Facebook Pixel Ηρακλής - Παναθηναϊκός: Πήρε "διπλό" και έριξε τον Ηρακλή στην Α2 ο Παναθηναϊκός! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2022-05-14 19:07:00

Πήρε "διπλό" και έριξε τον Ηρακλή στην Α2 ο Παναθηναϊκός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Πήρε "διπλό" και έριξε τον Ηρακλή στην Α2 ο Παναθηναϊκός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Τριφύλλι πήρε τη νίκη με 81-59 και έστειλε την ομάδα του Μέξα και τυπικά στην Α2.

Ηρακλής - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για την υστεροφημία του κι έκανε το… καθήκον του στην έδρα του Ηρακλή, τον οποίο συνέτριψε 81-59 για την 26η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ υποβιβάστηκαν οι Θεσσαλονικείς, που έμειναν στο 6-18.

Από την άλλη, το «τριφύλλι» ανέβηκε στο 22-2 κι έκλεισε με θετικό τρόπο την κανονική περίοδο. Κορυφαίοι για την ομάδα του Βόβορα οι Μέικον (21 πόντοι), Παπαπέτρου (21 πόντοι), Γουάιτ (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Παπαγιάννης (8 πόντοι, 12 ριμπάουντ).

Αξίζει να σημειωθεί πως το κακό πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού ανάγκασε τον Γιώργο Βόβορα να προβεί κλειστό ροτέισον, μιας και οι Παπαγιάννης, Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Μέικον και Γουάιτ έμειναν στο παρκέ για περισσότερα από 25΄.

Το ματς

Το τριφύλλι μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και με τους Μέικον, Παπαγιάννη να εκτελούν, απέκτησε διψήφια διαφορά (4-14 στο 4’). Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» βραχυκύκλωσαν κι έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Μέξα να τρέξει σερί 11-0 και να ανατρέψει την κατάσταση (15-14 στο 6’). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με buzzer beater του Μέικον, που έφερε τους φιλοξενούμενους στο +1 (19-20).

Πετανίδης και Χένρι πήραν από το χέρι τον Ηρακλή στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου και με σερί 8-0, τον έστειλαν στο +4 (27-23 στο 13’). Η αντίδραση του «τριφυλλιού» ήρθε με επιμέρους 14-5, που ανέτρεψε την κατάσταση (32-37 στο 17’). Οι παίκτες του Γηραιού αφυπνίστηκαν και απάντησαν στο φινάλε του ημιχρόνου ισοφαρίζοντας σε 41-41.

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε εντελώς διαφορετική μορφή, με τους «πράσινους» να κυριαρχούν απόλυτα και στις δύο άκρες του παρκέ. Με τους Παπαπέτρου και Γουάιτ να μπαίνουν στην εξίσωση, η ομάδα του Βόβορα έτρεξε 8-0 και απομακρύνθηκε (47-55 στο 26’). Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να συνδεθούν με το αντίπαλο καλάθι, με συνέπεια να βρεθούν στο -9 στο τέλος της περιόδου (50-59).

Στην τελευταία περίοδο επήλθε η κατάρρευση για τον Ηρακλή με τον Χενρί να κουράζεται και να μένει στους 24 πόντους, και τον Βόβορα να ανοίγει το ροτέισον βάζοντας προς το τέλος και τους Αβδάλα, Χουγκάζ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags