Facebook Pixel Μονακό – Ολυμπιακός: Εφτάψυχος ο Ολυμπιακός άλωσε το Μονακό - Γλίτωσε την αυτοκτονία και βλέπει Βελιγράδι
Μπάσκετ
| 2022-04-28 00:00:00

Εφτάψυχος ο Ολυμπιακός άλωσε το Μονακό - Γλίτωσε την αυτοκτονία και βλέπει Βελιγράδι

Sportdog Team
Εφτάψυχος ο Ολυμπιακός άλωσε το Μονακό - Γλίτωσε την αυτοκτονία και βλέπει Βελιγράδι

Break στο break για τους Πειραιώτες που κέρδισαν στο Πριγκιπάτο, πήραν το πλεονέκτημα έδρας και πλέον έχουν... match ball την Παρασκευή και με νέα νίκη είναι αυτοί που προκρίνονται στο Final Four του Βελιγραδίου.

Μονακό – Ολυμπιακός: Δείχνοντας σπουδαία ψυχικά αποθέματα και παρά το γεγονός των πολλών χαμένων βολών και των πολλών λαθών στο τέλος, οι Ερυθρόλευκοι πήραν τεράστια νίκη σε αναμέτρηση θρίλερ απέναντι στους Μονεγάσκους με 83-87, παίρνοντας ξανά το πλεονέκτημα έδρας ενώ παράλληλα θέλουν μια νίκη σε δύο αγώνες για να προκριθούν στο Final Four της Euroleague. Για το σύνολο του Μπαρτζώκα που ήταν συγκλονιστικό τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά  στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ εκπληκτική εμφάνιση έκαναν τόσο οι Βεζένκοφ και Σλούκας, όσο και ο Ουόκαπ που έδωσε λύσεις σε κρίσιμα σημεία του αγώνα στο Πριγκιπάτο. Πλέον οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Παρασκευή (29/4) με τους Πειραιώτες να έχουν το πρώτο match ball που με νέα νίκη θα είναι αυτοί που θα βρίσκονται στο Βελιγράδι.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Πριγκιπάτο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν αρχικά στο σκορ και τους Ερυθρόλευκους να δείχνουν πως θέλουν να πάνε στην επαφή, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα μετά από 1,5 μόλις λεπτό ο Μάικ Τζέιμς να έχει ήδη δύο προσωπικά φάουλ. Οι διαιτητές του αγώνα έδειχναν να σφυρίζουν κάθε επαφή, κάτι που δεν βοηθούσε τον Ολυμπιακό να βρει ρυθμό επιθετικά, κάτι που είχε να κάνει και με την αστοχία του, και παρά την καλή του άμυνα ήταν πίσω στο σκορ και να περάσει για πρώτη φορά με 5-6 μετά από κάρφωμα του Φαλ. Η είσοδος του Λούντζη θα μπερδέψει την άμυνα των Μονεγάσκων και με πέντε σερί πόντους, θα συνεχίσει να έχει σε ρόλο πρωτοπόρου τους Ερυθρόλευκους (9-11). Η άμυνα των Πειραιωτών, αλλά και τα εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό θα φέρει μπροστά το σύνολο του Μπαρτζώκα για πρώτη φορά με +4 (14-18), παρά το γεγονός ότι είχαν μόλις 1/5 βολές. Τα επιθετικά φάουλ όμως και τα χαμένα ριμπάουντ θα βοηθήσουν τους γηπεδούχους να κάνουν πολύ γρήγορα ένα 6-0 και να περάσουν μπροστά στο σκορ με 20-18, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 23-19.

Οι Πειραιώτες θα δείξουν να… ξυπνάνε στην αρχή της δεύτερης περιόδου και κάνοντας ένα 5-0 σερί θα μειώσουν άμεσα το σκορ σε 25-24, ενώ με τέσσερις σερί πόντους του Βεζένκοφ θα καταφέρουν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα με 28-31. Οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν και με τρίποντο του Τζέιμς θα δώσει και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του με 33-31, σε ελάχιστο χρόνο. Οι Πειραιώτες θα σφίξουν ξανά την άμυνά τους και με πρωταγωνιστή τον Ουόκαπ θα επανέλθουν και θα κάνουν 7-0 σερί κάνοντας το σκορ 33-38, κάτι που είχε να κάνει και με την διατήρηση των αμυντικών ριμπάουντ, κάτι που δεν έδινε δεύτερες ευκαιρίες στην Μονακό. Οι Μονεγάσκοι και πάλι θα επανέλθουν άμεσα (37-38) και μάλιστα με βολές του Τζέιμς θα περάσουν και πάλι μπροστά με 41-40, όμως πέντε μαζεμένοι πόντοι του Σλούκα, που είχε 11 στο δεύτερο δεκάλεπτο, θα φέρει το σκορ 41-45 που θα είναι και το σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους Ντόρσεϊ και Παπανικολάου να ευστοχούν σε τρίποντο αυξάνοντας τη διαφορά στο +8 και να κάνοντας το σκορ 43-51. Ο Ομπράντοβιτς θα πάρει τάιμ άουτ κάτι που θα κάνει τους παίκτες του να αντιδράσουν και με 8-0 σερί θα φέρουν τον αγώνα στα ίσια (56-56) μετά από τρίποντο του Μπέικον. Κάπου εκεί ξανά οι Ερυθρόλευκοι θα δείξουν ότι έχουν πάει στο Πριγκιπάτο για τη νίκη και με δικό του 11-0 θα κάνει το σκορ 51-62, περίπου τρισίμισι λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, μην δίνοντας εύκολα καλάθια στους γηπεδούχους, με τον Τζέιμς άποντο στο τρίτο δεκάλεπτο και τη διαφορά να ανεβαίνει στο +15 (56-71). Ένα καλάθι και φάουλ του Χολ θα ρίξει τη διαφορά στο τέλος της περιόδου στο +13 (58-71).

Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού θα τα παίξουν... όλα για όλα με τον Ομπράντοβιτς να βάζει πολύ κοντά σχήμα και τους Ερυθρόλευκους να... βραχυκυκλώνουν, κάτι που θα κάνει τους Μονεγάσκους να τρέξουν ένα σερί 6-2 και τη διαφορά να πέφτει μετά από ώρα κάτω από τους 10 πόντους (64-73). Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν να αστοχούν και να κάνουν λάθη επιθετικά, με τους γηπεδούχους να έχουν σφίξει την άμυνά τους, κάτι που θα φέρει το σερί τους στο 11-0 και το σκορ στο 69-73 περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος. Τέσσερις συεχόμενοι πόντοι από τον Κώστα Σλούκα θα ξεκολλήσουν τον Ολυμπιακό και θα δώσει ανάσα στην ομάδα του ανεβάζοντας τη διαφορά στο +7 (69-77). Το κρεσέντο όμως των γηπεδούχων θα συνεχιστεί και με 7-0 σερί μετά από τρίποντο του Λι θα φέρει την ισοπαλία (77-77). Ο Αμερικάνος με εύστοχο σουτ θα φέρει την ομάδα του μπροστά με 80-79, όμως δύο εύστοχες βολές από τον Σλούκα θα κάνουν το 80-81. Το πέμπτο φάουλ του Τζέιμς στον Βεζένκοφ θα δώσει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να πάρει προβάδισμα 3 πόντων, 80-83, στα 35 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και μετά από εκπληκτική άμυνα και νέο εύστοχο ζευγάρι βολών από τον Ουόκαπ θα κάνει το σκορ 80-85. Ο Μπέικον θα ευστοχήσει σε τρίποντο στα 6'2'' για το τέλος, όμως και πάλι οι εύστοχες βολές του Σλούκα θα κλειδώσουν τη νίκη των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags