Facebook Pixel Συγκινητική ανάρτηση του Νίκου Λινάρδου για τον πατέρα του! Πολυγραφότατος μέχρι τελευταία στιγμή
| 2022-03-20 18:42:00

Συγκινητική ανάρτηση του Νίκου Λινάρδου για τον πατέρα του! Πολυγραφότατος μέχρι τελευταίας πνοής

Sportdog Team
Συγκινητική ανάρτηση του Νίκου Λινάρδου για τον πατέρα του! Πολυγραφότατος μέχρι τελευταίας πνοής

Φωτογραφία που συγκλονίζει από τον μπασκετάνθρωπο για τον γονιό του που υπήρξε θρύλος της αθλητικογραφίας.

Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της αθλητικής δημοσιογραφίας, απεβίωσε το Σάββατο (19/03) σε ηλικία 96 ετών.

Ο λόγος για τον Πέτρο Λινάρδο, πατέρα του Νίκου Λινάρδου, ο οποίος υπήρξε μέλος της Εθνικής που σήκωσε το Ευρωμπάσκετ το 1987, του προπονητικού επιτελείου της Γαλανόλευκης επί θητείας Παναγιώτη Γιαννίκη, προπονητής και υπεύθυνος Ακαδημιών.

Ο Πέτρος Λινάρδος γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1925 στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου διέμενε η προσφυγική οικογένεια της μητέρας του μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Αφετηρία της δημοσιογραφικής πορείας του ήταν η «Μαθητική Πένα» της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης.

Για το έργο του και την προσφορά του στον αθλητισμό τον τίμησαν πολλοί φορείς στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Επίσης πρωτοστάτησε στην ίδρυση του ΠΣΑΤ το 1952 και ήταν μεταξύ των ιδρυτικών μελών. Διετέλεσε πρόεδρός του (1976-1992) και αργότερα ανακηρύχτηκε επίτιμος πρόεδρος.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του περιοδικού "Ομάδα" που πρωτοκυκλοφόρησε το 1959.

Το όνομά του φέρει τιμής ένεκεν η αίθουσα τύπου του Πανιωνίου. Στο μεγάλο συγγραφικό του έργο συμπεριλαμβάνονται 20 μελέτες και δοκίμια και 10 βιβλία. Το τελευταίο του σημαντικό βιβλίο εκδόθηκε στα 93 του, το 2018 με τίτλο «Δημητρός Δάλλας: Ο πρωτομάστορας του αθλητισμού της Μικράς Ασίας  και της προσφυγικής αναγέννησης του Πανιωνίου ΓΣ Σμύρνης».

Η επαγγελματική ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία άρχισε το 1950. Σε αυτή τη μακρά πορεία, εργάστηκε μεταξύ άλλων στην «Αθλητική Ηχώ», στο «Βήμα», στα «Νέα» και στον «Ταχυδρόμο». Άνθρωπος με ευρύ φάσμα γνώσεων, καταπιάστηκε δημοσιογραφικά με πολλά θέματα, όπως ο φιλοτελισμός, η ναυτιλία, η κοινωνική πρόνοια, η υγεία και η κριτική κινηματογράφου.

Μέχρι πρόσφατα συνέχισε να γράφει ασταμάτητα.

Το πόσο ασταμάτητα έγραφε επιβεβαιώνει ο γιος του Νίκος σε ανάρτησή του! Ο μπασκετάνθρωπος ανέβασε φωτογραφία του πατέρα του, στην οποία φαίνεται στο ένα χέρι να κρατά το τηλέφωνο, παίρνοντας πληροφορίες και στο άλλο, να σημειώνει τα στοιχεία που χρειάζεται για τη σύνθεση ενός άρθρου.

«Μια εικόνα ..... Χίλιες λέξεις. Δίψα για ζωή & ολοκλήρωση του άρθρου σου !!! λίγες μέρες πριν φύγεις για το άλλο... ημισφαίριο της ζωής. Ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση σας», ανέφερε το σχόλιο του Νίκου Λινάρδου που συνόδευε τη φωτογραφία.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags