Facebook Pixel Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός: Έκλεισε τις υποχρεώσεις σαν Παναθηναϊκός – Νίκη θρίλερ με φοβερό buzzer beater Μέικον
Μπάσκετ
| 2022-04-08 21:44:00

Έκλεισε τις υποχρεώσεις σαν Παναθηναϊκός – Νίκη θρίλερ με φοβερό buzzer beater Μέικον

Sportdog Team
Έκλεισε τις υποχρεώσεις σαν Παναθηναϊκός – Νίκη θρίλερ με φοβερό buzzer beater Μέικον

Οι Πράσινοι ήταν αυτοί που είχαν τα ηνία του αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους και με ανατροπή στο δεύτερο έφτασαν στη νίκη με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τον Αμερικάνο γκαρντ.

Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός: Με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση και τον Ντάριλ Μέικον να ευστοχή σε τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο οι Πράσινοι έκλεισαν μια τραγική χρονιά με τον καλύτερο τρόπο και έφυγαν νικητές από την Κωνσταντινούπολη με 59-62.

Ένα ημίχρονο ιδανικό έκανε στην Πόλη απέναντι στην Φενέρ ο Παναθηναϊκός, με τον Δημήτρη Πρίφτη να βλέπει τον Παπαπέτρου (κυρίως) και τον Παπαγιάννη (δευτερευόντως) να κάνουν εκπληκτικό ματς. Οι «πράσινοι» μπόρεσαν να ελέγξουν το ρυθμό από την πρώτη περίοδο και να φτάσουν έπειτα από τρίποντο του αρχηγού στο 7-12. Μάλιστα αμέσως μετά σκόραρε και ο Οκάρο για δύο, ανεβάζοντας τη διαφορά στη μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή τιμή της για το «τριφύλλι» (+7, 7-14).

Η Φενέρ μετά την κακή εκκίνηση βρήκε απανωτά εύστοχα μακρινά σουτ, αρχικά με τον Χένρι (15-18) και στην ακριβώς επόμενη επίθεσή της με τον Πολονάρα (18-20). Ο Παπαπέτρου βρισκόταν σε τρομερό βράδυ και ήταν ο βασικός λόγος που όταν πλησίαζαν οι Τούρκοι, ο Παναθηναϊκός ξέφευγε έστω και λίγο ως απάντηση.

Οι «πράσινοι» συνδύαζαν την καλή τους επιθετική λειτουργία, με την ταυτόχρονα υποδειγματική αμυντική τους συμπεριφορά. Η ομάδα έκλεβε μπάλες (σ.σ. τελείωσε την αναμέτρηση με 9 κλεψίματα), όπως έκανε και στη φάση που το steal του Οκάρο οδήγησε σε καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο από τον Παπαπέτρου (25-32). Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να πηγαίνει στην ανάπαυλα στο +6, όντας απολύτως δίκαια οδηγός στο ματς (32-38).

Το δεύτερο μέρος ήταν μία... καταστροφή όσον αφορά την επίθεση. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο για να αναδείξουμε αυτό, πέρα από το ότι το «τριφύλλι» στην τρίτη περίοδο πέτυχε μόλις 6 πόντους! Την ίδια στιγμή που η... μέτρια Φενέρ έβαλε 17. Μοιραία, οι «πράσινοι» μπήκαν στην τελευταία ευθεία του αγώνα με έλλειμμα 5 πόντων.

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε επιτέλους επιθετικά, με τον Μέικον να ανεβάζει στροφές και να φτάνει γρήγορα στους 9 πόντους. Το «τριφύλλι» είχε πλησιάσει πια σε απόσταση τριπόντου την Φενέρ (58-55), αναζητώντας πλέον ένα δυνατό finish για τη νίκη. Το φοβερό follow κάρφωμα του Παπαγιάννη έφερε τον Παναθηναϊκό στον πόντο από τους Τούρκους (58-57), με τον Παπαπέτρου αμέσως μετά να δίνει και προβάδισμα στους «πράσινους» (58-59), 1:20 πριν το φινάλε! 

Τελικά ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη σε χάρη σε ένα μεγάλο buzzer beater τρίποντο του Μέικον, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μία σεζόν που συνολικά, άπαντες στο κλαμπ θέλουν ξεχάσουν.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 32-38, 49-44, 59-62.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags