα ήττα για τους Πράσινους στην Πόλη με τον Μοερμάν να ευστοχεί σε τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο δίνοντας τη νίκη στους πρωταθλητές Ευρώπης

Εφές Αναντολού - Παναθηναϊκός: Mια αρκετά σκληρή και άδικη ήττα βίωσε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Παρασκευής, μιας και είδε τον Οκάρο Γουάιτ να γίνεται ξανά μοιραίος στο κρίσιμο σημείο και να κάνει 1/2 βολές, με τον Μοερμάν στη συνέχεια να σκοράρει όντας αμαρκάριστος για 3 και να κάνει το τελικό 82-81, αφήνοντας μόλις 1 δευτερόλεπτο στο Τριφύλλι.

Το ματς: 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά νωχελικά στο κομμάτι της επίθεσης ενάντια στην Εφές στην έδρα της, μιας και είδε τους Τούρκους να προηγούνται με 5-0 και να χρειάζετια να περάσουν 2.30΄ για να βρει το πρώτο καλάθι στον αγώνα, χάρη σε καλάθι του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος έμελλε να μην βάλει άλλο σουτ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Αν κάτι ήταν αξιοσημείωτο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ότι οι πράσινοι έβγαλαν αρκετή διάθεση στην άμυνα και στο κομμάτι του επιθετικού ριμπάουντ, με τον Έβανς να βγάζει ενέργεια στο συγκεκριμένο κομμάτι. Οι μόνοι 2 παίκτες για τους οποίους δεν υπήρχε απάντηση ήταν οι Ντάνστον και Λάρκιν που έβαλαν από 6 για τους πρώτους 12 της Εφές.

Στα παράδοξα της πράσινης επίθεσης ήταν ότι ο Παναθηναϊκός στο αντίστοιχο διάστημα και στο 12-12 πήρε καλάθια από 4 διαφορετικούς πρωταγωνιστές, μιας και σκόραραν και ο Έβανς και ο Γουάιτ και ο Πέρι και ο Παπαπέτρου, ενώ ο μόνος που δεν πέτυχε πόντο από την αρχική πεντάδα ήταν ο Λεωνίδας Κασελάκης. Εν τέλει το πρώτο μέρος τελείωσε με 5-0 για τους Τούρκους και με τον Παναθηναϊκό να μένει χωρίς καλάθι από το 3.37΄ της πρώτης περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος ήταν τελείως διαφορετική ως προς την ευστοχία και την προσέγγιση που είχαν και οι δύο ομάδες, μιας και μπήκαν συνολικά 52 πόντοι, 23 περισσότεροι δηλαδή από την πρώτη περίοδο με τον Παναθηναϊκό να σταματάει στους 30! Ο κυριότερος λόγος δεν ήταν άλλος από την ευστοχία στο τρίποντο, με τον Καββαδά να κάνει την αρχή και να βάζει τα δύο πρώτα καλάθια στην έναρξη της δεύτερης περιόδου. Παρότι η Εφές έφτασε και στο +8, εν τέλει δεν μπόρεσε να ξεφύγει και να μπλοκάρεται χάρη στις καλές πράσινες άμυνες, έχοντας ως έξτρα λύση όμως τα επιθετικά ριμπάουντ.

Το 22-14 της Εφές έγινε 29-27 με τον Νέντοβιτς και τον Μέικον να δίνουν 10 γρήγορους πόντους στο διάστημα που πάτησαν στο παρκέ με τον Αμερικανό να δείχνει πως άφησε το πρόβλημα στην γάμπα, παρότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί καθόλου στα πρώτα 12΄.

Το πρώτο προβάδισμα ήρθε χάρη σε 3 σερί τρίποντα των Γουάιτ, Νέντοβιτς και Μέικον, ο οποίος έκανε το 36-33 υπέρ των φιλοξενούμενων, δίνοντας προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα δίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Έβανς, ο οποίος είχε φτάσει τα 8 ριμπάουντ και ένα buzzer beater λέι απ του Μίσιτς. ο οποίος και έκανε το 39-42.

Το δεύτερο μέρος

Ήταν δεδομένο ότι η Εφές θα έμπαινε στο παρκέ για να ανατρέψει την κατάσταση και ο Πέρι κατάφερε να κάνει ένα τραγικό λάθος με το καλημέρα και επειδή πήγε να πουλήσει και δεύτερη μπάλα στην αμέσως επόμενη επίθεση αντικαταστήθηκε μετά από μόλις 25 δευτερόλεπτα από τον Ντάριλ Μέικον.

Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να βρει λύση με δίποντο του Νέντοβιτς, ωστόσο στη συνέχεια είδε τους Τούρκους να τρέχουν ένα 6-0 σερί χάρη στα καλάθια των Μίσιτς, Μοερμάν και Ντάνστον, με τον Παπαπέτρου να σκοράρει ξανά για το 47-46 μετά από σχεδόν 22΄ που δεν είχε βρει άλλο καλάθι!

Νέντοβιτς και Μέικον συνέχισαν το επιθετικό τους κρεσέντο και μπόρεσαν να δώσουν εκ νέου προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό με το 50-51, ωστόσο στη συνέχεια η Εφές φόρτσαρε και έφτασε στο 63-58.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός κόλλησε για αρκετό διάστημα με τους Νέντοβιτς και Μέικον να κάνουν διαδοχικά λάθη, για να δώσει τη λύση ξανά ο Μέικον, για να ξεκολλήσει την ομάδα, με τον Παναθηναϊκό να τρέχει ένα επιμέρους 4-0, χάρη και στις βολές του Οκάρο Γουάιτ. Το 65-62 για την ομάδα του Αταμάν διαμορφώθηκε στο τέλος της τρίτης περιόδου χάρη σε άνετο καλάθι του Μίσιτς, εξαιτίας της αδράνειας του Οκάρο Γουάιτ.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με την Εφές να βρίσκει λύσεις με τον Ντάνστον και με τον ξεχασμένο σήμερα Μπομπουά για να δώσει λύση για τον Παναθηναϊκό ο Νέντοβιτς, μιας και τα πρώτα 3΄ ξεκίνησαν με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες στην επίθεση και προσηλωμένες στην άμυνα.

Εξαιρετικό ο Οκάρο, ο οποίος έκανε το 69-69, για να σκοράρει ο Λάρκιν στη συνέχεια και να δώσει απάντηση ο Καββαδάς, ο οποίος πάλεψε αρκετά κέρδισε φάουλ και έβαλε και 8 πόντους! Μάλιστα, οι πράσινοι με ένα 5-0 σερί έκαναν το 73-76 υπέρ τους, χάρη στο τρίποντο του Νέντοβιτς και το καλάθι του Παπαπέτρου που προήλθε από την 3 ασίστ του Σέρβου άσου! Το εντυπσιακό ήταν πως στα 4.28 ο Σαντ Ρος έφτασε τα 9 ριμπάουντ!

Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία σε δύο σερί φάσεις να επεκτείνει το +3, παρότι έβγαλε και καλές άμυνες, ωστόσο ένα μη σφύριγμα σε φάουλ που έγινε στον Γουάιτ είχε ως αποτέλεσμα στην αντεπίθεση ο Μοερμάν να σκοράρει κάτω από το καλάθι και τον Πρίφτη να παίρνει time out 2.30΄ πριν το τέλος με το σκορ στο 75-76.

Η επίθεση μετά από το time out ήταν άστοχη και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός δέχθηκε τεχνική ποινή (!!!), για κανέναν απολύτως λόγο στον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος απορούσε... Και ο Μίσιτς δεν έχασε την ευκαιρία για να ισοφαρίσει, μετά από αυτό το εμετικό σφύριγμα.

Ο Σέρβος αστόχησε σε τρίποντο στη συνέχεια για να βάλει 2/2 βολές ο Νέντοβιτς στην επόμενη επίθεση. Βολές έβαλε και ο Μίσιτς, για να δώσει άμεση απάντηση ξανά το Τριφύλλι με τον Μέικον, ο οποίος πήρε την ασίστ του Γουάιτ για να φτάσει στους 17 και να κάνει το 80-78.

Στη συνέχεια οι πράσινοι είδαν τον Ντάνστον να κάνει 0/2 βολές και τον Μοερμάν να βάζει καλάθι, αλλά δεν μέτρησε, με τους διαιτητές να δίνουν επανάληψη της βολής, λόγω του ότι ο Έβανς ξεκίνησε πριν εκτελέσει ο Ντάνστον την δεύτερη του βολή. Εν τέλει ευστόχησε για το 79-80.

Ο Μέικον δεν μπόρεσε να ευστοχή και ο Μίσιτς έχασε την ευκαιρία να βάλει το τρίποντο, με τον Οκάρο Γουάιτ να μαζεύει το ριμπάουντ και να πηγαίνει στην γραμμή της φιλανθρωπίας, μαζί με το 8ο του ριμπάουντ στο ματς. Ο Γουάιτ έκανε 1/2 βολές με τον Αταμάν να καλεί time out ενώ απέμεναν 14 δευτερόλεπτα και με την διαφορά να είναι στο δίποντο υπέρ των πράσινων.

Eν τέλει ο Μοερμάν βρέθηκε μόνος του και έβαλε το τρίποντο που έκρινε τον αγώνα για την Εφές και μια άδικη ήττα για τον Παναθηναϊκό.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο - Ράντοβιτς - Νέντοβιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-12, 39-42, 65-62, 82-81.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 11 (3/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπομπουά 4, Σίνγκλετον (0/3 δίποντα), Μπράιαντ 4, Μόερμαν 15 (3/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πλάις 4, Μίτσιτς 20 (8/12 δίποντα, 0/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Άντερσον, Ντάνστον 14 (6/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Σιμόν 10 (1/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Πέρι 3 (1), Μέικον 17 (4/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μποχωρίδης 2, Καββαδάς 8 (4/6 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 7 (2/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2 ασίστ, 2 λάθη), Κασελάκης, Γουάιτ 15 (2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/8 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Νέντοβιτς 20 (2/4 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Έβανς 4 (2/5 δίποντα, 10 ριμπάουντ) Σαντ Ρος 5 (1/6 σουτ, 2/2 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags