Ολυμπιακός - Προμηθέας: Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό. Ίσως και πιο εύκολα απ' ότι θα περίμενε κανείς. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν σαρωτική σε ακόμα ένα παιχνίδι, ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση σε κανένα σημείο του αγώνα και μοιραία ήρθε η... σκούπα.

Ο Ολυμπιακός έλεγξε τον ρυθμό από νωρίς και με μπροστάρη τον Κώστα Παπανικολάου (15π, 7ρ) και συμπαραστάτη τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (16π) και τον Σακίλ ΜακΚίσικ (16π) δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στον Προμηθέα. Οι Πατρινοί από την άλλη πλευρά είδαν τους Μάρκους Φόστερ (13π) και Δημήτρη Αγραβάνη (10π) να ξεχωρίζουν, όμως για ακόμα μια φορά δεν απέφυγαν τη συντριβή.

Ο Ολυμπιακός μπήκε για ακόμα μια φορά πιο δυνατά στο παρκέ και με τους Φαλ, Βεζένκοφ να αναλαμβάνουν δράση κατάφερε να χτίσει διαφορά από νωρίς (11-3, 4'). Ο Τζεράι Γκραντ φώναξε παρών και ροκάνισε τη διαφορά για τους Πατρινούς (15-9, 6'). Ουόκαπ και Σλούκας έδωσαν λύσεις στον Ολυμπιακό, με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφια επίπεδα (23-9, 8'). Ο Προμηθέας αντέδρασε. Ο Δημήτρης Αγραβάνης ανέλαβε δράση και με τη βοήθεια του Γκίκα οι Πατρινοί μείωσαν σε 26-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα συνέχισαν να χτυπάνε κοντά στο καλάθι και με τον Χασάν Μάρτιν να βγαίνει μπροστά κατάφεραν να χτίσουν διψήφια διαφορά ξανά (36-19, 14'). Ο Προμηθέας προσπάθησε να μειώσει με τον Χαντ, αλλά οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με τον Μάρτιν (41-22, 16'). Φόστερ και Σίμπσον ανέλαβαν δράση και μάζεψαν τη διαφορά (45-32, 19'). Ο Σακίλ ΜακΚίσικ όμως με δικές του προσπάθειες ανέβασε το προβάδισμα της ομάδας του για το 50-33 του ημιχρόνου.

Αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος και με τον Παπανικολάου να βγαίνει μπροστά η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (61-37, 23'). Γκραντ, Φόστερ και Αγραβάνης σκόραραν και ο Προμηθέας μάζεψε τη διαφορά εκ νέου (64-49, 25'). Ο Ολυμπιακός όμως πάτησε ξανά γκάζι. Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ έκαναν την αρχή, με τους Ζαν Σαρλ, Παπανικολάου να ακολουθούν και τη διαφορά να... εκτοξεύεται στους 25 πόντους (76-51, 28'). Ο Ντόρσεϊ παρέμενε ζεστός και η τρίτη περίοδος έκλεισε με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει τη διαφορά για το 80-53.

Τα πάντα είχαν πάρει τον δρόμο τους στο ΣΕΦ, όμως ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Και μάλιστα η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους, χάρη σε Ντόρσεϊ και Έισι (91-56, 34'). Μέχρι το φινάλε του αγώνα το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να φτάνει πολύ εύκολα στη νίκη και να παίρνει... σκούπα πριν από τους τελικούς της Stoiximan Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 50-33, 80-53, 106-69.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr