Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Γι’ αυτό δεν ήρθε ο Καλάθης - Μόνο δύο παίκτες έχει ο ΠΑΟ - Χρειάζεται καλύτερο από τον Ουόλτερς"
Μπάσκετ
| 2022-07-11 17:30:00

"Γι’ αυτό δεν ήρθε ο Καλάθης - Μόνο δύο παίκτες έχει ο ΠΑΟ - Χρειάζεται καλύτερο από τον Ουόλτερς"

του Γιώργου Κτενά
"Γι’ αυτό δεν ήρθε ο Καλάθης - Μόνο δύο παίκτες έχει ο ΠΑΟ - Χρειάζεται καλύτερο από τον Ουόλτερς"

Η σούπερ πρόταση στον Νικ και οι τραυματισμοί που χαλούν καριέρες! Το Sportdog.gr παρουσιάζει τις εξελίξεις στον Τριφύλλι και σχολιάζει τις αλλαγές στο ρόστερ με τη βοήθεια ενός έμπειρου κόουτς. Γιατί δεν προχώρησε η μεγάλη επιστροφή του Έλληνα γκαρντ και πώς θα... μπει στα παπούτσια του ο αντικαταστάτης του από τον Ερυθρό Αστέρα.

Παναθηναϊκός: O Nέιτ Ουόλτερς είναι ο εκλεκτός του Ντέγιαν Ράντονιτς μετά το... άκυρο του Νικ Καλάθη και το sportdog.gr φέρνει στο φως μερικά στοιχεία για τον έμπειρο πόιντ γκαρντ.

O Νέιτ Ουόλτερς, κάποτε επιλογή των Γουάσινγκτον Γουιζαρντς στο Draft του NBA το 2013, ο οποίος βρέθηκε μετά από δύο ανταλλαγές στους Μιλγουόκι Μπακς, έχει συνεργαστεί σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στην ίδια ομάδα (τον Ερυθρό Αστέρα, τις σεζόν 2016-2017 και 2021-2022) με το Ράντονιτς, με τον Μαυροβούνιο προπονητή να τον γνωρίζει στον απόλυτο βαθμό.

Ο 31χρονος Αμερικανός έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία από τα ευρωπαϊκά παρκέ, αφού έχει αγωνιστεί σε Μπεσίκτας, Ερυθρό Αστέρα (δις), Ελάν Σαλόν, Ζαλγκίρις, Μακάμπι και Ούνικς.

Ο Σέρβος προπονητής δεν μπορεί να περιμένει άλλο, ειδικά για τη θέση του «1», αφού ο καιρός περνάει και χάνονται οι ποιοτικές λύσεις που μπορούν να σταθούν στη EuroLeague.

Το sportdog επικοινώνησε με τον πεπειραμένο προπονητή Κώστα Σορώτο, που γνωρίζει πολύ καλά όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας, προκειμένου να κάνουμε μια πρώτη ανάγνωση στην επιλογή του Ουόλτερς από τον Παναθηναϊκό.

"Χρειάζεται καλύτερο από τον Ουόλτερς - Θα τον βοηθήσει ο Ράντονιτς - Δεν ήθελε να έρθει ο Καλάθης"

"Νομίζω πως αν ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει κάτι καλύτερο από πέρσι, χρειάζεται παράλληλα καλύτερο παίκτη από τον Ουόλτερς", ανέφερε αρχικά ο καλός προπονητής και στη συνέχεια πρόσθεσε για το γεγονός ότι ο Ράντονιτς τον γνωρίζει πολύ καλά:

"Αυτό θα τον βοηθήσει αν έρθει στον Παναθηναϊκό. Θα έχει, σίγουρα, πιο γρήγορο βαθμό προσαρμογής και ο ρόλος που θα του αναθέσει ο προπονητής του θα είναι πολύ κοντά σε αυτό που μπορεί να προσφέρει καλά".

Ο Παναθηναϊκός από την περίπτωση του Καλάθη βρέθηκε σε εκείνη του Ουόλτερς.

"Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε στο θέμα του Καλάθη, και νομίζω ότι ο Καλάθης δεν ήθελε να επιστρέψει - Το συμβόλαιο που του πρότεινε ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικό, για να το αρνηθεί. Μάλιστα, μετά από μέτρια σεζόν. Άρα, κατά την άποψή μου, δεν ήθελε να έρθει".

"Δυστοκία στα γκαρντ ο Παναθηναϊκός - Καμία λογική του Ντόρσεϊ - Μεγάλη απώλεια ο Βεζένκοφ"

Τι χρειάζεται στα γκαρντ ο Παναθηναϊκός;

"Γενικά έχει δυστοκία ο Παναθηναϊκός στο να βρει λύσεις στα γκαρντ, και πέρσι και πρόπερσι συνέβη το ίδιο, δυστυχώς το ΝΒΑ έχει αφαιμάξει το ευρωπαϊκό μπάσκετ".

Μια και αναφερθήκαμε στο ΝΒΑ, πώς βλέπετε την επιλογή του Ντόρσεϊ να δοκιμάσει την τύχη του;

"Είναι παιδί 25-26 ετών, δεν έχει καμία μπασκετική λογική η επιλογή να πάει στο ΝΒΑ γιατί ένας από τους λόγους είναι η περίφημη "σύνταξη" που δίνουν στα 62".

Η περίπτωση του Βεζένκοφ;

"Αν φύγει για το ΝΒΑ θα είναι μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό".

"Υπό κατασκευή ο Παναθηναϊκός - Για αυτό δεν έπρεπε να φύγουν Νέντοβιτς-Μέικον"

Για να κλείσουμε όπως αρχίσαμε, με τον Ουόλτερς, πώς μπορεί να ενταχθεί σε μια 5άδα του Παναθηναϊκού;

"Είναι ομάδα υπό κατασκευή ο Παναθηναϊκός, άρα με αυτή την έννοια είναι νωρίς ακόμα για τέτοιες κουβέντες. Χρειάζεται, άλλωστε, πολλούς παίκτες ακόμα για το ρόστερ, μετά και τη σημαντική απώλεια του Νέντοβιτς και του Μέικον στην ουσία μόνο οι Παπαγιάννης-Παπαπέτρου είναι στην ομάδα".

Υπάρχει η αντίληψη ότι Νέντοβιτς και Μέικον αποχώρησαν γιατί δεν παίζουν το μπάσκετ που θέλει ο νέος προπονητής.

"Μπορεί να ισχύει αυτό. Αλλά για να αφήσεις να φύγει ένας παίκτης, πρέπει να έχεις βρει καλύτερό του. Αλλιώς κρατάς αυτόν που έχεις".

Το who is who του Γουόλτερς

Το βράδυ που... πλήγωνε το Τριφύλλι

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι στην κορυφή της λίστας του «τριφυλλιού» μετά το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στις συζητήσεις με τον Νικ Καλάθη.

Ο έμπειρος γκαρντ είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση ενάντια στον Παναθηναϊκό φέτος, έχοντας 18 πόντους (6/10 δίποντα, 2/2 τρίποντα) με 2 ασίστ και 2 κλεψίματα στο 81-48 επί των «πρασίνων» στο Βελιγράδι για τον 8ο γύρο της Ευρωλίγκας της σεζόν 2021-22.

Οι τραυματισμοί δεν τον... εκτόξευσαν

Βάσει ταλέντου ο Νέιτ Γουόλτερς θα μπορούσε άνετα να θεωρείτο από τους τοπ παίκτες της Euroleague στη θέση του. Παρόλα αυτά οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να εκτινάξει την καριέρα του. Εξάλλου το πικ της καριέρας του το πέτυχε επί Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Αν ο Αμερικανός διατηρούσε για μια ή δύο χρονιές την ίδια ένταση και νούμερα που είχε στη Ζαλγκίρις, η καριέρα του θα τον είχε οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια, από το να βρεθεί πέρυσι για 2η φορά στην καριέρα του στην Euroleague.

Παραλίγο να... καλύψει το κενό του Καλάθη το 2015

Πάντως αυτή είναι η τρίτη φορά που ακούγεται τόσο έντονα για τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, η ζωή τα φέρνει έτσι που το 2015 παραλίγο να... αντικαταστήσει τον Νικ Καλάθη! Πιο συγκεκριμένα ο Νικ είχε τραυματιστεί τον Νοέμβριο του 2015 με αποτέλεσμα να βάλει ειδκό νάρθηκα στο χέρι και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε εισηγηθεί να έρθει άμεσα παίκτης, από τη στιγμή που η μόνη εναλλακτική ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ ο Λούντζης ήταν αρκετά μικρός. Παρόλα αυτά, η περίπτωση του τότε άσου της Μπεσίκτας δεν είχε προχωρήσει. Όπως και πέρυσι ο Πρίφτης τελικά δεν τον είχε επιλέξει.

Τι έκανε στον Ερυθρό Αστέρα

Ο 31χρονος γκαρντ, ο οποίος μέτρησε 8.5 πόντους, 2.3 ριμπάουντ 3.3 ασίστ στην ABA Liga, είναι αναγκαίο να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας ενός οικογενειακού ζητήματος.

Ο έμπειρος Αμερικανός πλειμέικερ (1.93μ.) είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με το club του Βελιγραδίου το περασμένο καλοκαίρι και το φετινό βρίσκεται εκ νέου στην αγορά των free agents. Στην Euroleague, ο Γουόλτερς κατέγραψε 10.9 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ ανά 23.8 λεπτά δράσης σε 31 παρουσίες, εκτελώντας με 36% στο τρίποντο.

Αυτή ήταν η δεύτερη θητεία του Γουόλτερς στον Ερυθρό Αστέρα, καθώς είχε αγωνιστεί στη σερβική ομάδα και τη σεζόν 2016-17, πάλι υπό τις οδηγίες του Ράντονιτς. Εκείνη η χρονιά μάλιστα ήταν και η παρθενική του στην Ευρωλίγκα και η αλήθεια είναι πως ο χρόνος του ήταν αρκετά περιορισμένος, μιας και είχε μόλις 15΄ ανά ματς, ενώ προσέφερε τότε στην ομάδα του 7.1 πόντους, με 2.2 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ ανά ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτόν διάλεξε ο Ράντονιτς για αντι-Καλάθη - Τρεις μεταγραφές ο ΠΑΟ - Συμφωνία με Γιαννακόπουλο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags