Facebook Pixel Αρμάνι Μιλάνο - Εφές Αναντολού: H Εφές είναι εδώ! Έσπασε την έδρα της Αρμάνι και φουλάρει για Final Four
Μπάσκετ
| 2022-04-19 22:05:00

H Εφές είναι εδώ! Έσπασε την έδρα της Αρμάνι και φουλάρει για Final Four

Sportdog Team
H Εφές είναι εδώ! Έσπασε την έδρα της Αρμάνι και φουλάρει για Final Four

Η Αναντολού Εφές έπαιξε ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Mediolanum Forum κι έκανε το μπρέικ στη σειρά με την Αρμάνι Μιλάνο (64-48), παίρνοντας αυτή πλέον τα ηνία για την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου.

Αρμάνι Μιλάνο - Εφές Αναντολού: Μετά από μια μέτρια -για τα δεδομένα της- πορεία στη regular season της EuroLeague, η Αναντολού Εφές έκανε εμφατική εκκίνηση στα playoffs. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έπαιξαν ως Πρωταθλητές Ευρώπης και πήραν τη νίκη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο (64-48) στο Mediolanum Forum, κάνοντας το μπρέικ στη σειρά ήδη από το Game 1.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο και δεν κοίταξαν πίσω έκτοτε, με τον Σέιν Λάρκιν να λειτουργεί ως ηγέτης (ιδίως στην άμυνα) και να κάνει τη διαφορά. Όσο για τους γηπεδούχους; Σκέτη απογοήτευση στο μεγαλύτερο διάστημα του σαρανταλέπτου, με άθλια ποσοστά και σκόρπιες επιθετικές εκλάμψεις, κυρίως από τον Μπεν Μπέντιλ και τον Τρόι Ντάνιελς.

Μέσα σε όλα, με 1'28'' για το τέλος της αναμέτρησης, η Αρμάνι Μιλάνο έχασε τον Νικολό Μέλι με πρόβλημα στον αστράγαλο -δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για κάτι σοβαρό ή όχι.

Ο αγώνας

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός από τα πρώτα λεπτά, κάτι που βέβαια ήταν εμφανές πως βόλευε την Αρμάνι Μιλάνο. Οι γηπεδούχοι περιόρισαν αισθητά την δράση των δύο κορυφαίων παικτών της Αναντολού Εφές στην εκκίνηση (Σέιν Λάρκιν και Βασίλιε Μίτσιτς είχαν 0/7 σουτ στην πρώτη περίοδο), με τον Νικολό Μέλι να έχει το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος και να οδηγεί στο +5 (16-11 στο 10'). Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πολύ διαφορετικό, αφού η Αναντολού Εφές κυριάρχησε σε αμυντικό επίπεδο, διατηρώντας τους γηπεδούχους δίχως πόντο για σχεδόν επτά λεπτά. Κάπως έτσι, το προβάδισμα πέρασε σε τουρκικά χέρια (16-22 στο 17') και παρέμεινε σε αυτά μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, παρά τα 3/3 τρίποντα που είχε ο Μπεν Μπέντιλ σε διάστημα μερικών δευτερολέπτων (26-29 στο 20').

Ό,τι πήγε καλά για την Αναντολού Εφές στο πρώτο μέρος, εξελίχθηκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο. Πολύ απλά γιατί πλέον ο Βασίλιε Μίτσιτς ήταν ο εαυτός του. Με ένα τρίποντο και μια ασίστ από τα χέρια του, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μέχρι το +10 (26-36 στο 23') νωρίς στην τρίτη περίοδο, κυριαρχώντας πλέον στο παρκέ του Mediolanum Forum. Την ίδια ώρα, η ομάδα του Έτορε Μεσίνα ήταν απογοητευτικά άστοχη στην επίθεση, αδυνατώντας παράλληλα να σταματήσει την δράση του Σέιν Λάρκιν και του Βασίλιε Μίτσιτς. Σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε το τρίποντο του Ελάιτζα Μπράιαντ στο φινάλε του δεκαλέπτου για να αποτελέσει το... κερασάκι στην τούρτα για το +12 (34-46) της τουρκικής ομάδας, που της έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης.

Ο Τρόι Ντάνιελς μπήκε στα παπούτσια του Μπεν Μπέντιλ με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, έβαλε διαδοχικά προσωπικά καλάθια, αλλά πλέον δεν γινόταν να αλλάξει η ιστορία του αγώνα. Πολύ απλά γιατί τα αστέρια της Αρμάνι Μιλάνο ήταν ωσεί παρόντα, αδυνατούσαν αν κουβαλήσουν τους υπόλοιπους. Όσο μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν τα ριμπάουντ και δεν έδιναν δεύτερες επιθέσεις, τα πράγματα ήταν αρκετά ευανάγνωστα γι αυτούς (42-56 στο 35').

Ό,τι κι αν δοκίμασε ο Έτορε Μεσίνα μέχρι το φινάλε, ήταν αδύνατο να διαμορφώσει διαφορετική κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν τόσο πειστικοί στην άμυνα, που δεν έδωσαν την παραμικρή αφορμή για πίστη στην ανατροπή, πήραν τη νίκη και μαζί τα κλειδιά της σειράς με φόντο το Final Four του Βελιγραδίου.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λότερμοζερ - Γκαρθία - Γιαβόρ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-11, 26-29, 34-46, 48-64.

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags