Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Οι μάγκες με τα πράσινα - Ο συγκλονιστικός Παναθηναϊκός... υπέταξε τον Αστέρα!
Μπάσκετ
| 2022-02-25 22:55:00

Οι μάγκες με τα πράσινα - Ο συγκλονιστικός Παναθηναϊκός... υπέταξε τον Αστέρα!

Sportdog Team
Οι μάγκες με τα πράσινα - Ο συγκλονιστικός Παναθηναϊκός... υπέταξε τον Αστέρα!

Κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη που νίκησαν στο ΟΑΚΑ με 79-73 τους Σέρβους, παρά τις απουσίες και τα μεγάλα προβλήματα

Με πρωταγωνιστές τους Νεμάνια Νέντοβιτς (25π., 5ασ.) και Βασίλη Καββαδά (17π., 6ριμπ.) ο ελλιπέστατος Παναθηναϊκός κατάφερε να... επιβιώσει στο θρίλερ του ΟΑΚΑ και να επικρατήσει του Ερυθρού Αστέρα με 79-73.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά το ματς στο ΟΑΚΑ, επιτρέποντας στον Ερυθρό Αστέρα να εκτελεί χωρίς δυσκολία από κοντά κι από μακριά, αρχικά, με τον Χόλινς. Οι Έβανς και Σαντ-Ρος ήταν εκείνοι που έδωσαν μια πρώτη ανάσα στους «πράσινους» για το 9-11, ωστόσο και πάλι οι Σέρβοι με ένα μικρό σερί ανέβασαν τη διαφορά ξανά στους 5 (11-16). Ένα τρίποντο του Νέντοβιτς έφερε την απόσταση των δύο ομάδων στους τρεις (15-18), εν τελεί όμως το δεκάλεπτο έκλεισε στο -6 για το «τριφύλλι».

Η δεύτερη περίοδος άρχισε ακόμα χειρότερα, με τον Ερυθρό Αστέρα να ευστοχεί σε τρίποντο για το πρώτο +9 υπέρ τους στη συνάντηση (17-26). Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν φανερά να αποδώσει στην επίθεση, με τον Πρίφτη να βάζει ταυτόχρονα στο παρκέ Μαντζούκα και Χουγκάζ! Ο τελευταίος μάλιστα είχε και μια πολύ όμορφη ασίστ στον Καββαδά για το 21-26. Ο Έλληνας σέντερ σήμανε την αντεπίθεση των «πράσινων» και με 5 συνεχόμενους πόντους, καθώς και μ' ένα δίποντο του Μέικον στον αιφνιδιασμό, ο Παναθηναϊκός έφτασε και πάλι το ματς στο καλάθι (25-28)!

Με νέο τρίποντο αυτή τη φορά του Μαντζούκα, το «τριφύλλι» ισοφάρισε μετά από ώρα (30-30). Οι βολές του Χουγκάζ αμέσως μετά, έδωσαν κιόλας το προβάδισμα στην ομάδα του Πρίφτη (32-30)! Το ημίχρονο τελείωσε με τον ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Νέντοβιτς να ευστοχεί σε τρίποντο από τα 10(!) μέτρα πατώντας το logo του «Εξάστερου» από το κέντρο του γηπέδου, για το 42-42!

Με την εκκίνηση της επανάληψης ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε και πάλι πιο δυναμικά, φτάνοντας γρήγορα σε ένα +6 υπέρ του (44-50). Οι «πράσινοι» είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους στην άμυνα, κάτι που επέτρεπε στους Σέρβους να βρίσκουν καλάθια είτε στο ανοιχτό γήπεδο, είτε σε δεύτερες επιθέσεις. Η διαφορά όσο πήγαινε μεγάλωνε, με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν αισίως στα όρια της διψήφιας απόστασης (46-55).

Ο Παναθηναϊκός είχε αντίδραση ξανά με τον Νέντοβιτς, με τον Σέρβο να ευστοχεί για άλλη μια φορά έξω από τα 6.75 για το 54-57! Το «τριφύλλι» πέρασε και μπροστά στο σκορ (59-57) χάρη σε δύο βολές του Μέικον, με το δεκάλεπτο ωστόσο να βρίσκει τις ομάδες στην απόλυτη ισορροπία (59-59).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν πια αποφασισμένος, να κάνει τα πάντα για τη νίκη. Με τρίποντο του Σαντ-Ρος η ομάδα πέρασε μπροστά σε κρίσιμο σημείο (71-69) και για την ακρίβεια, 2:30 πριν το φινάλε!

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 42-42, 59-59, 79-73.

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags