Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Ξέρει τι κάνει ο Γιαννακόπουλος με ΟΑΚΑ" - Αυτά θα είναι τα έσοδα - Γι' αυτό ανεβαίνει το μπάτζετ!
Μπάσκετ
| 2022-04-17 18:32:00

"Ξέρει τι κάνει ο Γιαννακόπουλος με ΟΑΚΑ" - Αυτά θα είναι τα έσοδα - Γι' αυτό ανεβαίνει το μπάτζετ!

του Γιώργου Κτενά
"Ξέρει τι κάνει ο Γιαννακόπουλος με ΟΑΚΑ" - Αυτά θα είναι τα έσοδα - Γι' αυτό ανεβαίνει το μπάτζετ!

Η νέα εποχή του Παναθηναϊκού και οι αλλαγές που χρειάζονται. Γιατί ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ επέμενε να παραμείνει το Τριφύλλι στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ιστορία του γηπέδου και πώς θα λειτουργήσει από εδώ και πέρα.

Παναθηναϊκός: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στους Πράσινους με το θέμα τής παραχώρησης του ΟΑΚΑ, καθώς από την 1η Ιουλίου το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα περάσει και τυπικά στην ΚΑΕ για τα επομενα 49 χρόνια. Κάτι που σημαίνει ότι η μπασκετική ομάδα θα αποκτήσει το δικό της γήπεδο, όπως και η ΠΑΕ, άρα θα μπορεί να σχεδιάσει με διαφορετικό τρόπο το μέλλον της. Τόσο όσον αφορά το κομμάτι των οικονομικών της όσο και για το ενδεχόμενο να βρεθεί επενδυτής για να αποκτήσει την ΚΑΕ.

Οι Πράσινοι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα 12 χρόνια για να αναβαθμιστεί το ΟΑΚΑ, αλλά θα αποφύγουν το 1 εκατ. ευρώ που πρόσφεραν κάθε χρόνο για τη χρήση του γηπέδου. Παράλληλα, θα έχουν το 70% των εσόδων από εμπορικές χρήσεις κ.λπ. (στα εισιτήρια προφανώς διατηρούν το 100%), καθώς το υπόλοιπο 30% θα πηγαίνει στην Πολιτεία.

Άρα τα χρήματα που θα μπαίνουν στα ταμεία τής ΚΑΕ θα είναι πολλαπλάσια σε σχέση με σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αυξηθεί και το μπάτζετ της.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Πέτρο Γαλακτόπουλο, πρώην πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΚΑ, προκειμένου με βάση την εμπειρία του στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις αλλά και τη φιλική σχέση του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να μάθουμε ο,τι περισσότερο μπορούμε για το θέμα.

 

"Επιτέλους το έδωσαν στον ΠΑΟ - Εκεί χρειάζεται συντήρηση - Χρήματα από την Περιφέρεια"

 

'Μπράβο, επιτέλους, το έδωσαν στον Παναθηναϊκό! Να ξεφύγει αυτό το γήπεδο, να μην γίνει σαν του ποδοσφαίρου", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Π. Γαλακτόπουλος και στη συνέχεια πρόσθεσε για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται το γήπεδο αλλά και ευρύτερα οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Μαρούσι:

"Χρειάζεται να προσέξουν το στέγαστρο του Καλατράβα και τα στηρίγματα για να μην πέσει. Κάθε εβδομάδα έστελνα στον Υπουργό έγγραφο ότι κάτι πέφτει! Τώρα, βέβαια, φαντάζομαι ότι μπορεί να επέμβει και η Περιφέρεια σε τέτοια θέματα. Συνέχεια συντηρούσαμε και το μπάσκετ, σε κάποιες εκδηλώσεις ξηλώναμε, επανατοθετούσαμε, θα πρέπει τώρα η ομάδα να το κάνει αμιγώς μπασκετικό γήπεδο χωρίς να αλλάζουν θέση στις κερκίδες κ.λπ". 

Χρειάζονται χρήματα, πέρα από τα 3 εκατ. που έχει δεσμευτεί η ΚΑΕ, για να την ανανέωσή του;

"Πέρασαν άσχημα χρόνια, δεν υπηρχαν λεφτα στον ελληνικό Αθλητισμό γενικότερα, ξηλώθηκαν πράγματα κ.λπ. Πάντως θεωρώ ότι για το ΟΑΚΑ μπορεί να δώσει χρήματα και η Περιφέρεια για τη συντήρησή του. Κάθε γήπεδο στο εξωτερικό ανήκει σε μια ομάδα, είναι ντυμένο με τα χρώματά της, άρα σωστά να το πάρει ο Παναθηναϊκός για 49 χρόνια. Αλλά με τα υπόλοιπα γήπεδα του συγκροτήματος τι θα γίνει; Θα τα κρατήσει η Πολιτεία; Ποιος θα τα συντηρεί;".

"Σημαντικά έσοδα στην ΚΑΕ - Ξέρει τι κάνει ο Δημήτρης - Η καλύτερη λύση για τον Παναθηναϊκό"

Για τι ποσό εσόδων στην ΚΑΕ μπορεί να μιλάμε μετά την παραχώρηση του ΟΑΚΑ;

"Δεν μπορώ να μιλήσω με ακρίβεια γιατί οι εποχές αλλάζουν - Κι αυτό διαφοροποιεί τα ποσά. Αλλά σίγουρα θα πρόκειται για σημαντικά έσοδα, ειδικά αν αναπτύξει θέματα που αφορούν το μάρκετινγκ και το γήπεδο".

Συμπερασματικά, ποια είναι η άποψή σας για την παραχώρηση του γηπέδου μπάσκετ για 49 χρόνια στον Παναθηναϊκό;

"Όλη η σύγχρονη Ιστορία τού μπασκετικού Παναθηναϊκού βρίσκεται μέσα σε αυτό το γήπεδο.  Είναι η καλύτερη λύση για την ομάδα. Ο Δημήτρης ξέρει τι κάνει, είναι συνυφασμένη με την οικογένειά του η Ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού και, προφανώς, προσπαθεί να βρει την καλύτερη λύση".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags