Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Ευκαιρία ο Μιλουτίνοφ, ταιριάζει ο Μπάρον για Ολυμπιακό - Γιαννακόπουλος ή νέος ιδιοκτήτης για ΠΑΟ"
Μπάσκετ
| 2022-05-29 12:15:00

"Ευκαιρία ο Μιλουτίνοφ, ταιριάζει ο Μπάρον για Ολυμπιακό - Γιαννακόπουλος ή νέος ιδιοκτήτης για ΠΑΟ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ευκαιρία ο Μιλουτίνοφ, ταιριάζει ο Μπάρον για Ολυμπιακό - Γιαννακόπουλος ή νέος ιδιοκτήτης για ΠΑΟ"

Πώς θα "χτιστούν" οι νέες ομάδες και η μεγάλη διαφορά τους φέτος. Ο Τόλης Κοτζιάς στο Sportdog για τον σχεδιασμό των Αιωνίων την επόμενη σεζόν και τα μεταγραφικά... κελεπούρια που εμφανίζονται στον δρόμο τους.
 

Ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε, ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε. Τάδε έφη Τόλης Κοτζιάς για τη φετινή πορεία των Αιωνίων μέχρι τώρα φυσικά κυρίως στην Ευρωλίγκα, καθώς περιμένουμε τους μεγάλους τελικούς για το φετινό πρωτάθλημα!

Ο γνώστης του μπασκετικού ρεπορτάζ μίλησε στο Sportdog, όπου σχολίασε την εικόνα των δύο υπερδυνάμεων του ελληνικού μπάσκετ, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της νέας σεζόν και στις περιπτώσεις παικτών που μπορούν να αποτελέσουν ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Διαβάστε όσα είπε:

Ποιά γεύση σας άφησε η φετινή πορεία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού;

«Μίλαμε για βίους αντίθετους όσον αφορά στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε, επιστρέφοντας σε φάιναλ-φορ μετά από πέντε χρόνια. Επαιξε σπουδαίο μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια της Ευρωλίγκα και βεβαίως θα μπορούσε να πάρει την κούπα. Στις λεπτομέρειες, όμως, δεν τα κατάφερε. Όπως στις λεπτομέρειες, είχε πετύχει θριάμβους στο παρελθόν, έτσι την πάτησε τώρα.

Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε. Όταν μιλάμε για ένα τέτοιο κολοσσιαίο μέγεθος, τι άλλο μπορούμε να πούμε όταν μέχρι το τέλος κοιτάζει να αποφύγει την τελευταία θέση; Όπως έχω ξαναπεί, το ρόστερ του Παναθηναϊκού ήταν για καλύτερα πράγματα. Ηταν για να παλεύει να μπει στην οκτάδα έστω και με όχι μεγάλες πιθανότητες. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Αλμπα και ο Ερυθρός Αστέρας είχαν καλύτερο ρόστερ».

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της αποβολής των ρωσικών ομάδων στην Ευρωλίγκα. Θεωρείτε, ότι η συμμετοχή του στο Final 4 είναι μία καλή βάση για να διεκδικήσει το τρόπαιο την επόμενη σεζόν;

«Και οι ρωσικές ομάδες να συνέχιζαν, πάλι ο Ολυμπιακός είχε το πακέτο να πάει μακριά στην διοργάνωση. Πηγαίνοντας στο φάιναλ-φορ ανέβασε και πάλι τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό και όχι μόνο χρηματιστήριο και δίχως αμφιβολία είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει και του χρόνου, αρκεί βέβαια να του πιάσουν οι μεταγραφές, που θα κάνει, όπως έπιασαν αυτές των Ουόκαπ, Φαλ και Ντόρσεϊ».

Στον Παναθηναϊκό προκλήθηκε κρίση που οδήγησε στην επιστροφή Πεδουλάκη και Βόβορα. Ξαναζεσταμένο φαγητό ή υπάρχουν προοπτικές για να χτιστεί κάτι καλό που να ανταποκρίνεται στην ιστορία του συλλόγου;

«Ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να μπει σε μία κανονικότητα όταν θα υπάρχει η πρέπουσα διοίκηση. Αυτό σημαίνει είτε και πάλι ενεργός ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είτε νέος ιδιοκτήτης. Με έσοδα-έξοδα μπορεί να κάνεις μία καλή χρονιά, να πάρεις τίτλο ή τίτλους. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν μπορεί να συνεχίσει με τέτοιες ημιτελείς καταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται, όπως ανέφερα, είτε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να ασχολείται, όμως, κανονικά, είτε νέο ιδιοκτήτη, που από ό, τι φαίνεται δεν υπάρχει στον ορίζοντα».

Η σεζόν οδεύει προς την ολοκλήρωση της κάτι που σημαίνει, ότι θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον σχεδιασμό των “Αιωνίων” για την επόμενη σεζόν. Ποιες προσθαφαιρέσεις χρειάζονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ανάλογα του μπάτζετ των στόχων που θέτουν και του μπάτζετ που διαθέτουν;

«Ο Ολυμπιακός σταματώντας ο Πρίντεζης θέλει κατ’ αρχάς ένα «4άρι» για να συμπληρώνει τον Βεζένκοφ. Και από κει και πέρα θέλει έναν «ανάμεικτο» στους ψηλούς, που θα πάρει την θέση του Λιβιό. Έναν σαν τον Μπολομπόι της ΤΣΣΚΑ. Από κει και πέρα, στη περιφέρεια τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον Ντόρσεϊ. Από το αν θα μείνει, δηλαδή, ή θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την επιστροφή του στο ΝΒΑ.

Ο Παναθηναϊκός ήδη συμφώνησε με τον Πάρις Λι, θα χρειαστεί έναν ακόμη πλέι-μέικερ, διαφορετικών χαρακτηριστικών από τον Λι. Αν μείνουν Μέικον και Νέντοβιτς και αποκτηθεί και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, η περιφέρεια θα είναι σχεδόν έτοιμη, αρκεί να μην γίνει κάτι με τον Παπαπέτρου. Στους ψηλούς, θα χρειαστεί ένα «4άρι» Ευρωλίγκα στο στυλ του Ντεσόν Τόμας, που είχε παλιότερα ο Παναθηναϊκός, και ένας σέντερ, πίσω από τον Παπαγιάννη».

Ποιες ευκαιρίες προκύπτουν για του Αιώνιους από Ευρώπη, NBA και Ρωσία (λόγω του πολέμου στην Ουκρανία) που θα μπορούσαν να τις εκμεταλλευτούν;

«Οι ευκαιρίες είναι πολλές και όντως οι περισσότερες προέρχονται από την ιστορία, που έχει γίνει με την Ρωσία. Ο Μιλουτίνοφ και ο Γκριγκόνις είναι δύο από αυτές, όπως και ο Μπολομπόι. Απαντες από την ΤΣΣΚΑ. Ο Μπάρον της Ζενίτ είναι παίκτης, που μου αρέσει πολύ και θα μπορούσε να ταιριάξει με τον Ολυμπιακό, αν φύγει ο Ντόρσεϊ.

Οι άλλες ελληνικές ομάδες πως βλέπετε να κινηθούν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ποιά περιθώρια έχουν να ανταγωνιστούν τους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ;

«Δεν έχουν ελπίδα να ανταγωνιστούν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο Προμηθέας αποκλείεται, πάντως, να είναι χειρότερος από φέτος, το Περιστέρι, που είναι πάρα πολύ σοβαρό σωματείο, μένει να δούμε τι μπάτζετ θα έχει του χρόνου. Κολοσσός και Λάρισα είναι ευχάριστες εκπλήξεις, αλλά έπιασαν ταβάνι. ΑΕΚ, Αρης και ΠΑΟΚ έχουν τα δικά τους προβλήματα και ειδικά οι δύο πρώτοι».

 



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ντου" από Ελλάδα για Καλάθη - Δεν… χωράει στην Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός, ΠΑΟ και Ιτούδης!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags