Facebook Pixel Ελληνοϊσπανικές «μάχες» με διαφορετικό διακύβευμα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
| 2022-03-31 09:27:00

Μόνο νίκη ο Παναθηναϊκός με Ρεάλ - Τα δίνουν όλα οι Πράσινοι - Μπαρτσελόνα αύριο στο ΣΕΦ

Sportdog Team
Μόνο νίκη ο Παναθηναϊκός με Ρεάλ - Τα δίνουν όλα οι Πράσινοι - Μπαρτσελόνα αύριο στο ΣΕΦ

Προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στη Euroleague (33η), με δύο ελληνο-ισπανικές «μάχες» στην Αθήνα, αλλά το διακύβευμα να είναι διαφορετικό για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Απόψε (31/3, 21:00), ο προτελευταίος στον βαθμολογικό πίνακα, Παναθηναϊκός (7-18), υποδέχεται τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης (18-8) στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός: Μοναδικό κίνητρο των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη, που την περασμένη Τρίτη (29/3) ηττήθηκαν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής, είναι να απολαύσουν το παιχνίδι, αφού η υπόθεση πρόκριση στα πλέι οφ... έμεινε όνειρο απατηλό για τους «πράσινους» την τρέχουσα σεζόν. Μετά το ματς με τη «βασίλισσα», η οποία θα τα δώσει όλα για τη νίκη, αφού δεν έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση, ακολουθεί ο αγώνας με τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη για τον Παναθηναϊκό (8/4, 20:00) για την 34η και τελευταία αγωνιστική, όταν θα δοθεί και το φινάλε στο ευρωπαϊκό ταξίδι του εξάστερου για τη σεζόν 2021-22.  

Την Παρασκευή (1/4, 21:00), ο 4ος πριν το τζάμπολ Ολυμπιακός (18-9) υποδέχεται την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα (21-5) στο ΣΕΦ, στον τελευταίο αγώνα των «ερυθρόλευκων» στην κανονική περίοδο. Η ομάδα του Πειραιά εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας, είναι δηλαδή σίγουρα 4η, αλλά διατηρεί ελπίδες ακόμη και για τη 2η θέση, με συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων. Το σίγουρο είναι πως στο λιμάνι είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα απέναντι στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά το αρνητικό είναι πως οι Πειραιώτες ταλανίζονται από γαστρεντερική λοίμωξη. Τόσο την Τρίτη (29/3), όσο και την Τετάρτη (30/3), ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε τέσσερις παίκτες στη διάθεσή του. Αν και την Τετάρτη ενσωματώθηκε ο Σακίελ ΜακΚίσικ, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, είδε τον Κώστα Παπανικολάου να μένει εκτός λόγω στομαχικών διαταραχών. Σταθερά εκτός τις δύο αυτές ημέρες έμειναν οι Κώστας Σλούκας, Μουσταφά Φαλ και Τάιλερ Ντόρσεϊ. 

Καθώς, ο Ολυμπιακός δεν θα αγωνιστεί στην 34η και τελευταία αγωνιστική (βάσει προγράμματος αντιμετώπιζε τη ρωσική Ούνιξ Καζάν στο ΣΕΦ), τα δεδομένα που δημιουργούνται αναφορικά με τη θέση που θα καταλάβει έχουν ως εξής:

Για να τερματίσει δεύτερος ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να νικήσει την Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης να υποστεί δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Μπάγερν Μονάχου και η Αρμάνι να κάνει μία ήττα, είτε κόντρα στη Μονακο στο Μιλάνο είτε εκτός με Βιλερμπάν. Αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα, τότε αυτόματα... ξεχνά τη δεύτερη θέση. 

Όσον αφορά στην κατάληψη της 3ης θέσης της κανονικής περιόδου από τον Ολυμπιακό, η νίκη επί της Μπαρτσελόνα κρίνεται απαραίτητη. Παράλληλα, θα πρέπει να ηττηθεί η Αρμάνι από τη Μονακό στο Μιλάνο την Πέμπτη (31/3) ή από τη Βιλερμπάν στη Λιόν. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα, για να τερματίσει 3ος ο Ολυμπιακός, θα πρέπει η Αρμάνι να κάνει δύο ήττες, με Μονακό και Βιλερμπάν.


Τέλος, ο Ολυμπιακός θα είναι 4ος είτε αν αυτός νικήσει την Μπαρτσελόνα και η Μιλάνο πετύχει δύο νίκες με Μονακό και Βιλερμπάν, είτε αν αυτός ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα και οι Ιταλοί (σ.σ. Αρμάνι) πετύχουν μία νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια τους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags