Facebook Pixel Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός: "Καμπανάκι" στον ΠΑΟ εν όψει Ολυμπιακού - Αποκαρδιωτική ήττα από Άλμπα - Αγωνία για Νέντοβιτς
Μπάσκετ
| 2022-04-06 22:44:00

"Καμπανάκι" στον ΠΑΟ εν όψει Ολυμπιακού - Αποκαρδιωτική ήττα από Άλμπα - Αγωνία για Νέντοβιτς

Sportdog Team
"Καμπανάκι" στον ΠΑΟ εν όψει Ολυμπιακού - Αποκαρδιωτική ήττα από Άλμπα - Αγωνία για Νέντοβιτς

Ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε σχεδόν... ποτέ στο παρκέ και μοιραία ηττήθηκε εύκολα από την Άλμπα Βερολίνου με 87-78, πέντε ημέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μόνος του προσπαθούσε ο Νέντοβιτς που είχε 27 πόντους, αλλά τραυματίστηκε στο φινάλε του ματς και έφυγε κουτσαίνοντας, ανησυχώντας το πράσινο τεχνικό τιμ.

Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός δεν είχε σταθερότητα στο παιχνίδι του και τα σκαμπανεβάσματα σε άμυνα και επίθεση, του στοίχησαν το αποτέλεσμα στο Βερολίνο. Εξαιρετικά τα ποσοστά της Άλμπα από τα 6.75 (πάνω από 45%), κορυφαίος των "πράσινων" και πάλι ο φοβερός και τρομερός Νεμάνια Νέντοβιτς (27π.).

Το ματς

Με αρχική πεντάδα τους Σαντ-Ρος, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Οκάρο και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι στο Βερολίνο ο Δημήτρης Πρίφτης. Οι "πράσινοι" μπήκαν στο παρκέ παίζοντας τρομερή άμυνα στα πρώτα λεπτά, έχοντας συγκεκριμένα ένα μπλοκ και ένα κλέψιμο στο πρώτο 1,5 λεπτό (δυστυχώς έμεινε μόνο εκεί όπως αποδείχθηκε λίγο μετά)! Ένα φοβερό alley-oop κάρφωμα του Παπαγιάννη από καταπληκτική πασα του Νέντοβιτς, ήρθε να δώσει προσβάσιμα τριών πόντων στο "τριφύλλι" (0-3).

Ο αγώνας είχε αποκτήσει ένα πολύ γρήγορο ρυθμό από πολύ νωρίς, με την Άλμπα να πληγώνει τον Παναθηναϊκό από το "ζωγραφιστό" και να ισοφαρίζει (7-7). Το παρθενικό εύστοχο τρίποντο των Γερμανών με τον Ντα Σίλβα, ήρθε για να βάλει μπροστά στο ματς τους γηπεδούχους (14-11), με την ομάδα του Πρίφτη να τελειώνει το δεκάλεπτο όντας πίσω με 15 (28-13), παρουσιάζοντας τεράστια ελλείμματα και σε άμυνα και σε επίθεση από ένα σημείο κι έπειτα. Από το 7-7 και μετά η Άλμπα έτρεξε σερί 21-6!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι "πράσινοι" έφτασαν πρώτοι στο καλάθι χάρη σε 2 εύστοχες βολές του Παπαπέτρου (28-15), με τον θηριώδη Κουμάντζε (σ.σ. ύψους 2.24) να απαντά από πλευράς Άλμπα για το 30-18. Ο Νέντοβιτς πέτυχε το μακρινό τρίποντο για το 30-21, ωστόσο ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να κάνει πολλά λάθη στην επίθεσή του. Και μοιραία, δεν μπορούσε να πλησιάσει στο σκορ τους Γερμανούς.

Δύο απίθανα γκολ-φάουλ από τον φοβερό και τρομερό Νέντοβιτς φάνηκε ότι μπορούν να δώσουν μια ώθηση στον Παναθηναϊκό (32-21, 37-28). Έτσι κι έγινε! Μάλιστα ο Σέρβος παικταράς με νέο τρίποντο λίγο μετά  έφερε το ματς σε απόσταση αναπνοής (37-34), για την ολική πια επαναφορά του "τριφυλλιού". Με το φινάλε του ημιχρόνου οι "πράσινοι" απείχαν μόλις 4 πόντους έναντι των γηπεδούχων (44-40).

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να μειώσει κι άλλο τη διαφορά, ωστόσο ήταν πολλά τα λάθη του στην επίθεση. Η άμυνα της ομάδας είχε βελτιωθεί σ' ένα βαθμό, αλλά μερικά εύστοχα τρίποντα της Άλμπα στο φινάλε των 24 δευτερολέπτων, μεγάλωναν την απόσταση των Γερμανών ξανά στους 11 (52-42). Το "τριφύλλι" ήθελε να χτυπήσει τους Γερμανούς από μέσα, πηγαίνοντας αρκετές φορές στο σημείο των βολών (52-46).

Το πρόβλημα των ριμπάουντ δεν ήταν απλώς μεγάλο, αλλά τεράστιο. Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου οι "πράσινοι" δεν είχαν πάρει ούτε ένα επιθετικό ριμπάουντ, τη στιγμή που η Άλμπα είχε μαζέψει ήδη 12! Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ακολουθήσει το γρήγορο επιθετικό ρυθμό των γηπεδούχων, όντας μοιραία με το τέλος της τρίτης περιόδου στο -14 (69-55).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός καλείτο να μπει δυνατά στο ματς, γιατί η απόσταση που είχε να καλύψει αν ήθελε τη νίκη, δεν ήταν μικρή. Ένα εντυπωσιακό follow-κάρφωμα του Οκάρο έδωσε το σήμα (69-57), αλλά ανάλογη συνέχεια δεν υπήρξε ποτέ. Ο Νέντοβιτς έκανε εκπληκτικά πράγματα στην επίθεση, φτάνοντας με τρίποντο τους 27 πόντους (82-71), ωστόσο ο Σέρβος δεν είχε συμπαραστάτες, ενώ περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος αποχώρησε κουτσαίνοντας, κάνοντας τους ανθρώπους του Τριφυλλιού να αγωνιούν εν όψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η Άλμπα επικράτησε των "πράσινων" με το τελικό 87-78, ανεβαίνοντας έτσι στις 12 νίκες και αφήνοντας τον Παναθηναϊκό κολλημένο στις 8.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 44-40, 69-55, 87-78.

Πηγή: prasinostypos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags