Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Δύο επιστροφές που αλλάζουν Ολυμπιακό και ΠΑΟ - "Πονάνε" στους Έλληνες - Ομπράντοβιτς και NBA!
Μπάσκετ
NBA
| 2022-08-03 23:00:00

Δύο επιστροφές που αλλάζουν Ολυμπιακό και ΠΑΟ - "Πονάνε" στους Έλληνες - Ομπράντοβιτς και NBA!

του Pick n' Scroll
Δύο επιστροφές που αλλάζουν Ολυμπιακό και ΠΑΟ - "Πονάνε" στους Έλληνες - Ομπράντοβιτς και NBA!

Η δυναμική των δύο συλλόγων και οι παίκτες που δεν ξεχνούν το... σπίτι τους. To sportdog.gr παρουσιάζει δύο υποθετικά σενάρια, τα οποία όμως δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Οι πρωταγωνιστές, οι μεταγραφές τους και τι δείχνει η υπόσχεσή τους σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ αντίστοιχα.

Το τρέχον καλοκαίρι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είχαν δύο μεγάλες αποχωρήσεις: του Τάιλερ Ντόρσεϊ και του Ιωάννη Παπαπέτρου. Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για πολύ καλούς παίκτες. Είναι κι ότι πρόκειται και για Ελληνες. Και ως γνωστόν ποιοτικοί Ελληνες παίκτες δεν υπάρχουν πολλοί πλέον. Και συν τοις άλλοις από πίσω έρχονται λίγα πράγματα, όπως βλέπουμε με τις συνεχόμενες αποτυχίες των μικρών Εθνικών ομάδων.

Παναθηναϊκός και Παπαπέτρου αποφάσισαν να χωρίσουν τα τσανάκια τους, θέλοντας προφανώς να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Ο «Πάπι» θα παίξει στην Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και σίγουρα θα ζήσει μία ακόμη εξαιρετική εμπειρία.  Ο Ντόρσεϊ από την πλευρά του πήγε στο ΝΒΑ για εντελώς άλλον λόγο: παίζοντας έστω και ένα παιχνίδι με τους Μάβερικς, εξασφαλίζει την σύνταξη από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. 

Το ότι έφυγαν, πάντως, αυτοί οι δύο παίκτες μακριά από την Αθήνα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ξαναγυρίσουν. Και μάλιστα στους ίδιους προορισμούς: ο Ντόρσεϊ στον Πειραιά και ο Παπαπέτρου στο ΟΑΚΑ.

Ο Ντόρσεϊ έχει υπογράψει στους Μάβερικς two-way συμβόλαιο, το οποίο δεν εγγυάται πολλά πράγματα. Μπορεί ο ομογενής γκαρντ να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ, εννοείται αυτό. Μπορεί, όμως, και να γίνει το αντίθετο. Και αν γίνει το αντίθετο, η επιστροφή στην Ευρώπη θα μοιάζει σαν μονόδρομος. Και σε αυτή την περίπτωση, γιατί να μην (ξανα)πάει στον Ολυμπιακό;

Ο Παπαπέτρου θα παίξει στους Σέρβους της Παρτίζαν, αλλά δεν έχει υπογράψει για το υπόλοιπο της μπασκετικής του καριέρας στην ομάδα του Ομπράντοβιτς. Και εκεί θα φανεί πως θα πάνε τα πράγματα. Και αν δεν πάνε καλά, η αγκαλιά του Παναθηναϊκού δεν ήταν ποτέ κλειστή για δικά της παιδιά.

Αυτά, όμως, αφορούν (αν θα αφορούν κιόλας) το επόμενο καλοκαίρι. Προς το παρόν η κάθε πλευρά χαράζει την πορεία της και το ταμείο θα γίνει όπως πάντα στο τέλος της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από την Οκλαχόμα... ΟΑΚΑ - Ο "εκλεκτός" του Ράντονιτς για ΠΑΟ - Έδωσε το "οκ" ο Γιαννακόπουλος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags