Facebook Pixel Άρης: Μπαίνει χρήμα στα ταμεία του Άρη - Τι ανακοίνωσαν σήμερα οι Θεσσαλονικείς!
Μπάσκετ
| 2022-02-24 00:30:00

Μπαίνει χρήμα στα ταμεία του Άρη - Τι ανακοίνωσαν σήμερα οι Θεσσαλονικείς!

Sportdog Team
Μπαίνει χρήμα στα ταμεία του Άρη - Τι ανακοίνωσαν σήμερα οι Θεσσαλονικείς!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση από τους Κίτρινους.

Άρης: Την απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ανακοίνωσε, επίσημα, σήμερα η ΚΑΕ Αρης. Γεγονός για το οποίο εκφράστηκαν οι διοικούντες των «κιτρινόμαυρων» μιλώντας σε δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου του Αλεξανδρείου Μελάθλου. Παρόντες στο πάνελ ήταν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Χάρης Παπαγεωργίου, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας και πρόεδρος του ΑΣ Αρη, Λευτέρης Αρβανίτης, και το μέλος του ΔΣ, Αχιλλέας Ρουσιαμάνης.

Το πόσο για την ΑΜΚ ορίστηκε, όπως τονίστηκε από τους Θεσσαλονικείς, στις 500.000 ευρώ, με κάθε μετοχή να κοστίζει 10 ευρώ και το ελάχιστο για τη συμμετοχή στη διαδικασία να είναι η αγορά δύο μετοχών.

Οι ιθύνοντες του Αρη ανέλυσαν, ακόμη, ενδελεχώς οικονομικά δεδομένα της εταιρείας , ενώ δεν ξέχασαν τον Αλκη Καμπανό, επισημαίνοντας πως η ΚΑΕ Αρης «Δε θα αφήσει το θέμα της δολοφονίας του, θα το φτάσουμε μέχρι τέλους», όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Λευτέρης Αρβανίτης.

Η συνέντευξη Τύπου άρχισε με τον Χάρη Παπαγεωργίου. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, τόνισε:

«Θεωρώ χρέος μου, πριν πούμε οτιδήποτε άλλο , να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και πολύ συναίσθημα για την απώλεια Αλκη. Είναι κάτι που μας πλήγωσε πολύ. Είμαστε μια γενιά που αφιέρωσε τη ζωή της στον αθλητισμό, στην εποχή μας δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι στην εξέλιξη του αθλητισμού θα βιώναμε τέτοια σκηνικά. Ηταν δολοφονική ενέργεια, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τον Αλκη. Είμαστε διοίκηση Πρωτοδικείου, δηλαδή διοίκηση περιορισμένου χρόνου και ειδικού σκοπού. Οσο είμαστε στη διοίκηση έχουμε υπερβεί τις ανθρώπινες αντοχές και δυνατότητές. Κάναμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε ένα πολυπλόκαμο... θηρίο».

Τη σκυτάλη πήρε ο Λευτέρης Αρβανίτης, αναλύοντας οικονομικά δεδομένα, ποσά που δαπανήθηκαν για χρέη της εταιρείας, αλλά και πόσα χρήματα χρειάζεται να "βγει” οικονομικά η φετινή χρονιά. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Αρης είπε:

«Θα αρχίσω και εγώ με τη δολοφονία του Αλκιβιάδη, η οποία έγινε πριν από τέσσερις εβδομάδες περίπου. Η ΚΑΕ Αρης δε θα την αφήσει, θα το φτάσει μέχρι τέλους, ώστε αυτή η εγκληματική οργάνωση να εξαρθρωθεί και να εξαφανιστεί από τον ελληνικό αθλητισμό.

Αναλάβαμε από το Δεκέμβριο του 2019 , μετά την αποχώρηση Γουλιέλμου, να κρατήσουμε ζωντανή την ομάδα, να εξυγιάνουμε οικονομικά την ΚΑΕ και να την καταστήσουμε, όσο γίνεται πιο σύντομα, θελτική για πιθανό επενδυτή.

Στόχος μας, από την αρχή, είναι η αγωνιστική σωτηρία της ομάδας και η οικονομική εξυγίανση. Εγινε υπέρβαση στις δυνάμεις μας, ούτε εμείς το περιμέναμε. Ως διοίκηση Πρωτοδικείου διαχειριζόμαστε ή και φέρνουμε  κάποια έσοδα στην εταιρεία . Στα δύο χρόνια της διοίκησής μας έχουμε πληρώσει σε παλιά χρέη, είτε είναι δημόσιο, είτε παίκτες, προπονητές, μάνατζερ, πιστωτές, 1.205.000 ευρώ. 

Για φέτος, τη σεζόν 2021-2022, μέχρι τώρα η ΚΑΕ έχει ήδη πληρώσει 1.127.000 ευρώ, τα 600.000 εκ των οποίων είναι σε παλιά χρέη.
Θα χρειαστούμε, για να κλείσει η σεζόν άλλες 600 με 700.000 ευρώ. Γίνεται αντιληπτο πόσο μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται, όταν πέρυσι δεν είχαμε έσοδα από εισιτήρια, τηλεοπτικό. Κάποιοι, όχι ένας, αλλά πολλοί, έβαλαν το χέρι στην τσέπη. 

Καθημερινά υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Στις 25 του Φεβρουαρίου, πρέπει να πληρώσουμε 35 χιλιάδες ευρώ στις δόσεις Σανικίτζε-Τζένκινς. Τόση είναι όλη η μηνιαία μισθοδοσία της ΚΑΕ Αρης στους παίκτες. Καταλαβαίνετε το πόσο δύσκολο , είναι να πληρώνεις 2-3 μπάτζετ σε εποχής πανδημίας, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Η φετινή ομάδα είναι ομάδα που αγαπάει ο Αρειανός, έχει πάθος και συναίσθημα».

Ο Αχιλέας Ρουσιαμάνης, με τη σειρά του, ανέφερε: 

«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Αλκη. Ελπίζω καμία ομάδα να μην περάσει όσα περάσαμε εμείς τις τελευταίες εβδομάδες, καμία άλλη οικογένεια να μην κλάψει άνθρώπο της με αυτό τον τρόπο.

Οι 700.000 ευρώ που χρειάζονται για να «βγει» η χρονιά, εννοείται ότι δεν αφορά τις υποχρεώσεις της τρέχουσας ομάδας. Το ποσό για την ΑΜΚ οριστηκε στις 500.000 ευρώ. Το νούμερο δεν είναι τυχαίο .  Η κάλυψη της ΑΜΚ θα δημιουργήσει τις βάσεις για έναν ισχυρό Αρη, θα τα κάνει όλα πιο εύκολα για την επόμενη σεζόν.

Η κάθε μετοχή θα κοστίζει 10 ευρώ, το μίνιμουμ για συμμετοχή είναι η αγορά 2 μετοχών. Υπάρχουν Αρειανοί επιχειρηματίες, πολλοί που έχουν οικονομική δυνατότητα και χωρίς να... ματώσουν, οι οποίοι μπορούν να στηρίξουν την προσπαθεια. Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο και ο καθένας θα ξέρει που έχουν πάει τα χρήματά του. Τα υπόλοιπα χρήματα που θα μείνουν για να καλυφθεί το ποσό που χρειαζόμαστε, θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε από χορηγίες. Πιστεύουμε ότι η αύξηση είναι μικρή για το λαό του Αρη, ήρθε η ώρα να μετρηθούμε , να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να βάλουμε γερές βάσεις και να πάει η ομάδα μπροστά. Είμαι αισιόδοξος, δεν πιστεύω ότι δε θα βρεθούν Αρειανοί να στηρίξουν την αύξηση, όταν ξέρουν ότι τα χρήματά τους θα πιάσουν τόπο. Δε συνηθίσαμε να τρέχουμε, να αγχωνόμαστε, για να είναι ο Αρης 10ος. Αυτό δεν αρέσει σε κανέναν μας, κυρίως σε μας.

Χωρίς αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να συντηρηθεί ο Αρης. Πρέπει να τελειώνουμε με τον βραχνά των χρεών. Δεν μπορούμε να κάνουμε μπάτζετ των 700.000 ευρώ, χωρίς να μπορούμε να το πληρώνουμε. Με την ΑΜΚ και δυο τρεις ακόμη συντηρητικές χρονιές, θα φτάσουμε στον τελικό μας στόχο. Αν η αύξηση δεν καλυφθεί, η προσπάθειά μας θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, αλλά δε θα σταματήσει, θα συνεχιστεί.

Αγωνιστικά, φέτος ο προπονητής πέτυχε αυτό που ήταν να κάνει».

Μεταξύ άλλων, μετά από ερωτήσεις που δέχτηκαν οι διοικούντες την ΚΑΕ Αρης, έγινε αναφορά στο θέμα του Τζέιμς Κέλι, με τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη να αποκαλύπτει πως το ρόστερ της ομάδας θα ενισχυθεί.
 
«Γνωρίζετε όλοι την ιστορία με τον Κέλι. Για ένα προσωπικό ζήτημα, ήρθε το παιδί και ζήτησε να φύγει. Δε ζήτησε να φύγει για να πάει να παίξει αλλού, αλλά για να πάει δίπλα στη μητέρα του. Ηταν πληγή μεγάλη η απώλειά του. Για όσους δεν γνωρίζουν, 20 μέρες πριν, τον ζήτησε μια ομάδα και αρνηθήκαμε να τον πουλήσουμε. Αρνηθήκαμε τα χρήματα που είχαμε τόσο μεγάλη ανάγκη. Δεν έπρεπε να τον αφήσουμε. Καλά κάναμε τότε, καλά κάναμε και τον αφήσαμε τώρα. Η ομάδα θα ενισχυθεί. Μιλάμε καθημερινά με τον μάνατζερ του και ο προπονητής μαζί του. Χθες μιλήσαμε ξανά και μας είπε ότι προπονείται κανονικά. Προσπαθεί. Δεν έχει «κλειδώσει» κάποια πιθανή ημερομηνία επιστροφής, δεν μας είπε σίγουρα ότι θα έρθει ή δε θα έρθει. Ευελπιστούμε ότι θα  έρθει. Το ρόστερ θα ενισχυθεί, είτε είμαστε μόνοι μας, είτε με την ΑΜΚ. Αν καλυφθεί η Αύξηση, η ενίσχυση θα γίνει πιο γρήγορα», ήταν τα λόγια του.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε, επιπλέον, για το διπλό επενδυτικό ενδιαφέρον που υπήρξε προ μηνών για την ΚΑΕ. «Είχαμε πει από την προηγούμενη συνέντευξη Τύπου, ότι η μια περίπτωση δεν μας φάνηκε κάτι σοβαρό και αποδείχθηκε η σκέψη μας, γιατί δεν εμφανίστηκαν καθόλου οι άνθρωποι αυτοί. Γι’αυτή την περίπτωση υπήρξε... ράδιο αρβύλα, ότι μας ψάχνουν και δεν μας βρίσκουν. Για τη δεύτερη περίπτωση, την οποία θεωρήσαμε σοβαρή, δεν προχώρησαν οι επενδύσεις τους στην Ελλάδα, λόγω Covid, όσο θα έπρεπε. Έχει μείνει πίσω το θέμα. Βλέποντας αυτήν τη κατάσταση, έπρεπε να κάνουμε κάτι και να προχωρήσουμε. Μέχρι στιγμής, πέραν από αυτές τις δύο περιπτώσεις, δεν υπάρχει κάτι άλλο αναφορικά με επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΚΑΕ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags