Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Λάρισα: Με σούπερ Έβανς και επιτέλους άμυνα ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα τη Λάρισα
Μπάσκετ
| 2022-04-20 18:58:00

Με σούπερ Έβανς και επιτέλους άμυνα ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα τη Λάρισα

Sportdog Team
Με σούπερ Έβανς και επιτέλους άμυνα ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα τη Λάρισα

Με πολύ καλή εμφάνιση του Αμερικάνου και σκληρή άμυνα μιας και σε τρεις περιόδους δέχθηκε μόλις 34 πόντους οι Πράσινοι κατάφεραν και πήραν εύκολα τη νίκη απέναντι στη Λάρισα με σκορ 98-67 στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός - Λάρισα: Παίζοντας κυριαρχικό μπάσκετ από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, ο Παναθηναϊκός πέτυχε εύκολη νίκη απέναντι στη Λάρισα στο ΟΑΚΑ, εκτελώντας με εντυπωσιακά ποσοστά από το τρίποντο τους Θεσσαλούς.

Το ματς

Μουδιασμένα ξεκίνησε το παιχνίδι στο κλειστό του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, με τον Γιώργο Βόβορα να βλέπει τη Λάρισα να ξεφεύγει ακόμα και με +8 (5-13), έπειτα από τρίποντο του Χάντσον. Κάπου εκεί ήταν που οι «πράσινοι» αφυπνίστηκαν, μειώνοντας μεν τη διαφορά, αλλά μένοντας δε πίσω από τους φιλοξενούμενους με το τέλος της πρώτης περιόδου (17-20).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και πάλι το «τριφύλλι» άρχισε υποτονικά, ωστόσο στη συνέχεια ένα σερί 10-0 ήρθε για να του δώσει προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς (27-24), μετά από γκολ-φάουλ του Ιωάννη Παπαπέτρου. 

Ο Παναθηναϊκός είχε βρει έναν μάλλον ανέλπιστο πρωταγωνιστή στο μακρινό σουτ, με τον Τζέρεμι Έβανς να ευστοχεί σε 4/6 τρίποντα(!) στο πρώτο ημίχρονο και να ανεβάζει το σκορ στο 31-27. Ο Αμερικανός είναι παίκτης που δοκιμάζει το χέρι του, αλλά τέτοια ευστοχία δεν είχε ποτέ ξανά φέτος. Οι «πράσινοι» είχαν πάρει ξεκάθαρα πια τα ηνία, σούταραν με συνέπεια από μέση και μακρινή απόσταση, τελειώνοντας αισίως το πρώτο ημίχρονο με υπέρ του διαφορά 14 πόντων (49-35).

Σαν να μη σταμάτησε ποτέ, το «τριφύλλι» μπήκε στο παρκέ με... πατημένο το γκάζι και στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Βόβορα να βρίσκονται σε τρομερή μέρα έξω από τα 6.75. Με δικό του εύστοχο τρίποντο ο Μέικον ανέβασε τη διαφορά στους 10 (56-37), για έναν Παναθηναϊκό που εκτελούσε μέχρι κάποια στιγμή με σχεδόν 50% από μακριά!

Το παιχνίδι έδωσε τη δυνατότητα στον Βόβορα να χρησιμοποιήσει και τους Μαντζούκα-Χουγκάζ για αρκετή ώρα, παίρνοντας πράγματα και από τους δύο στο παιχνίδι. Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους «πράσινους» νικητές με το τελικό 98-67 και τον κόουτς Βόβορα να κάνει το 2/2, στην επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 49-35, 73-50, 98-67.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags