Facebook Pixel Ιωάννης Παπαπέτρου - Παναθηναϊκός: Γι’ αυτό έφυγε ο Παπαπέτρου - Αντικαταστάτης από το top επίπεδο - Υπογράφουν άμεσα δύο παίκτες!
Μπάσκετ
| 2022-07-15 17:42:00

Γι’ αυτό έφυγε ο Παπαπέτρου - Αντικαταστάτης από το top επίπεδο - Τρεις μεταγραφές και... Μήτογλου!

Του Ηλία Λιβάνιου
Γι’ αυτό έφυγε ο Παπαπέτρου - Αντικαταστάτης από το top επίπεδο - Τρεις μεταγραφές και... Μήτογλου!

Αλλάζουν όλα στο Τριφύλλι μετά και το επίσημο "αντίο" του αρχηγού. Οι λόγοι που αποχώρησε, τα σενάρια για την επόμενη ομάδα του, ο αντικαταστάτης του με το μεγάλο συμβόλαιο και οι δύο νέες μεταγραφές που θα κλείσουν το συντομότερο.
 

Οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό είναι... καυτές και οι Ντέγιαν Ράντονιτς, Αργύρης Πεδουλάκης είχαν πάρει την απόφαση να θέσουν εκτός ομάδας από το νέο ρόστερ του Παναθηναίκού τον Ιωάννη Παπαπέτρου, από τη στιγμή που ο ίδιος ο παίκτης έδειξε τάσεις φυγής.

Αυτό είναι κάτι που γνώριζε και από την πρώτη στιγμή και ο ίδιος ο διεθνής μπασκετμπολίστας και για αυτό τον λόγο, είχε αρχίσει να...ψάχνεται εδώ και καιρό για άλλη ομάδα της Euroleague, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκε και επίσημα η αποχώρησή του από το Τριφύλλι.



Όσον αφορά το μέλλον του, τις τελευταίε ώρες υπάρχει έντονη φημολογία για την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ χθεσινά δημοσιεύματα έβαζαν στο… κόλπο και ομάδες από την Τουρκία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός τρέχει με γοργούς ρυθμούς και μέσα στις επόμενες ημέρες ή και ώρες αναμένονται εξελίξεις. Η φυγή του Παπ, ανοίγει τον δρόμο σε παίκτες όπως ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και ο Λευτέρης Μαντζούκας να κάνουν ένα step up και να μπορέσουν να αφήσουν το στίγμα τους στην επόμενη ημέρα του Τριφυλλιού.

Μονόδρομος η επιστροφή Καλαϊτζάκη!

Η απώλεια του Ιωάννη Παπαπέτρου γίνεται ακόμη πιο μεγάλη αν αναλογιστούμε το γεγονός πως πρόκειται και για ηγέτη αθλητή, αλλά και για Έλληνα! Κάτι που σημαίνει ότι πέρα από το άμεσο αγωνιστικό κομμάτι, στερεί πόντους στο Τριφύλλι και σχετικά με τον ελληνικό κορμό.

Πάντως, οι πράσινοι θέλουν να καλύψουν το συγκεκριμένο κενό με την ενίσχυση του Γιώργου Καλαϊτζάκη, τόσο στο κομμάτι της ποιότητας, όσο και σε αυτό του ελληνικού κορμού, αφού είναι μόλις 23 ετών. Εξάλλου, o Ράντονιτς δεν είναι να δώσει χρόνο σε ρόλο combo guard στον πρώην άσο των Θάντερ και των Μπακς.

Ούτως ή άλλως, ο Αργύρης Πεδουλάκης από την ημέρα που ανέλαβε τον νέο του ρόλο ήθελε να φέρει στο ΟΑΚΑ τόσο τον Γιώργο, όσο και τον Παναγιώτη. Μάλιστα, τα δύο αδέρφια θα πραγματοποιούσαν και το όνειρό τους, να παίξουν μαζί στην αγαπημένη τους ομάδα.

Κάπως έτσι θα μπορέσει να καλυφθεί το... διπλό κενό, με τη μη ένταξη Καλάθη, αλλά και τη φυγή του Παπαπέτρου.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός combo guard αγωνίστηκε πέρυσι στους Μιλγουόκι Μπακς (1,8π., 0,9ρ. σε 9 συμμετοχές με 5' ανά ματς) και έδειξε εξαιρετικά δείγματα στο φινάλε της regular season με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (17,5π., 3,3ρ., 3ασ. σε 41' κατά μέσο όρο ύστερα από 4 εμφανίσεις). Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε έναν αγώνα έπαιξε για 48΄, χωρίς να βγει καθόλου δηλαδή από το παρκέ.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών παραμένουν εξαιρετικές, οπότε εάν ο Καλαϊτζάκης δεν βρει κάτι καλύτερο στο ΝΒΑ, λογικά θα φορέσει ξανά την πράσινη φανέλα.

Τι γίνεται με Μήτογλου

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός χάνει έναν εν ενεργεία διεθνή άσο και βασικό στέλεχος της ομάδας που θα πάει στο Eurobasket, αναγκάζει τους ανθρώπους του να κοιτάξουν και περιπτώσεις πρωτοκλασάτων παικτών. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ντίνος Μήτογλου επανέρχεται στο προσκήνιο, με τους πράσινους να παρακολουθούν το τι μέλλει γενέσθαι με τη ποινή του παίκτη, γύρω από το ντόπινγκ. Είναι δεδομένο πως εάν η ποινή του παίκτη δεν θα αυξηθεί κατακόρυφα, τότε θα γίνει κίνηση για να επαναπατριστεί.

 

Υπέγραψε και ανακοινώνεται ο Άντριους

Ο Άντριου Άντριους (29, 1μ88) αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να είναι ο επόμενος παίκτης που θα ανακοινώσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μιας και πριν λίγες ώρες υπέγραψε το συμβόλαιο που του προσέφερε το Τριφύλλι. Ο 29χρονος γκαρντ αποτελούσε διακαή πόθο του Ντέγιαν Ράντονιτς, κάτι που φάνηκε και από την πρόταση που του κατέθεσε το κλαμπ για να τον ντύσει με την πράσινη φανέλα.

Εξάλλου, ο ίδιος είχε προτάσεις τόσο από την Παρτιζάν όσο και από την Βίρτους Μπολόνια. Παρόλα αυτά η ομάδα του Μαυροβούνιου τεχνικού ανέβασε σημαντικά την προσφορά της. Σε τέτοιο βαθμό που έβγαλε επί της ουσίας τους ανταγωνιστές εκτός μάχης, για να φτάσει στο σημείο να ολοκληρώσει την Παρασκευή 15 Ιουλίου τη μεταγραφή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags