Facebook Pixel Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: Άλμα τετράδας για Ολυμπιακό - Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ έσπασαν τον... τσαμπουκά της Μπάγερν
Μπάσκετ
| 2022-03-04 23:40:00

Άλμα τετράδας για Ολυμπιακό - Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ έσπασαν τον... τσαμπουκά της Μπάγερν

Sportdog Team
Άλμα τετράδας για Ολυμπιακό - Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ έσπασαν τον... τσαμπουκά της Μπάγερν

Πλώρη για τετράδα βάζουν οι Ερυθρόλευκοι που μπορεί να δυσκολεύτηκαν αρκετά στην μαχητική Μπάγερν, όμως κατάφεραν να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη μέσα στο Μόναχο σε έναν αγώνα θρίλερ για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: Σφίγγοντας την άμυνά τους το κατάλληλο σημείο, αλλά και έχοντας σε ένα εκπληκτικό βράδυ τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά και τον Σάσα Βεζένκοφ οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν και πήραν μια πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη στην έδρα των Βαυαρών με 88-98. Με αυτό το διπλό οι παίκτες του Μπαρτζώκα παίρνουν πλεονέκτημα για την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου, ειδικά αν αποκλειστούν οι ρωσικές ομάδες, κάτι φυσικά που θα τους δώσει και το πλεονέκτημα έδρας στα επερχόμενα play off της διοργάνωσης.

Το ματς

Ο αγώνας στο Μόναχο θα ξεκινήσει με έναν εκπληκτικό Ντόρσεϊ, που με δύο τρίποντα, αλλά και ένα καλάθι και φάουλ θα ηγηθεί της επίθεσης των Ερυθρόλευκων ενώ παράλληλα δύο γκολ φάουλ από τον Ουόκαπ θα κάνει τους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν με +8 (8-16). Κάπου εκεί οι Βαυαροί θα αντιδράσουν και με εφτά σερί πόντους, από Ρούμπιτ, Λούσιτς και Ραντόσεβιτς θα επανέλθουν άμεσα στο σκορ μειώνοντας σε 15-16, δείχνοντας ότι ο αγώνας θα είναι ντέρμπι. Οι αλλαγές του Γιώργου Μπαρτζώκα θα βοηθήσουν τους Πειραιώτες με αποτέλεσμα να σφίξουν την άμυνά τους και κάνοντας ένα 7-0 σερί θα ξεφύγουν πάλι με +7 (17-24). Το τάιμ άουτ του Τρινκέρι θα έχει αφυπνίσει τους Γερμανούς που και πάλι σε ελάχιστο χρόνο θα απαντήσουν μειώνοντας σε 22-24 και μάλιστα με buzzer beater τρίποντο του Γιάραμαζ θα κλείσουν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 29-28.

Οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν να συμβαδίζουν στο σκορ, χωρίς καμία να μπορεί να πάρει διαφορά, κάτι που έδειχνε πως οι άμυνες τόσο των Βαυαρών,  πόσο μάλλον και των Ερυθρόλευκων. Ένα ακόμα πρόβλημα μέχρι εκείνο το σημείο για τους φιλοξενούμενους ήταν τα αμυντικά ριμπάουντ μιας και έδωσαν τέσσερα επιθετικά στους Γερμανούς, σε μόλις 11 άστοχα σουτ που είχαν κάτι φυσικά που τους κρατούσε στο σκορ. Όλα αυτά θα κάνουν τους γηπεδούχους να κάνουν ένα 8-0 σερί και να προηγηθούν με 6 πόντους (44-38), ενώ τα πράγματα θα χειροτερέψουν κι άλλο καθώς με καλάθια  του Γιάραμαζ θα προηγηθούν με +10 (50-40). Σλούκας, Βεζένκοφ και Λαρεντζάκης θα τρέξουν σε ένα 8-0 σερί, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με 53-50.

Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί θα ξεκινήσουν καυτοί έξω από τα 6,75 και δύο εύστοχες προσπάθειες του Ρούμπιτ,  θα προηγηθούν με 59-55 παρά την παράσταση που συνέχισε να δίνει ο Ντόρσεϊ. Ο Ελληνοαμερικάνος όμως θα είναι εκπληκτικός και με πέντε δικούς του πόντους και άλλους τέσσερις από τον Βεζένκοφ θα φέρει τον Ολυμπιακό στο +4 (59-63) γυρίζοντας άμεσα τον αγώνα. Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Μπατζώκα είχαν σφίξει την άμυνά τους, ενώ αν μπορούσαν να καθάριζαν και τα αμυντικά ριμπάουντ που ήταν η αχίλλειος πτέρνα, θα είχαν ξεφύγει ακόμα περισσότερο στο σκορ. Ένα τρίποντο του Παπανικολάου θα φέρει την διαφορά στο +7 (64-71) για την ελληνική ομάδα, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο θα ολοκληρωθεί στο 69-73 μετά από τρεις εύστοχες βολές του Χίλιαρντ.

Το καλάθι του Σίσκο με την έναρξη του τελευταίου μέρους του αγώνα έκανε τους πάντες ότι θα πάμε για ντέρμπι μέχρι το φινάλε, με τους Ερυθρόλευκους να έδειχναν ότι είχαν χάσει την ψυχραιμία τους κάνοντας αρκετά λάθη στην επίθεση. Οι Πειραιώτες θα καταφέρουν να πάρουν μικρή... ανάσα δύο καλάθια του Μάρτιν κάνοντας το σκορ περίπου πέντελε πτά πριν το τέλος του αγώνα κάνοντας το σκορ 76-82, ενώ με κάρφωμα του ΜακΚίσικ στον αιφνιασμό οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν προβάδισμα +8 (79-87). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα συνεχίσουν να κάνουν σωστή διαχείριση του χρόνου, αλλά και των προσπαθειών που έπαιρναν, κάτι που τους βοηθούσε να βρίσκουν σκορ τόσο με τον Σλούκα όσο και τον Αμερικάνο σέντερ, ενώ ένα λάθος των Βαυαρών με δύο εύστοχες βολές του Μάρτιν θα φέρει τη διαφορά στο +10 (83-93) ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε. Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν πολύ στην συνέχεια, παρά την προσπάθεια των Γερμανών, με τους Ερυθρόλευκους να φεύγουν από το Μόναχο με μια τεράστιας σημασίας νίκη με 88-98 αγκαλιάζοντας μετά από αυτό το πλεονέκτημα έδρας. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags