Facebook Pixel Ολυμπιακός – Μονακό: Πιο κοντά στο F4 ο Ολυμπιακός - "Έπνιξε" Μονακό με Ουόκαπ και σούπερ άμυνα - Εξαφάνισε τον Τζέιμς
Μπάσκετ
| 2022-04-20 22:37:00

Πιο κοντά στο F4 ο Ολυμπιακός - "Έπνιξε" Μονακό με Ουόκαπ και σούπερ άμυνα - Εξαφάνισε τον Τζέιμς

Sportdog Team
Πιο κοντά στο F4 ο Ολυμπιακός - "Έπνιξε" Μονακό με Ουόκαπ και σούπερ άμυνα - Εξαφάνισε τον Τζέιμς

Γερό βήμα για την πρόκριση, συγκλονιστικός Πρίντεζης στο κατάμεστο ΣΕΦ! Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι και νίκησαν πολύ εύκολα με 71-54, έκαναν το 1-0 στη σειρά και περιμένουν τη Μεγάλη Παρασκευή το δεύτερο ματς για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους στην Ελλάδα. Ξεκάθαρη η διαφορά των δύο ομάδων!

Ολυμπιακός – Μονακό: Παίζοντας άμυνα για σεμινάριο και διαλύοντας με αυτόν τον τρόπο την επιθετική τακτική των Μονεγάσκων, οι Ερυθρόλευκοι πήραν την πρώτη από τις τρείς νίκες που χρειάζονται, με 71-54, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου. Οι Πειραιώτες είχαν σε απίστευτη μέρα τον Τόμας Ουόκαπ που έβγαλε εκτός αγώνα τον Μάικ Τζέιμς, ενώ επιθετικά έδωσε πολλές λύσεις όντας ο κινητήριος μοχλός της μεγάλης νίκης της ομάδας του, ενώ και ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν καθοριστικός. Πλέον οι δυό τους ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Μ. Παρασκευή (22/4) όπου με νέο θετικό αποτέλεσμα για την ελληνική ομάδα πηγαίνει με… match ball στο Πριγκιπάτο την επόμενη εβδομάδα.  

Το ματς:

Οι Ερυθρόλευκοι παίρνοντας ορμή από το ΣΕΦ που… κόχλαζε κατάφερε και ξεκίνησε… καυτός επιθετικά και προηγήθηκε άμεσα με 4-0, όμως το… κρεσέντο από τον Τόμας θα κάνει τους Μονεγάσκους να τρέχουν ένα 5-0 και να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με 4-5. Οι δύο ομάδες θα είναι άστοχες, δείγμα και του άγχους, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει σε χαμηλό επίπεδο, με τα λάθη και τις κακές επιλογές να είναι εκατέρωθεν. Η γαλλική ομάδα με τρίποντο του Τζέιμς θα προηγηθεί με 6-10, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να πληρώνουν το κακό αμυντικό transition και τον Αμερικάνο να ευστοχεί στον αιφνιδιασμό. Οι Πειραιώτες ήταν φανερό ότι δεν είχαν βρει ρυθμό στην επίθεσή τους, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να τρέξουν και να σκοράρουν όπως τους αρέσει, ενώ παράλληλα η άμυνα των παικτών του Ομπράντοβιτς δεν τους έδινε και τη δυνατότητα ούτε στο 5 εναντίον 5 κάτι θα τους βάλει πίσω με 7 πόντους στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (8-15).

Η άμυνα του Ολυμπιακού θα αρχίσει να… σφίγγει και με τον Βεζέκοφ να δίνει λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ, σημειώνοντας 4 πόντους και κερδίζοντας ένα επιθετικό φάουλ, και ένα τρίποντο από τον Σλούκα θα κάνει την ομάδα του Μπαρτζώκα να τρέξει ένα πολύ γρήγορο 7-0 και να ισοφαρίσει σε 15-15. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν 8 λάθη σε περίπου πέντε λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Ερυθρόλευκους μετά από καλάθι του Σλούκα να παίρνουν προβάδισμα 19-18. Ο Ουόκαπ είχε καταφέρει να παίξει εκπληκτικές άμυνες πάνω στο Τζέιμς, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Αμερικανό και κάνοντας ακίνδυνους τους Μονεγάσκους, κάτι που έκανε τους Πειραιώτες με ΜακΚίσικ, Πρίντεζη να σκοράρουν έξω από την γραμμή των τριών πόντων θα πάρουν διαφορά 9 πόντων (31-22) δείχνοντας ότι είναι τα… αφεντικά της πρώτης αναμέτρησης, αλλά και της σειράς. Μοντεγιούνας και Μπέικον θα δώσουν λύσεις στους Μονεγάσκους που θα καταφέρουν να αντιδράσουν και να πάνε στο ημίχρονο στο -7 (33-26).

Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν θα χαλαρώσει ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο, κάνοντας τον Μάικ Τζέιμς να εκνευρίζεται, μαζί και την Μονακό, κάτι που έκανε τον Αμερικάνο να κάνει λάθος επιλογές και να δίνει στους γηπεδούχους την ευκαιρία να διατηρήσουν τη διαφορά στο σκορ. Ο Τόμας Ουόκαπ με τρίποντο και αμέσως μετά με κλέψιμο πάνω στον Τζέιμς και κάρφωμα θα φέρει τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (40-30) για τους Πειραιώτες με το ΣΕΦ να παίρνει… φωτιά. Ο Αμερικάνος θα είναι εντυπωσιακός και με ακόμα τέσσερις πόντους θα ανεβάσει το σκορ στο 44-30, με τους φιλοξενούμενους να μοιάζουν στα… σχοινιά. Παρά την αστοχία των γηπεδούχων το βραχυκύκλωμα των Μονεγάσκων επιθετικά τους έκανε να διατηρούν τη διαφορά τους πάνω από τους 10 πόντους, χωρίς μάλιστα να δυσκολεύονται ιδιαίτερα. Μάλιστα μετά από δύο εύστοχες βολές του Πρίντεζη η διαφορά θα φτάσει για πρώτη φορά στο +16 (50-34), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 50-36.

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι Μονεγάσκοι θα κάνουν ένα γρήγορο 4-0 σερί, σε αιφνιδιασμό, δείχνοντας σημάδια ζωής, κάτι που ερχόταν από την επιθετική άμυνα που άρχισαν να παίζουν. Ένα τρίποντο του ΜακΚίσικ θα έρθει την κατάλληλγη στιγμή, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να επανέλθουν στον αγώνα, ανεβάζοντας την διαφορά στο +14 για τους Ερυθρόλευκους (57-43), ενώ παρά την απάντηση από τον Τζέιμς, ο Σλούκας με νέο εύστοχο σουτ έξω από το 6,75 θα διατηρίσει το προβάδισμα.Οι Πειραιώτες θα έχουν λύσεις στο καλύτερα επιθετικά δεκάλεπτο των φιλοξενούμενων, με τον Πρίντεζη και πάλι με εύστοχο τρίποντο να ανεβάζει τη διαφορά στο +15 (65-50) τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Στα τελευταία λεπτά ο ΜακΚίσικ με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και μια πολύ καλή άμυνα θα... κλειδώσει τη νίκη των Πειραιωτών, για να φτάσουμε στο τελικό 71-54 και την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στη σειρά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags