Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άρης: Με... σπασμένα τα φρένα πάει ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός - Διέλυσε τον Άρη με σούπερ Ντόρσεϊ-Λαρεντζάκη (Vid)
Μπάσκετ
| 2022-04-07 21:01:00

Με... σπασμένα τα φρένα πάει ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός - Διέλυσε τον Άρη με σούπερ Ντόρσεϊ-Λαρεντζάκη (Vid)

Sportdog Team
Με... σπασμένα τα φρένα πάει ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός - Διέλυσε τον Άρη με σούπερ Ντόρσεϊ-Λαρεντζάκη (Vid)

Στο τελευταίο τους παιχνίδι πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας (11/4), οι Ερυθρόλευκοι έκαναν μια... καλή προπόνηση απέναντι στον Άρη, επικρατώντας με 89-67.

Ολυμπιακός - Άρης: Ο Κώστας Σλούκας δεν αγωνίστηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι, όμως ο Ολυμπιακός είχε εύκολο έργο και δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Άρη. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασε στροφές από την δεύτερη περίοδο, δεν κοίταξε πίσω σε κανένα σημείο του αγώνα και έφτασε στη νίκη.

Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν έναν ελλιπή Άρη, ο οποίος κατέβηκε με 9 παίκτες στο ΣΕΦ και τρεις ξένους (Κάουαν, Ουίλιαμς, Λόκετ) με την ομάδα του Καστρίτη να παλεύει ως το τέλος το παιχνίδι.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν το... πρώτο βιολί του Ολυμπιακού επιθετικά, μετρώντας 18 πόντους, με τους Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ να ακολουθούν έχοντας 16 και 11 πόντους, αντίστοιχα. Ο Άντονι Κάουαν τζούνιορ μέτρησε 14 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη, με τους Κώττα και Νετζήπογλου να μετρούν από 10 πόντους έκαστος.

Ο Άρης είχε απουσίες, όμως μπήκε ανταγωνιστικός στο ΣΕΦ και με μπροστάρη τον Νετζήπογλου κατάφερε να βάλει δύσκολα στους Πειραιώτες (6-8, 5'). Παπανικολάου και Ντόρσεϊ έδωσαν λύσεις στον Ολυμπιακό, με την ομάδα του Πειραιά να παίρνει τα ηνία (12-10, 7'). Ο Μουσταφά Φαλ ανέλαβε δράση στην επίθεση και με δικούς του πόντους έφερε τον Ολυμπιακό στο +5 (18-13, 9'). Το +5 έμεινε ως το τέλος του δεκαλέπτου για το 21-16.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ βγήκε μπροστά για την ομάδα του Μπαρτζώκα και έφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά (29-18, 12'). Ο Άρης δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και ο Νετζήπογλου μείωσε για την ομάδα της Θεσσαλονίκης (32-25, 14'). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και με τον Λούντζη επανέφεραν σε διψήφια επίπεδα το προβάδισμά τους (38-27, 17'). Οι φιλοξενούμενοι ροκάνισαν ξανά τη διαφορά, με τον Ουίλιαμςν να φωνάζει παρών για το 41-33.

Ο Λόκετ έδωσε λύσεις στον Άρη και οι «κίτρινοι» μείωσαν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (44-39, 23'). Ντόρσεϊ και Παπανικολάου ανέλαβαν δράση, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει ξανά τη διαφορά (50-39, 24'). Ο Τόμας Ουόκαπ πήρε τη σκυτάλη και οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο (56-42, 27'). Οι Πειραιώτες ήταν αποτελεσματικοί από την περιφέρεια και ο Ντόρσεϊ με δικό του τρίποντο έγραψε το 63-45 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο ίδιο τέμπο συνέχισαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα και στην τέταρτη περίοδο. Η άμυνα ήταν αποτελεσματική και με τον Βεζένκοφ αιχμή του δόρατος η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (74-50, 34'). Το σκηνικό έμεινε ίδιο ως το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη και να δείχνει... φουριόζος για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ την ερχόμενη Δευτέρα (11/04) κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 41-33, 63-45, 89-67.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags