Facebook Pixel Προμηθέας - Ολυμπιακός: Με... φόρα από το ΟΑΚΑ - "Σάρωσε" την Προμηθέα στην Πάτρα ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2022-04-14 18:55:00

Με... φόρα από το ΟΑΚΑ - "Σάρωσε" την Προμηθέα στην Πάτρα ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Με... φόρα από το ΟΑΚΑ - "Σάρωσε" την Προμηθέα στην Πάτρα ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα (85-66) και έδειξε έτοιμος για τις... μάχες των πλέι οφ της Euroleague απέναντι στην Μονακό.

Προμηθέας - Ολυμπιακός: Λίγες μέρες μετά την επικράτηση στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός έκανε ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του απόλυτου πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ της Stoiximan Basket League. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ανώτερη του Προμηθέα σε όλη τη διάρκεια και με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο όπου οι Πατρινοί μάζεψαν τη διαφορά, έφτασε άνετα στη νίκη.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν νικηφόρα την πορεία τους στο πρωτάθλημα, δείχνοντας έτοιμοι για τις... μάχες απέναντι στην Μονακό για τα πλέι οφ της Euroleague.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν το πρώτο βιολί στην επίθεση, για τον Ολυμπιακό με 21 πόντους και 8/10 σουτ, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να ακολουθεί έχοντας 19. Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Σάσα Βεζένκοφ με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Από τον Προμηθέα, που δεν κατάφερε να πλησιάσει στο σκορ σε κανένα σημείο και να δείξει ανταγωνιστική εικόνα, γνωρίζοντας τρίτη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα, η εικόνα του Γιώργου Τανούλη αποτέλεσε το μεγάλο κέρδος της αναμέτρησης, με τον νεαρό φόργουορντ να μετράει 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους πρόσθεσε ο Τρέβις Σίμπσον.

Από το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο της κατάστασης, με τους Ντόρσεϊ-Βεζένκοφ να δίνουν τον τόνο και να «χτίζουν» διαφορά (2-17, 5'). Ο Σίμπσον προσπάθησε να μειώσει, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση και με τον Πρίντεζη η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους (4-24, 8'). Ο Ντόρσεϊ ακολούθησε για το +23 του Ολυμπιακού, με τον Φράνκαμπ απλώς να μειώνει με τρίποντο σε 7-27.

Ο Προμηθέας έδειξε να έχει σφυγμό στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και χάρη σε Άντριτς και Τανούλη κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά (16-33, 14'). Ο Τανούλης συνέχισε να σκοράρει και με τον Γκραντ να ακολουθεί η διαφορά έπεσε σε μονοψήφια επίπεδα (27-36, 16'). Ο Φράνκαμπ φώναξε παρών μειώνοντας ακόμα περισσότερο (30-38, 17'). Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και πάλι και χάρη σε Ουόκαπ-ΜακΚίσικ ανέβασε εκ νέου τη διαφορά (30-44, 19'). Λάγιος και Άντριτς όμως είπαν την τελευταία λέξη στο πρώτο μέρος για το 34-44.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα συνέχισαν να ανεβάζουν την ένταση στο παιχνίδι τους και με τον Ντόρσεϊ μπροστάρη διατήρησαν τον έλεγχο (43-55, 24'). Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ οδηγούσαν τον Ολυμπιακό και με τον Μάρτιν να φωνάζει παρών ο Ολυμπιακός έχτισε σημαντική διαφορά (44-61, 28'). Ο Γκάντι προσπάθησε να μειώσει, αλλά ο Βεζένκοφ δεν το επέτρεψε (48-65, 29'). Ο Τανούλης σκόραρε, αλλά ο Βεζένκοφ ήταν ορεξάτος και με δικό του καλάθι διαμόρφωσε το 50-67, σκορ με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος.

Οι Πατρινοί προσπάθησαν να πλησιάσουν στο σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός κρατούσε τον έλεγχο, χάρη σε Μάρτιν και Πρίντεζη (57-74, 34'). Το σκηνικό έμεινε ίδιο ως το τέλος του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει σε εύκολη νίκη μέσα στην Πάτρα, δείχνοντας έτοιμος για τις «μάχες» των πλέι οφ της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 7-27, 34-44, 50-67, 66-85.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags