Facebook Pixel FIBA: Βάζει φωτιά η Ουκρανία! Ζητάει την αποβολή της Ρωσίας από τις διοργανώσεις της FIBA
| 2022-02-25 18:06:00

Βάζει φωτιά η Ουκρανία! Ζητάει την αποβολή της Ρωσίας από τις διοργανώσεις της FIBA

Sportdog Team
Βάζει φωτιά η Ουκρανία! Ζητάει την αποβολή της Ρωσίας από τις διοργανώσεις της FIBA

Έγγραφο απέστειλε η Ομοσπονδία της Ουκρανίας όπου και μέσω αυτού ζητάει την αποβολή της εθνικής Ρωσίας αλλά και των ομάδων της από όλες τις διοργανώσεις της FIBA.

FIBA: Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και με τις μάχες να συνεχίζονται η Ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας απέστειλε αίτημα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και ζητά την αποβολή τόσο της εθνικής ομάδας της Αρκούδας, αλλά και των συλλόγων από τις διοργανώσεις που έχει υπό την αιγίδα της.

"Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την Ουκρανία, η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Ουκρανίας απευθύνεται στην FIBA και σε όλες τις ομάδες και την κοινωνία του μπάσκετ. Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία κύρηξε πόλεμο στην Ουκρανία και εισέβαλαν στη χώρα μας. Σήμερα κοινός σκοπός των Ουκρανών είναι η υπεράσπιση της πατρίδας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι εκπρόσωποι ενός έθνος που έφεραν τον πόλεμο στην Ευρώπη, δεν έχουν καμία θέση στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Ζητάμε την αποβολή των εθνικών ομάδων και των ομάδων της ρωσικής ομοσπονδίας από όλες τις διοργανώσεις υπό την FIBA και τη FIBA Europe.

Ζητάμε απ' όλες τις ομάδες να δείξουν αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό και να απέχουν από όλα τα παιχνίδια μπάσκετ με ομάδες από τη Ρωσία" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Ουκρανών που έστειλε στην FIBA.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags