Facebook Pixel Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός: Ο Κολοσσός πλήρωσε τα... σπασμένα του ΣΕΦ - "Καθάρισε" ο ΠΑΟ με πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο (Vid)
Μπάσκετ
| 2022-03-20 16:48:00

Ο Κολοσσός πλήρωσε τα... σπασμένα του ΣΕΦ - "Καθάρισε" ο ΠΑΟ με πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο (Vid)

Sportdog Team
Ο Κολοσσός πλήρωσε τα... σπασμένα του ΣΕΦ - "Καθάρισε" ο ΠΑΟ με πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο (Vid)

Οι Πράσινοι δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο στη Ρόδο, αλλά ανέβασαν στο στροφές στο δεύτερο και επέστρεψαν στις νίκες (88-64) μετά τη "σφαλιάρα" από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Euroleague.
 

Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός για περίπου 20 λεπτά στη Ρόδο, όμως στο δεύτερο ημίχρονο αφυπνίστηκε, έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 32-0(!) και με MVP τον Νέντοβιτς (27π., 3α., 3ρ.) έφυγε με το «διπλό» από την έδρα του Κολοσσού. Φανταστικός και ο Μέικον με 16 πόντους, 4 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα τους Σαντ-Ρος, Νέντοβιτς, Κασελάκη, Οκάρο και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι στη Ρόδο ο Δημήτρης Πρίφτης, που είδε την ομάδα του να απαντάει με ένα σερί 10-0 έπειτα από λέι απ του «Νέντο», μετά το αρχικό 3-0 του Κολοσσού. Οι «πράσινοι» κυριαρχούσαν στον τομέα των ριμπάουντ, κάτι που τους έδινε την ευκαιρία να ανανεώνουν άστοχες αρχικά επιθέσεις τους.

Η είσοδος του Ξανθόπουλου στο παρκέ έκανε τους Ροδίτες καλύτερους στην κυκλοφορία της μπάλας από την περιφέρεια, βρίσκοντας ο Κολοσσός σκορ μέσα από το «ζωγραφιστό» (ενδεικτικά στις φάσεις για 10-5, το 11-16 και το 13-16), με κύριο εκφραστή τον Χατζηδάκη, ο οποίος είχε φτάσει τους 10 πόντους από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Το «τριφύλλι» είχε τρομερά προβλήματα παντού, τελειώνοντας την περίοδο μόλις στο +1 (17-18)

Δύο εκατέρωθεν τρίποντα από Κασελάκη και Φλόιντ διαμόρφωσαν το 22-23 στην εκκίνηση του δευτέρου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει με την ίδια προβληματική εικόνα στο γήπεδο. Με γκολ-φάουλ μάλιστα του Χατζηδάκη, ο Κολοσσός πέρασε και μπροστά στο σκορ με 27-24. Οι Ροδίτες δεν σταμάτησαν καν εκεί, φτάνοντας και στο +8 με νέο τρίποντο του Ξανθόπουλου (32-24)! Ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Μέικον να ευστοχεί δύο συνεχόμενες φορές έξω από τα 6.75 (32-31), για να πάνε όμως εν τέλει οι «πράσινοι» στην ανάπαυλα όντας στο -7 (40-33).

Ούτε με την εκκίνηση στην επανάληψη έλεγε να συνέλθει ο Παναθηναϊκός, που επέτρεψε στο Κολοσσό να πετύχει 4 συνεχόμενους πόντους, πριν μειώσει με νέο δικό του τρίποντο ο «καυτός» Ντάριλ Μέικον (44-38). Ο Αμερικανός βρισκόταν σε φοβερή κατάσταση και με το τέταρτο εύστοχο σουτ έξω από τα 6.75 (είχε 4/4 σ' εκείνο το σημείο), ισοφάρισε για το «τριφύλλι» σε 48-48!

Οι «πράσινοι» πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ με ένα κάρφωμα του Οκάρο (51-53), με την ομάδα του Πρίφτη να πηγαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο με προβάδισμα 16 πόντων (51-67) και τον Νέντοβιτς να... βρίσκει το χέρι του και να φτάνει σε χρόνο dt τους 20 πόντους (σ.σ. ο Σέρβος παικταράς σταμάτησε στους 27π.), με 3/4 τρίποντα στην τρίτη περίοδο! Ενώ μέχρι πριν λίγο στο ματς, μετρούσε 0/6 από τα 6.75!

Στην τέταρτη περίοδο ο «Εξάστερος» μπήκε με τη φόρα που τελείωσε την τρίτη. Είναι ενδεικτικό ότι οι «πράσινοι» είχαν τρέξει ένα σερί 32 πόντων στην επίθεση, δίχως να δεχθούν ούτε έναν από τον Κολοσσό στην άμυνα! Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν πια εντελώς διαδικαστικά, επικρατώντας στη Ρόδο με το τελικό 64-88. Παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας στην Basket League ο Παναθηναϊκός.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 40-33, 51-67, 64-88.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags