Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Αλλαγή πλάνων στον ΠΑΟ - Ο Έλληνας άσος και το... έγκλημα Πρίφτη - "Δώρο" σε Ολυμπιακό!
Μπάσκετ
| 2022-04-20 16:17:00

Αλλαγή πλάνων στον ΠΑΟ - Ο Έλληνας άσος και το... έγκλημα Πρίφτη - "Δώρο" σε Ολυμπιακό!

του Νίκου Στεργίου
Αλλαγή πλάνων στον ΠΑΟ - Ο Έλληνας άσος και το... έγκλημα Πρίφτη - "Δώρο" σε Ολυμπιακό!

Ο άνθρωπος-κλειδί για τη νέα ομάδα και οι "ανακαλύψεις" του. Ποιος θα βοηθήσει ώστε οι Πράσινοι να... χτίσουν από την αρχή το ρόστερ τους με καλούς και οικονομικούς παίκτες, ποιοι θεωρούνται "δικά του παιδιά" και ποιον... έστειλε στο Λιμάνι.

Ένα από τα πιο ευχάριστα νέα της άφιξης του Χρήστου Σερέλη από το Λαύριο δεν είναι άλλο από το... μάτι που έχει στους ξένους ο Έλληνας κόουτς, ο οποίος με αρκετά χαμηλά μπάτζετ κατάφερε να κάνει... παπάδες τα τελευταία χρόνια! Παράλληλα σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες του Λαυρίου διαδραμάτισε και το γεγονός ότι ο μέχρι πρότινος κόουτς της ομάδας ήταν ικανός στο να δίνει χώρο σε Έλληνες παίκτες και να τους εξελίσσει.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα δεν είναι άλλο από αυτό του Βασίλη Μουράτου, ο οποίος ζει τα καλύτερα μπασκετικά του χρόνια (μέχρι να ανέβει στο επίπεδο που αξίζει) στο Λαύριο και έχει γίνει ο πραγματικός ηγέτης αυτής της ομάδας. Παράλληλα είχε αναδείξει και παιδιά όπως ο Κουζέλογλου που πλέον είναι βασικός στην ΑΕΚ, ενώ έχει εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τον Γερομιχαλό.

Επίσης αυτός ήταν που έδωσε ευκαιρίες και χρόνο σε παιδιά όπως ο Χαραλαμπόπουλος και ο Λούντζης, με τον δεύτερο να έχει ρόλο πλέον στο ροτέισον του Ολυμπιακού.



Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο ατού του ήταν η εύρεση ξένων με πολύ χαμηλά συμβόλαια, με εξαίρεση τη φετινή χρονιά που δεν βγήκε καμία μεταγραφή στη συγκεκριμένη ομάδα. Μη ξεχνάμε πως μια ομάδα που μέχρι πρόσφατα δεν είχε παίξει ποτέ στην ιστορία της Ευρώπη και ανέβηκε τις κατηγορίες στο μπάσκετ σε χρόνο ρεκόρ, κατάφερε μέσα σε έξι μήνες να δώσει δύο παίκτες της σε ομάδες Ευρωλίγκας.


Ναι, τα παραδείγματα των Τάισον Κάρτερ και Άλφα Ντιαλό δείχνουν πολλά για τον Σερέλη. Μάλιστα, εάν ήταν στον Παναθηναϊκό ο Σερέλης το περασμένο καλοκαίρι θα είχε αποφευχθεί και το έγκλημα με τον Άλφα Ντιαλό, που ο Δημήτρης Πρίφτης αποφάσισε ότι δεν του έκανε και τον έστειλε στην αγκαλιά της Μονακό, καθιστώντας τον την πιο χρήσιμη μονάδα του γαλλικού κλαμπ.

 

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο για τον Σερέλη είναι πως κατάφερε και κράτησε στην ομάδα τους Μουράτο και Κάρτερ το περασμένο καλοκαίρι, με τον δεύτερο να αποχωρεί εν τέλει μετά από πολλά όχι σε ομάδες της Ευρωλίγκας και όχι μόνο, για να πάει στη Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ.

Γενικά είναι ένας εργατικός προπονητής που ξεπέρασε πολλές φορές το ταβάνι του στο Λαύριο και έδειξε ότι πέρα από το ότι μπορεί να βρίσκει καλούς ξένους, να βελτιώνει τους Έλληνες, μπορεί κιόλας να εμπνεύσει και τους παίκτες του για να τους κερδίσει στη διάρκεια μιας χρονιάς.

Κοινώς, είναι ιδανικός για τον Παναθηναϊκό για να δώσει... χείρα βοηθείας στις επιλογές των ξένων, αλλά και να συμβάλλει στα μέγιστα στην εξέλιξη των Ελλήνων νεαρών της ομάδας του Τριφυλλιού.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στον ΠΑΟ - NBAer πρώτος στη λίστα, σκάει μεταγραφή - Δύο "άκυρα" από παικταράδες! (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags