Μονακό – Ολυμπιακός: Ένα τραγικό δεκάλεπτο ήταν ικανό για τους Ερυθρόλευκους να ηττηθούν στο Πριγκιπάτο με 92-72, μιας και δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους Λι και Τζέιμς και παράλληλα να αναρριχηθούν κι άλλο στην βαθμολογία της Euroleague, παρά την εξωπραγματική εμφάνιση του Μουσταφά Φαλ. Οι Πειραιώτες πλήρωσαν την πολύ κακή άμυνα που έπαιξαν στην δεύτερη περίοδο του αγώνα, ενώ παράλληλα τόσο η αστοχία τους, όσο και τα λάθη δεν κατάφεραν να αλλάξουν την ροή του αγώνα στη συνέχεια. Την ίδια στιγμή η γαλλική ομάδα, με το αποτέλεσμα,  θα διατηρήσει τις ελπίδες τις για πρόκριση στα play off και φυσικά στην παρουσία της και στην επόμενη διοργάνωση.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Πριγκιπάτο ξεκίνησε με τους Μονεγάσκους να θέλουν να πιέσουν στην άμυνα τους Ερυθρόλευκους, κάτι που αρχικά έδειξε να προβληματίζει τους παίκτες του Μπαρτζώκα, όμως ο πολύ καλός και πάλι Παπανικολάου έδωσε λύσεις με αποτέλεσμα να πάρουν το προβάδισμα με 0-4. Παράλληλα η σφιχτή άμυνα των Πειραιωτών θα κρατήσει αρχικά τους αντιπάλους τους πίσω στο σκορ, παρά την αστοχία τους, όμως ο Μαίκ Τζέιμς θα αποδειχθεί… καυτός και με δύο τρίποντα θα δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους με 8-6, που θα τρέξουν ένα σερί 8-2. Οι Ερυθρόλευκοι θα αρχίσουν να βρίσκουν ρυθμό επιθετικά και με τον Φαλ που δεν φαινόταν να έχει αντίπαλο θα ισοφαρίσουν με 11-11 στα μέσα της περιόδου. Οι Πειραιώτες θα πατήσουν… γκάζι με τον Ντόρσεϊ να ανεβάζει ταχύτητα, όμως η ευστοχία των παικτών της Μονακό και ιδιαίτερα του Μπέικον δεν θα τους δώσει την ευκαιρία να πάρουν μεγάλο προβάδισμα, όμως μετά από τρίποντο του Βεζένκοφ με τη λήξη θα κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 19-22.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα δείξουν να χάνουν την συγκέντρωσή τους τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά κάτι που θα δώσει στους γηπεδούχους να τρέξουν ένα σερί 10-0 και με τον Λι να κάνει ό,τι θέλει θα προηγηθούν με 29-22. Παρά τις αλλαγές των Ερυθρολεύκων οι κακές άμυνες και οι λάθος επιλογές στην επίθεση θα κάνει τους Μονεγάσκους να συνεχίζουν να βρίσκουν εύκολα καλάθια, με τον Αμερικάνο γκαρντ να δημιουργεί κάτι που θα φέρει την διαφορά στους 11 πόντους, ενώ με νέο τρίποντο του Τζέιμς θα φτάσει στους 14 (40-26). Χασάν Μάρτιν και ΜακΚίσικ δεν έδειχναν να μπορούν να βοηθήσουν, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, κάτι που ελαχιστοποιούσε τις λύσεις των Πειραιωτών και βοηθούσε πολύ το παιχνίδι που ήθελαν να παίξουν οι γηπεδούχοι. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα συνεχίσουν την τραγική δεύτερη περίοδο κάτι που θα δώσει το δικαίωμα στην γαλλική ομάδα να ακουμπήσει και τους είκοσι πόντους διαφορά (45-26). Η παρουσία του Φαλ θα βοηθήσει πολύ τους Ερυθρόλευκους, που θα κάνουν ένα σερί 4-0, όμως τα λάθη θα εμφανιστούν ξανά με αποτέλεσμα του ημίχρονο να κλείσει με 48-31.

Οι Ερυθρόλευκοι θα μπουν στο δεύτερο μέρος με διάθεση να πιέσει στην άμυνά του, κάτι που έφερε ένα γρήγορο 2-7 και θα ρίξουν τη διαφορά στο -12 (50-38), όμως την ίδια στιγμή σε 2 περίπου λεπτά θα έχουν κάνει και πέντε ομαδικά φάουλ, κάτι που έδινε από πολύ νωρίς στους Μονεγάσκους το μπόνους των βολών. Οι γηπεδούχοι δεν θα είναι το ίδιο εύστοχοι όπως στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που έδειχνε να τους κάνει να χάνουν την συγκέντρωσή τους στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δίνει εύκολους πόντους στον Φαλ που πραγματικά έκανε… πάρτι και στις δύο πλευρές του γηπέδου. . Κάπου εκεί τα λάθη θα εμφανιστούν ξανά για τους Πειραιώτες, κάτι που θα εκμεταλλευτεί η γαλλική ομάδα και Τζέιμς και Μπέικον θα στείλει και ξανά τη διαφορά στους 16 (56-40). Ένα νέο κρεσέντο από τον πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού θα φέρει πέντε συνεχόμενους δικούς του πόντους, με την απόσταση των δύο ομάδων να πηγαίνει ξανά στο… ζενίθ με 61-42, με το δεκάλεπτο τελικά να ολοκληρώνεται στο -20 για τους Ερυθρόλευκους (71-51).

Το τελευταίο μέρος της αναμέτρησης έδειχνε να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, μιας και τόσο η διαφορά, αλλά κυρίως οι εικόνα των δύο ομάδων δεν έδινε πολλές ελπίδες για ανατροπή. Παράλληλα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν θα σταματήσουν τις λάθος επιλογές, ενώ από την άλλη ο Μάικ Τζέιμς θα συνεχίσει το δικό του... σόου και με δικό του νέο τρίποντο θα στείλει τη διαφορά στους 22 (78-56). Οι γηπεδούχοι δεν αφήσουν το πόδι από το γκάζι με την διαφορά να συνεχίζει να είναι πάνω από τους 20 πόντους και μάλιστα θα φτάσει και στο +27 (88-61), με τους Πειραιώτες να μαζέυουν τη διαφορά για να φτάσουμε στο τελικό 92-72.