Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη με Περιστέρι για τον... μισό Παναθηναϊκό - Σούπερ Μέικον, Γουάιτ πριν το ντέρμπι "αιωνίων"
Μπάσκετ
| 2022-03-13 22:04:00

Άνετη νίκη με Περιστέρι για τον... μισό Παναθηναϊκό - Σούπερ Μέικον, Γουάιτ πριν το ντέρμπι "αιωνίων"

Sportdog Team
Άνετη νίκη με Περιστέρι για τον... μισό Παναθηναϊκό - Σούπερ Μέικον, Γουάιτ πριν το ντέρμπι "αιωνίων"

Άνετο βράδυ για τον Παναθηναϊκό, παρά τις πολλές απουσίες!

Παναθηναϊκός: Παρά τις πάρα πολλές απουσίες και τα ατελείωτα προβλήματα, ήταν επιβλητικός απέναντι στο Περιστέρι, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ με το τελικό 75-57. Οι «πράσινοι» είχαν MVP τον Ντάριλ Μέικον (16π., 5ρ., 3α.) και εξαιρετικούς τους Οκάρο (17π. 7ρ.) και Παπαγιάννη (14π., 8 ρ.) και παίζοντας σε όλη τη διάρκεια καταπληκτική άμυνα.

Αρκετά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μετά από αρκετό καιρό ο Ντάριλ Μέικον θύμισε τον παίκτη του παρελθόντος, ενώ διψήφιος με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Κοινώς, οι δύο παίκτες που έσφιξαν δόντια για να μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός κανονικές λύσεις ξεχώρισαν με την εμφάνισή τους. Από εκεί και πέρα πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής ο Αβδάλας, ενώ είδαμε και τον Δήμου να κάνει το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Από εκεί και πέρα αρκετά άστοχος ήταν ο Νέντοβιτς, κάτι που ήταν λογικό αφού έχασε αρκετές προπονήσεις, λόγω του ταξιδιού του στην Σερβία!

Το ματς:

Με πρωτεργάτη τον Ουάιτ και λύσεις από την περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 8-0 κόντρα στην κακή άμυνα του Περιστερίου και έφτασε στο 10-4 με τον Κασελάκη. Οι ψηλοί του Παναθηναϊκού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους στην αντίπαλη ρακέτα, την ώρα που τα περισσότερα για τους «κυανοκίτρινους» τα έκανε επιθετικά ο Χρυσικόπουλος. Με 4-0 προσωπικό σερί, ο Γκρέι έκανε το 14-13, όμως ο Παναθηναϊκός βρήκες τις λύσεις κα, με πρωτεργάτη τον Παπαγιάννη, ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο στο 20-13.

Με σερί 4-0 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +11 και με νέο σερί 4-0 στο νταμπλ σκορ και στο 28-14. Οι παίκτες του Περιστερίου σκόραραν μόνο από τα 6.75 σε εκείνο το διάστημα. Στο 30-17, ένα σερί 9-0 των «πράσινων» με επιθετική πολυφωνία α τα πολλά ριμπάουντ των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη έφεραν το 39-17 και ο με τα τρίποντα των «κυανοκίτρινων» φτάσαμε στο 40-23 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» είχαν 12/20 δίποντα, 7/10 βολές, 25 έναντι 15 ριμπάουντ και μόλις 1 λάθος, ενώ και το Περιστέρι είχε μόλις 3 και πολύ άσχημα ποσοστά.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σερί 4-0 στην αρχή της τρίτης και έφτασε το 44-23 για να δεχτεί ένα 4-0 σερί από τους «κυανοκίτρινους» για το -17. Οι περισσότερες επιλογές του Παναθηναϊκού και τα πολλά ριμπάουντ των παικτών τ0υ Πρίφτη τον διατηρούσε στο +18 με +20 σε εκείνο το διάστημα. Το Περιστέρι βρήκε τις λύσεις από την περιφέρεια και με σερί 8-0 έφτασε στο -11. Με πρωταγωνιστή τον Μέικον, ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 6-0 και έφτασε στο 58-41 και το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +15.

Με πρωταγωνιστή τον Μέικον, ο Παναθηναϊκός έκανε επιμέρους σκορ 8-4 στην αρχή της τέταρτης περιόδου και έφτασε τα 66-46, με την υπεροχή σε λες τις στατιστικές κατηγορίες, σε αντίθεση με τα συνεχιζόμενα άσχημα ποσοστά του Περιστερίου. Το καλάθι του Αγκμπελίς «ξεκόλλησε» το σκορ και οι δύο ομάδες έβρισκαν πιο εύκολους διαδρόμους στα δύο καλάθια και τον Χρυσικόπουλο να σκοράρει μόνος του για τους φιλοξενούμενους και να μειώνει στο -15. Ο Γκρέι μείωσε στο -14 και με σερί 4-0 ο Παναθηναϊκός έφτασε στο τελικό 75-57.

ΠΗΓΗ: prasinostypos.gr

<

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags