Facebook Pixel Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Ντύθηκε Ολυμπιακός η Άλμπα! Βαριά ήττα για τους Ερυθρόλευκους στο Βερολίνο
Μπάσκετ
| 2022-03-10 22:37:00

Ντύθηκε Ολυμπιακός η Άλμπα! Βαριά ήττα για τους Ερυθρόλευκους στο Βερολίνο

Sportdog Team
Ντύθηκε Ολυμπιακός η Άλμπα! Βαριά ήττα για τους Ερυθρόλευκους στο Βερολίνο

Ήττα σοκ για τους Πειραιώτες στο Βερολίνο από την Άλμπα που μπορεί στο τέλος να του στοιχίσει όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας στα play off της Euroleague.

Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Χωρίς να καταφέρουν σε κανένα σημείο να μπουν στον αγώνα και να θυμίσουν τις προηγούμενες εμφανίσεις τους οι Ερυθρόλευκοι δεν τα κατάφεραν στο Βερολίνο και γνώρισαν την ήττα από την Άλμπα, του εκπληκτικού Λο, με 90-75. Με το αποτέλεσμα αυτό το σύνολο του Μπαρτζώκα δεν πήραν τα δώρα από Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης, που έχασαν από Μπασκόνια και Αστέρα, για μια θέση στην τετράδα, κάνοντας τον αγώνα στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις να μοιάζει με τελικός.

Το ματς:

Αρκετά παγωμένοι ξεκίνησαν τα πρώτα λεπτά του αγώνα στο Βερολίνο οι Ερυθρόλευκοι, έχοντας κάνει σε δυόμισι λεπτά τρία λάθη και έχοντας πέντε άστοχα σουτ, όμως η καλή άμυνα δεν έδιναν το δικαίωμα στους Γερμανούς να πάρουν διαφορά. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι με τον Λο και Λάμερς θα ξεκινήσουν ζεστοί και θα προηγηθούν με 5-0. Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν να μην βρίσκουν στόχο εύκολα, όμως τα επιθετικά ριμπάουντ τους έδιναν το δικαίωμα να μένουν μέσα στο παιχνίδι. Σημείο αναφοράς στην αρχή του αγώνα δεν ήταν άλλος από τον Φαλ που θα ταλαιπωρεί τους ψηλούς των  Γερμανών, αλλά και θα είναι αυτός που θα ρίξει τη διαφορά στο -3 (9-6). Ο σέντερ των φιλοξενούμενων θα συνεχίσει το… σόου και μαζί τον Ουόκαπ, που θα είναι εύστοχός σε δύο τρίποντα, θα βοηθήσει την ομάδα του να κάνει ένα γρήγορο σερί 8-0 και θα δώσει για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σύνολο του Μπαρτζώκα (11-14), ενώ το δεκάλεπτο θα κλείσει στο 16-17.

Η συνέχεια, όπως και η αρχή του αγώνα θα είναι αρκετά νευρική για τους φιλοξενούμενους, με αρκετά λάθη, όμως για ακόμα μια φορά αυτό που θα κάνει τη διαφορά θα είναι η καλή αμυντική συμπεριφορά, μην δίνοντας του δικαίωμα στους Βερολινέζους να προηγηθούν. Σλούκας και Μάρτινς θα είναι αυτοί που θα κρατήσουν τον Ολυμπιακό, ενώ με τρίποντο του Πρίντεζη οι Ερυθρόλευκοι θα ξεφύγουν με +4 (22-26).  Η αναμέτρηση θα συνεχίσει να είναι ντέρμπι με τους Πειραιώτες να μην μπορούν να επωφεληθούν από την αστοχία και τα λάθη των Γερμανών κάτι που κρατούσε τη διαφορά ανάμεσα στους 2-4 πόντους. Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα βραχυκυκλώσει το σύνολο του Μπαρτζώκα και πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ μετά από τρίποντο του Λο, ενώ Σμίθ και Τίμαν θα φέρουν τη διαφορά στο +6 (34-28), ενώ το ημίχρονο θα κλείσει στο 37-30.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τρεις καλές άμυνες από τους Ερυθρόλευκους και με σωστές επιλογές στην επίθεση θα καταφέρουν να κάνουν ένα σερί 6-0 και να μειώσουν στο 37-36 άμεσα, ενώ με τον Βεζένκοφ θα πάρουν προβάδισμα (39-40). Κάπου εκεί οι Γερμανοί θα συνέλθουν και θα απαντήσουν με ένα δικό τους 5-0 και με τρίποντο του εκπληκτικού Λο θα προηγηθούν ξανά με +4 (44-40). Οι Βερολινέζοι θα διαβάζουν πολύ σωστά την άμυνα των Πειραιωτών που έδειχναν ξανά να χάνουν την επαφή τους με τους αντιπάλους τους, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι Γερμανοί να ανεβάσουν τη διαφορά στο +6 (50-44) με τον Λάμερς, ενώ με τρίποντο του Σνάιντερ το σκορ θα γίνει 55-46, με τους γηπεδούχους να είναι μια ανάσα από το +10. Στο τελευταίο μέρος του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες θα βρουν σκορ από τις βολές για να ολοκληρώνεται στο 57-51 για τους γηπεδούχους.

Οι Ερυθρόλευκοι θα δείξουν σημεία αντίδρασης στην αρχή της τελευταίας περιόδου, όμως ένα τρίποντο του Σίκμα με την λήξη της επίθεσης θα δώσει προβάδισμα 7 πόντων στους Γερμανούς (62-55). Οι Πειραιώτες παρά τις προσπάθειες που έκαναν επιθετικά δεν είχαν συνέχεια στην άμυνα, κάτι που έδινε στους γηπεδούχους τις ευκαιρίες να αυξάνουν τη διαφορά που θα ανέβει μετά καλάθι και φάουλ του Ντα Σίλβα στο +9 (68-59). Παράλληλα οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν μπει στο ρυθμό των Γερμανών προσπαθώντας να τρέξουν, κάτι που έδινε πλεονέκτημα στους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι θα επιστρέψουν για ακόμα μια φορά μειώνοντας σε 70-66, όμως αμέσως μετά και πάλι ο Λο θα δώσει λύσεις έξω από τα 6,75 ανεβάζοντας ξανά τη διαφορά στο +7, ενώ ο Λάμερς θα την στείλει για ακόμα μια φορά στο +9 (75-66). Ένα τρίποντο του Σμιθ θα εκτοξεύσει την απόσταση των δύο ομάδων στους 12 πόντους (78-66), που θα φτάσει και στο +14 (82-68). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν καταρρεύσει κάτι που έκανε τους Γερμανούς να συνεχίζουν να πατάνε γκάζι και να αυξάνουν τη διαφορά που θα πάει και στο +17 (85-68) περίπου δύο λεπτά πριν το φινάλε, ενώ παρά την προσπάθεια των Ερυθρόλευκων να επιστρέψουν στον αγώνα θα έρθει τελικά η βαριά ήττα με 90-75.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags