Facebook Pixel Euroleague: Ο υπερηχητικός Ερυθρός Αστέρας "βύθισε" κι άλλο τη Ρεάλ!
Μπάσκετ
| 2022-03-08 22:10:00

Ο υπερηχητικός Ερυθρός Αστέρας "βύθισε" κι άλλο τη Ρεάλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ο υπερηχητικός Ερυθρός Αστέρας "βύθισε" κι άλλο τη Ρεάλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο «μαχητικός» Ερυθρός Αστέρας νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης (65-62) και τη «βύθισε» ακόμα περισσότερο στην εσωτερική κρίση της. «Ζωντανοί» στην... κούρσα της οκτάδας οι Σέρβοι.

Οι Μαδριλένοι πήγαν στο Βελιγράδι έχοντας στην... πλάτη τους τρία χαμένα παιχνίδια στην Euroleague, την ήττα στον τελικό του Copa del Rey από την Μπαρτσελόνα, αλλά και την αποτυχία απέναντι στην Μπασκόνια στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, μια μέρα πριν από το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα υπήρξαν ισπανικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για θέμα αποχώρησης του Πάμπλο Λάσο.

Με βάση όλα τα παραπάνω οι περισσότεροι περίμεναν την αντίδραση της Ρεάλ Μαδρίτης στη Σερβία. Όμως, αυτή δεν ήρθε... ποτέ. Οι «ερυθρόλευκοι»... αιχμαλώτισαν στην άμυνά τους τη «βασίλισσα», πήγαν το τέμπο του αγώνα εκεί που ήθελαν, πήραν την νίκη και ανέβηκαν στο 12-15. Παράλληλα, έχουν «παλμό» πλέον στην προσπάθεια που δίνουν για τα πλέι οφ. Αντιθέτως, η ομάδα του Λάσο υποχώρησε στο 20-7 (με βάση την τωρινή βαθμολογία, χωρίς τη διαφαινόμενη αποβολή των ρωσικών ομάδων). 

Πρώτοι σκόρερ των νικητών ήταν οι Νίκολα Ιβάνοβιτς (13π. και 2/2β. στο φινάλε), Νταβίντε Νταβίντοβατς (13π. και κρίσιμη παρουσία στην τελική ευθεία) και Νέιτ Ουόλτερς (12π.). Μια... ομάδα μόνος του ήταν ο Σέρχιο Γιουλ με μια vintage εμφάνιση (20π. με 5/10 3π.), που όμως αστόχησε στο σουτ της ισοφάρισης στο τέλος.

Ο Όστιν Χόλινς ήταν ο μοναδικός παίκτης που είχε ρυθμό στο νωθρό ξεκίνημα των δύο ομάδων (8-5 στο 5' και 16-15 στο 10'). Σε γενικές γραμμές, τέμπο του αγώνα ήταν χαμηλό, όπως θα ήθελαν δηλαδή οι Σέρβοι, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν σκορ κυρίως από τη frontline τους και να αστοχούν πίσω από τα 6,75μ. (1/8 3π.).

Στη 2η περίοδο ο Νίκολα Ιβάνοβιτς και ο Σέρχιο Γιουλ αντάλλαξαν καλάθια (24-26 στο 15'), όμως η ομάδα του Πάμπλο Λάσο για άλλο ένα βράδυ τα... έσπαγε, έκανε λάθη (10λ.) και δεν είχε επιθετικό ρυθμό. Με επιμέρους σκορ 11-2 στην τελική ευθεία του ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία του ματς και πήγαν στα αποδυτήρια με +7 (35-28).

Στην επανάληψη οι Ισπανοί «έσφιξαν» αμυντικά και περιόρισαν τα λάθη τους. Σιγά - σιγά πήραν το μομέντουμ και με τον Έντι Ταβάρες να «αγγίζει» το double double από το 3ο δεκάλεπτο, μείωσαν στον πόντο (43-42 στο 30'). Γεγονός είναι πως οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς δυσκολεύοταν επιθετικά, έχοντας ως μοναδικό σημείο αναφοράς τον Ιβάνοβιτς (11π. σε 9').

Στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα οι Νίκολα Κάλινιτς - Νέιτ Ουόλτερς «μίλησαν» για το 50-45 (32'). Ο Τομά Ερτέλ αστόχησε σε δύο τρίποντα και ο χρήσιμος Όγκιεν Ντόμπριτς έφερε τον Ερυθρό Αστέρα εκ νέου στο +7 (55-48 στο 35'). Βέβαια, μετά το τάιμ άουτ του Λάσο τα σουτ των Γιουλ - Αμπάλδε έφεραν τη «βασίλισσα» στον πόντο (57-56 στο 37'), αλλά και πάλι οι Σέρβοι έκαναν κουμάντο. Ο Νταβίντε Νταβίντοβατς με ένα προσωπικό 6-0 διατήρησε τον έλεγχο για τους γηπεδούχους (63-56 στο 39'), αλλά ο Γιουλ με συγκινητική προσπάθεια έφερε το ματς και πάλι στον πόντο με μόλις 15'' στο ρολόι (63-62). Στις πιο κομβικές βολές του αγώνα ο Ιβάνοβιτς ήταν ψύχραιμος (2/2β, 65-62) και οι γηπεδούχοι επέλεξαν να μην κάνουν φάουλ. Ο Γιουλ βρήκε ένα σουτ εκτός ισορροπίας, αλλά η μπάλα δεν έφτασε στο καλάθι και ο Ερυθρός Αστέρας «σφράγισε» την νίκη μέσα σε πανδαιμόνιο.

Τα Δεκάλεπτα: 16-15, 35-28, 43-42, 65-62.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags