Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Φουλ για μετάλλιο η καλύτερη Εθνική όλων των εποχών - Έξτρα κίνητρο για Γάννη, θέλει… εκδίκηση!
Μπάσκετ
| 2022-08-31 22:45:00

Φουλ για μετάλλιο η καλύτερη Εθνική όλων των εποχών - Έξτρα κίνητρο για Γάννη, θέλει… εκδίκηση!

του Pick n' Scroll
Φουλ για μετάλλιο η καλύτερη Εθνική όλων των εποχών - Έξτρα κίνητρο για Γάννη, θέλει… εκδίκηση!

Η μοναδική απουσία για Ιτούδη και τα μεγάλα αστέρια του Eurobasket. Η Ελλάδα ξεκινάει στην διοργάνωση με όνειρα και υψηλούς στόχους, τους οποίους μπορεί να κατακτήσει. Άλλωστε, έχει για ηγέτη της τον καλύτερο παίκτη του κόσμου.

Το Ευρωμπάσκετ ξεκινάει αύριο, το αγωνιστικό επίπεδο είναι τρομερά υψηλό, η ανυπομονησία μεγαλώνει. Μετά από 13 χρόνια η Εθνική έχει την ευκαιρία να πάρει μετάλλιο, έχοντας ίσως το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών. Αντιμετωπίζει προβλήματα με τραυματισμούς, αλλά αυτό ισχύει για αρκετές ομάδες. Για κάποιες μάλιστα υπάρχουν και χτυπητές απουσίες. Για την δική μας ομάδα η μόνη απουσία είναι ο Ντίνος Μήτογλου, παίκτης, που κάνει διαφορά, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας και των ριμπάουντ.

Η Εθνική, όμως, έχει τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Εχει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που δεν χρειάζεται σε κάθε αγώνα να αποδεικνύει αυτό, που ξέρουν όλοι οι φίλαθλοι. Είναι ο ηγέτης της επίσημης αγαπημένης, εκείνος, από τον οποίο περιμένουν οι Ελληνες φίλαθλοι τα περισσότερα.

Ο Giannis γουστάρει, που βρίσκεται στην Εθνική, γουστάρει, που παίζει για την Ελλάδα, γουστάρει, που έχει δίπλα του όλους τους παίκτες αλλά ειδικά τα δύο του αδέρφια. Σε σχέση δε με προηγούμενες χρονιές είναι πιο ξεκούραστος, καθώς οι Μπακς αποκλείστηκαν σχετικά νωρίς από τους Σέλτικς, ενώ το κίνητρό του είναι τεράστιο για τον επιπλέον λόγο ότι στο Ευρωμπάσκετ βρίσκονται δύο ακόμη τεράστια ονόματα: ο Γιόκιτς και ο Ντόντσιτς. Ο πρώτος  μάλιστα βγήκε δύο φορές MVP στο ΝΒΑ και αυτό σίγουρα είναι κάτι, που θα κάνει τον Γιάννη να προσπαθήσει για μία ακόμη υπέρβαση για να βοηθήσει την Εθνική να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Στο επίπεδο αυτών των παικτών, το ποιος είναι καλύτερος ή ποιος μπορεί να βρεθεί πιο ψηλά με την ομάδα του είναι τεράστια υπόθεση. Και εννοείται ότι και ο Γιόκιτς με τον Ντόντσιτς θα τα δώσουν όλα για την καλύτερη δυνατή διάκρισή των ομάδων τους.

Υπάρχουν κι άλλοι σπουδαίοι παίκτες στο τουρνουά, όπως ο Κροάτης Μπογκντάνοβιτς, αλλά και οι Λιθουανοί Σαμπόνις και Βαλαντσιούνας, αλλά η τριάδα Γιάννης-Γιόκιτς-Ντόντσιτς είναι άσπαστη. Και έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε ποιος στο τέλος θα είναι εκείνος, που θα τερματίσει είτε πρώτος, είτε πιο μπροστά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags