Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το όνομα του Αλέξανδρου Σαμοντούροφ έχει επιστρέψει για τα καλά στο ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων, ενώ πάντα υπάρχει στο προσκήνιο και το Τριφύλλι, καθώς οι Πειραιώτες φαίνεται ότι ενδιαφέρονται πολύ σοβαρά για το αστέρι του Χατζηβρέττα.

 

Ο παλαίμαχος άσος τού Παναθηναϊκού έχει κάνει σπουδαία επένδυση στον χώρο του μπάσκετ, στη Θεσσαλονίκη, και μέσω της ομάδας ΔΕΚΑ έχει προκύψει στο προσκήνιο το όνομα του Σαμοντούροφ.

 

Το sportdog επικοινώνησε με τον γνωστό Θεσσαλονικιό μπασκετάνθρωπο Γιώργο Μπουσβάρο, που έχει φάει τα παρκέ με το κουτάλι ως παίκτης και προπονητής, προκειμένου να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον νεαρό άσο.

 

"Το βήμα παραπάνω στην καριέρα του - Για αυτό ξεχωρίζει στο παρκέ - Καλός για τη Ρεάλ Μαδρίτης"

 

"Τον βλέπω τρία χρόνια, δεν τον έμαθα τώρα. Είναι μεγάλο ταλέντο κατά την άποψή μου. Αλλά πρέπει να φεύγει από τη ΔΕΚΑ, που ναι μεν του έδωσε πολλά με τους καλούς προπονητές της, αλλά, πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Γ. Μπουσβάρος.

 

Τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει στο παρκέ;

 

"Είναι μεγάλο πρότζεκτ. Το μυαλό του τον κάνει να ξεχωρίζει. Τον βλέπεις στο παρκέ και λες ότι αυτός είναι μπασκετμπολίστας. Κατά την άποψή μου είναι για τη Ρεάλ Μαδρίτης, γιατί ο Λάσο είναι προπονητής που αξιοποιεί τα νέα παιδιά. Αλλά χρειάζεται να αποκτήσει μυική μάζα. Τα κάνει όλα όμως, είναι μεγάλο ταλέντο που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ευρύτερα στο ελληνικό μπάσκετ". 

 

"Καλύτερος από Γκαρμπαχόσα - Δεν μπορεί στον Ολυμπιακό - Στη θέση του Πρίντεζη"

 

Πού θεωρείς ότι χρειάζεται δουλειά, τι πρέπει να βελτιώσει;

 

"Έχει μακριά χέρια, ντριπλάρει καλά, παίρνει καλές θέσεις και δεν εκβιάζει καλάθια. Αυτά είναι πολύ σημαντικά. Αλλά θέλει βελτίωση στο κορμί, χρειάζεται καλύτερο σουτ και να μάθει να τρέχει χωρίς την μπάλα. Αλλά έχει πολλά θετικά. Το παράδειγμα του Αντετοκούνμπο είναι προφανές, κάθε μέρα κάτι βελτιώνει και έτσι θα πρέπει να είναι κάθε αθλητής".

 

Υπάρχει κάποιος παίκτης που θυμίζει στο παιχνίδι του;

 

"Τον Γκαρμπαχόσα μού θυμίζει λίγο, αλλά θεωρώ ότι ο Σαμοντούροφ μπορεί να γίνει καλύτερος γιατί είναι πιο ανάλαφρο σκαρί. Είναι έξυπνος και παίζει καλά".

 

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι είναι κοντά στον Ολυμπιακό - Μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο;

 

"Όχι, σήμερα δεν μπορεί. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, πηγαίνει για να βγει στην 8άδα της Ευρωλίγκας φέτος, που βλέπουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, ίσως τον θέλει ως μια λύση για να αλλάξει τον Πρίντεζη, για βάθος στον πάγκο. Αλλά θα μείνει ο Πρίντεζης, θα φύγει; Για αυτό λέω ότι δεν ξέρω τι σχεδιασμός υπάρχει στον Ολυμπιακό".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χτύπημα" Αγγελόπουλων σε ΠΑΟ με παικταρά - Ο επόμενος μετά τον Φαλ - Θέλει να φύγει ο Ντόρσεϊ