Facebook Pixel Euroleague: Τεράστιο διπλό της Μπάγερν στην έδρα της Μπασκόνια - Πήρε το ντέρμπι με Αστέρα η Βιλερμπάν
Μπάσκετ
| 2022-01-22 00:08:00

Τεράστιο διπλό της Μπάγερν στην έδρα της Μπασκόνια - Πήρε το ντέρμπι με Αστέρα η Βιλερμπάν

Sportdog Team
Τεράστιο διπλό της Μπάγερν στην έδρα της Μπασκόνια - Πήρε το ντέρμπι με Αστέρα η Βιλερμπάν

Με τον Οθέλο Χάντερ να είναι κυρίαρχος μέσα στη ρακέτα και τον Όγκουστιν Ρούμπιτ να αναλαμβάνει το σκοράρισμα η Μπάγερν έφυγε με το διπλό από τη Βιτόρια επικρατώντας της Μπασκόνια με 84-77 για την 22η αγωνιστική της EuroLeague. Η Βιλερμπάν ξέσπασε στο δεύτερο μισό του αγώνα και έκλεψε τη νίκη από τον Ερυθρό Αστέρα με 69-67 στο Αστρομπάλ για την 22η αγωνιστική της EuroLeague.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ:

Έχοντας το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, η Μπάγερν έφυγε με το διπλό από τη Βιτόρια επικρατώντας της Μπασκόνια με 84-77 για την 22η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Οθέλο Χάντερ κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα έχοντας τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ και ενέργεια στην άμυνα, την ώρα που ο Όγκουστιν Ρούμπιτ είχε αναλάβει το σκοράρισμα για τους Βαυαρούς. Οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, πάνω που προσπαθούσαν να μειώσουν τη διαφορά και να μπουν και πάλι στο ματς.

Με αυτή τη νίκη η Μπάγερν έκανε το 2/2 απέναντι στους Βάσκους έχοντας πάρει τη νίκη και στον πρώτο γύρο και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 9-11 δίνοντας μάχη για την είσοδο στην οκτάδα της διοργάνωσης. Πρώτος σκόρερ για τη Μπάγερν ήταν ο Γουόλντεν με 17 πόντους όσους είχε και ο τρομερός Χάντερ αλλά και ο Ρούμπιτ, ενώ για τους γηπεδούχους ο Μπόλντγουιν ήταν εκπληκτικός με 23 πόντους.

Ο αγώνας

Σε ένα ματς κλειστό στο πρώτο δεκάλεπτο, η Μπασκόνια πήρε ένα προβάδισμα το οποίο δεν κράτησε για πολύ. Οι φιλοξενούμενοι με τους Τόμας και Χάντερ να κάνουν τη διαφορά στην επίθεση μείωσαν τη διαφορά στον πόντο στα τέλη της πρώτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου και ένα τρίποντο του Κόρι Γουόλντεν ήταν αρκετό για να χτίσει ένα προβάδισμα που άγγιξε τους 12 πόντους για τους φιλοξενούμενους με σερί 17-0. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν ελάχιστα τη διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο -9.

Με την έναρξη του δεύτερου μισού η Μπασκόνια έδειξε σημάδια ζωής και μείωσε τη διαφορά στους τρεις πόντους, ωστόσο τα 13 (αντί τεσσάρων) λάθη της ομάδας της Βιτόρια τους κράτησαν πίσω και έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πάρουν και πάλι ικανοποιητικό προβάδισμα. Με τον Χάντερ να έχει τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ και τον Ρούμπιτ να είναι εξαιρετικός επιθετικά, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμά τους, παρά το ξέσπασμα της Μπασκόνια στα τελευταία λεπτά και έφυγαν με ένα πολύτιμο διπλό από τη Βιτόρια.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ντιφαλά, Μόγκουλκοτς, Πέτεκ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-16, 33-42, 55-61, 77-84

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ:

Σε ένα ματς με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες η Βιλερμπάν πήρε πολύτιμη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα με 69-67 για την 22η αγωνιστική της EuroLeague. Με αυτή τη νίκη οι Γάλλοι παρέμειναν μπροστά από τους Σέρβους στη βαθμολογία στο κυνήγι της οκτάδας.

Το ματς έγινε ντέρμπι στο δεύτερο μισό καθώς οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση. Οι Σέρβοι έμειναν κοντά ωστόσο οι Τζόουνς και Γκιστ με κρίσιμα καλάθια έβαλαν την υπογραφή τους στη σπουδαία αυτή νίκη των γηπεδούχων. Για τη Βιλερμπάν πρώτος σκόρερ ήταν οι Τζόουνς και Λακόμπ με 17 πόντους ενώ για τον Ερυθρό Αστέρα ο Ντόμπριτς έκανε ό,τι μπορούσε με 20 πόντους.

Ο αγώνας

Σε ένα πρώτο δεκάλεπτο που το χαμηλό σκορ ήταν το κύριο χαρακτηριστικό, οι φιλοξενούμενοι έχτισαν σταδιακά μία διαφορά έξι πόντων με πλουραλισμό στην επίθεση και τον Γουάιτ σε καλή μέρα. Από την άλλη η Βιλερμπάν υπέπεσε από νωρίς σε αρκετά λάθη δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πάρουν την κατοχή και να μεγαλώσουν τη διαφορά τους που είχε φτάσει διψήφιο αριθμό, ενόψει του δεύτερου μισού της αναμέτρησης.

Το δεύτερο μισό βρήκε τους γηπεδούχους να επιστρέφουν στο ματς, να ανατρέπουν το εις βάρος τους σκορ και να πιέζουν ασφυκτικά τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Λακόμπ συνέχισε την τρομερή του εμφάνιση στο ματς και πήρε στις πλάτες του την ομάδα φέρνοντάς τη μπροστά με ένα πόντο στο τέλος της τρίτης περιόδου. Έχοντας το μομέντουμ και την ψυχολογία με το μέρος τους, οι γηπεδούχοι έμειναν συγκεντρωμένοι και κράτησαν το ελάχιστο προβάδισμα του ενός πόντου. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με τους Γάλλους να ολοκληρώνουν την ανατροπή και να παίρνουν πολύτιμη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα, Πέρεζ, Τσαρούχα

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-17, 25-35, 49-48, 69-67

Πηγη: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags