Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Γλίτωσε από μεγάλη... ξεφτίλα ο ΠΑΟ - Νίκη 40αρα Νέντοβιτς, γύρισε από το -19 στη Λάρισα (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2022-02-06 18:58:00

Γλίτωσε από μεγάλη... ξεφτίλα ο ΠΑΟ - Νίκη 40αρα Νέντοβιτς, γύρισε από το -19 στη Λάρισα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Γλίτωσε από μεγάλη... ξεφτίλα ο ΠΑΟ - Νίκη 40αρα Νέντοβιτς, γύρισε από το -19 στη Λάρισα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ένα ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο με πρωταγωνιστή τον «καυτό» Νέντοβιτς (38π.), το Τριφύλλι νίκησε 90-86 τη Λάρισα, η οποία έφτασε ακόμη και στο +19!

Το ματς

Με καλό ρυθμό, σε αντίθεση με το τι έμελλε να επακολουθήσει, ξεκίνησε το παιχνίδι στη Λάρισα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» δημιούργησαν ωραία συνεργασία με Ρος-Παπαγιάννη (5-7), ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν 5 συνεχόμενοι πόντοι του Νεμάνια Νέντοβιτς (τρίποντο και γκολ-φάουλ για το 8-12).

Από εκείνο το σημείο και μετά, όμως, η κατάρρευση είναι λίγο για να περιγράψεις την εικόνα των «πράσινων». Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επιμέρους σερί 19-2(!), για να πάνε στο δεκάλεπτο με διαφορά +13 υπέρ τους (29-18). Ο Πρίφτης ξέσπασε κάπου εκεί στον πάγκο, λέγοντας μεταξύ άλλων στους παίκτες του «Ντροπή σε εσάς! Ντροπή σε όλους μας! Είναι Παναθηναϊκός αυτός; Νομίζατε ότι θα έρθετε σήμερα στη Λάρισα και θα κερδίσετε χωρίς να παίξετε;».

Τα ίδια πάλι και στη δεύτερη περίοδο, με τη Λάρισα να φτάνει μέχρι και στο σημείο να προηγείται με +16 (37-21)! Ο Νέντοβιτς, ο μοναδικός διασωθείς από το «ναυάγιο», έβαλε ξανά κάποιους συνεχόμενους πόντους από κοντά και μακριά, Μ ρίχνοντας τη διαφορά στους -8 (43-35). Και πάλι, ωστόσο, το μυαλό των «πράσινων» ήταν αλλού, επιτρέποντας στον Μούντι με buzzer beater να διαμορφώσει το 50-27 του ημιχρόνου.

Με την εκκίνηση της επανάληψης ο Πρίφτης ζήτησε το εξής: «Δεν με νοιάζει τι θα κάνετε στην επίθεση. Παίξτε άμυνα!». Μία μου το είπε, μία που... δεν έγινε τίποτα. Μάλιστα η Λάρισα, στα πρώτα 2-3 λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, έφτασε και τη διαφορά στην υψηλότερη τιμή της, στο +19 (56-37)!

Όταν το «τριφύλλι» έφτασε τους 48 πόντους (σ.σ. 58-48), τους 28 τους είχε πετύχει μόνος του ο Νέντοβιτς! Για να καταλάβει κανείς την τραγική επιθετική παρουσία της υπόλοιπης ομάδας. Με τον «Νέντο» να κάνει αδιανόητα πράγματα στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός έριξε μετά από ώρα την απόσταση των δύο ομάδων στους 10 (56-46). Με το τέλος της περιόδου, ο Παναθηναϊκός δεν είχε καταφέρει ακόμα να παγιώσει μία μονοψήφια διαφορά στον αγώνα (66-56). 

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι πρέπει να κάνει την τελική αντεπίθεσή του. Με απανωτούς πόντους από Νέντοβιτς και Ρος η διαφορά έπεσε στους 4 (68-64), για να φέρει λίγο μετά στα ίσια το ματς ο... αφηνιασμένος Σέρβος (71-71)! Σε εκείνο το σημείο, ο «Νέντο» είχε φτάσει πια στους 37 προσωπικούς πόντους! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Με δικό του τρίποντο ο Μέικον έκανε το 75-78 υπέρ του Παναθηναϊκού, δίνοντας μετά από ώρα προβάδισμα άνω των 2 πόντων στους «πράσινους».

Τα δεκάλεπτα: 29-16, 50-27, 66-56

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags