Την χάρηκαν πολύ τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα οι Παναθηναϊκοί παρότι δεν έχει βαθμολογική σημασία. Την χάρηκαν γιατί επιτεύχθηκε κόντρα σε ομάδα, που είναι αδερφό σωματείο με τον Ολυμπιακό και την ίδια ώρα οι «πράσινοι» είχαν πολλά προβλήματα και απουσίες με αποτέλεσμα να παραταχθούν με ελλιπές ρόστερ. Οι πιτσιρικάδες, όμως, που έπαιξαν, τα έδωσαν όλα και αυτό ήταν ένα ακόμη στοιχείο, που άρεσε στον κόσμο του «τριφυλλιού».

Ο Νίκος Χουγκάζ στη πρώτη του παρουσία με τα «πράσινα» ήταν συνεπής σε αυτά, που του ζήτησε ο προπονητής του, ο τρία χρόνια μικρότερος, Λευτέρης Μαντζούκας, δείχνει ότι ολοένα και προοδεύει.

Ο Βασίλης Καββαδάς δεν είναι πιτσιρικάς, είναι 30 ετών, αλλά απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα έκανε την εμφάνιση της καριέρας του. Ο πολύς ο κόσμος τον θυμάται να μαρκάρει τον Μαρκ Γκασόλ στο Ευρωμπάσκετ του 2013. Το βράδυ της Παρασκευής, όμως, έκανε πολύ περισσότερα πράγματα, έχοντας απολογισμό 17 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 20 λεπτά συμμετοχής. Ο οδοστρωτήρας από τον Κορυδαλλό ισοπέδωσε και τον Κούζμιτς και όποιον άλλον βρήκε μπροστά του.

Πάντως, μπροστάρης και πάλι ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος «σκότωσε» την ομάδα, στην οποία μεγάλωσε, με τους 25 πόντους, που πέτυχε. Ο Σέρβος στην πολύ καλή του μέρα είναι εξαιρετικός και είναι ακόμη πιο καλός, όταν έχει συμπαράσταση.

Πλέον οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια, που έρχονται, ως προετοιμασία για τα πλέι-οφ της Α1. Μεγάλος στόχος είναι, βέβαια, η κατάκτηση του πρωταθλήματος και αυτό, που θέλουν πάνω από όλα στο ΟΑΚΑ είναι να μη έχουν προβλήματα. Όπως αυτό του Στέφαν Γιόβιτς, που έπαθε θλάση και θα χάσει τουλάχιστον ένα μήνα δράσης.

Στον αντίποδα, πάντως, είναι στον δρόμο της επιστροφής ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος νοιώθει καλύτερα μετά την επέμβαση στο ιγμόρειο. Είναι πλέον θέμα ημερών να ξαναπατήσει παρκέ και η ομάδα του να δυναμώσει τρομερά. 
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε Μαντζούκας ούτε Σαμοντουροφ - Το νέο μεγάλο αστέρι του ΠΑΟ... κάνει πλάκα στην ηλικία του!