Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σε… άλλο γήπεδο ο Βόβορας, παράλογα στο ΣΕΦ - "Κράμα" Πέκοβιτς-Ράτζα - Απαράδεκτος ο Ντόρσεϊ
Μπάσκετ
| 2022-06-11 23:19:00

Σε… άλλο γήπεδο ο Βόβορας, παράλογα στο ΣΕΦ - "Κράμα" Πέκοβιτς με Ράτζα - Απαράδεκτος ο Ντόρσεϊ!

του Νίκου Στεργίου
Σε… άλλο γήπεδο ο Βόβορας, παράλογα στο ΣΕΦ - "Κράμα" Πέκοβιτς με Ράτζα - Απαράδεκτος ο Ντόρσεϊ!

Οι... τρέλες στον πάγκο, το πρόβλημα Μπαρτζώκα και ο πρωταθλητής! Γιατί ο προπονητής του Παναθηναϊκού δείχνει πώς δεν αντέχει το βάρος της συγκεκριμένες θέσεις, η τραγική ενέργεια του «ερυθρόλευκου» άσου και ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας μόλις πέντε λεπτά μπάσκετ πήρε μία από τις πιο εύκολες νίκες στην ιστορία των «αιώνιων» τελικών και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα κατακτήσει και το πιο εύκολο πρωτάθλημα στη Basket League απέναντι σε μία από τις χειρότερες ομάδες που έχει κατεβάσει στο παρκέ ο Παναθηναϊκός.

Το παιχνίδι τελείωσε στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, όταν οι Πειραιώτες ήταν στο +15, έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και οι Πράσινοι απλά παρακολουθούσαν χωρίς να παίρνουν τάιμ άουτ, ενώ όταν ο Γιώργος Βόβορας αποφάσισε να… κόψει τον ρυθμό, φώναξε τους παίκτες του για να τους πει πως είναι ικανοποιημένος. Είναι ίσως η πρώτη φορά που μία οδηγία προπονητή σε ντέρμπι, προκαλεί… λιποθυμίες ταυτόχρονα σε χιλιάδες φίλους της ομάδας.

Δεν γινόταν άνθρωπος που έβλεπε το ματς, εκείνη τη στιγμή να σκέφτηκε πως το σωστό ήταν ο προπονητής να δώσει συγχαρητήρια στην ομάδα που δεν… υπήρχε στο γήπεδο. Ήταν κόντρα σε κάθε λογική. Οι παίκτες τα είχαν χαμένα, το παιχνίδι πήγαινε για 20 πόντους και ήταν ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει επιστροφή και ο προπονητής του Παναθηναϊκού έλεγε «είμαι πολύ ικανοποιημένος». Εξίσου παράλογοι οι πανηγυρισμοί για καλάθια που μείωναν τη διαφορά στους 15 πόντους, όπως και η ατάκα του στο δεύτερο ημίχρονο, «όποιος δεν παίζει άμυνα, θα τον βγάλω»! Ούτε σε παιδικό…

Δεν χρειάζεται κάποιος να ασχοληθεί με πιο τεχνικά κομμάτια και το γεγονός πως μετά από κάθε τάιμ άουτ, οι Πράσινοι δέχονταν σερί 10-0, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας με… σβηστές μηχανές έκανε πλάκα με κάθε τρόπο στον αντίπαλό του. Μάλιστα, δεν χρειάστηκε να κάνει και πολλά, καθώς από το πρώτο λεπτό βρήκε τον Μουσταφά Φαλ και… τελείωσε το ματς. Ο σέντερ του Ολυμπιακού έμοιαζε με… κράμα Ντίνο Ράτζα, Ζέλικο Ρέμπρατσα και Νίκολα Πέκοβιτς και ήταν αδιανόητο να τον κοντράρει κάποιος αντίπαλος. Τεράστιο πρόβλημα που δεν λύθηκε ποτέ σε όλη την διάρκεια του αγώνα και ο Φαλ τελείωσε με 14 πόντους, 6/6 δίποντα, 2/3 βολές, 10 ριμπάουντ, και 2 ασίστ!

Από εκεί και πέρα, μοιάζει αδύνατον η σειρά να μην τελειώσει με θριαμβευτή τον Ολυμπιακό, ο οποίος χωρίς να φορτσάρει και έχοντας σχεδόν όλους τους πρωταγωνιστές του σε κακή βραδιά, νίκησε πολύ εύκολα στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό και πάει στο ΟΑΚΑ την Τρίτη το βράδυ χωρίς άγχος, για να… κλειδώσει την επιστροφή του στους τίτλους.

Βέβαια, ο Μπαρτζώκας έχει δουλειά κυρίως για την επόμενο σεζόν, καθώς θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τον Τέιλορ Ντόρσεϊ, ο οποίος σε όλη τη σεζόν κάνει τα… τρελά του. Μπορεί σε αρκετά παιχνίδια να είναι καθοριστικός, όμως υπάρχουν και φορές που «κολλάει» το μυαλό του. Όπως απόψε, που με το σκορ στο 48-25 απλωσε το πόδι του ενώ ήταν πεσμένος στο παρκέ, ανακόπτοντας τον αιφνιδιασμό του Παναθηναϊκού με τάκλιν! Απαράδεκτο και αντιεπαγγελματικό…

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags