Facebook Pixel Eurobasket 2022: Ένσταση Tουρκίας στη FIBA - Δείτε την επίμαχη φάση - Απειλεί να φύγει από το Eurobasket! (Vid)
| 2022-09-05 00:01:00

Ένσταση Tουρκίας στη FIBA - Δείτε την επίμαχη φάση - Απειλεί να φύγει από το Eurobasket! (Vid)

Sportdog Team
Ένσταση Tουρκίας στη FIBA - Δείτε την επίμαχη φάση - Απειλεί να φύγει από το Eurobasket! (Vid)

Η τουρκική ομάδα κάνει λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος στο Eurobasket, προβαίνοντας σε επίσημη καταγγελία προς την FIBA μετά την ήττα που γνώρισε στη δεύτερη παράταση από την Εθνική Γεωργίας.

Δε λέει να τελειώσει, όπως αποδεικνύεται, το... τρίτο ημίχρονο του αγώνα ανάμεσα σε Εθνική Τουρκίας και Εθνική Γεωργίας για τoν πρώτο όμιλο του Eurobasket.

Η τουρκική ομάδα κάνει λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος, προβαίνοντας σε επίσημη καταγγελία-ένσταση προς την FIBA μετά την ήττα που γνώρισε στη δεύτερη παράταση από την ομάδα του Ηλία Ζούρου. Πιο συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως με 4:46 να απομένουν στο ρολόι, ξεκίνησε επεισόδιο ανάμεσα σε Φουρκάν Κορκμάζ και Ντούντα Σανάντζε. Η διένεξη των δύο παικτών είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή τους από το παιχνίδι.

Ωστόσο, την ώρα που οι δύο διεθνείς αθλητές είχαν τον καυγά τους ο χρόνος κύλησε κανονικά, αντί να σταματήσει όπως κανονικά έπρεπε. Έτσι, στην επόμενη επίθεση το χρονόμετρο έγραφε 4:26 για το τέλος. Κύλησαν εν ολίγοις 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα, ήτοι σχεδόν μία ολόκληρη επίθεση.

Για το λόγο αυτό στην Τουρκία είναι έξαλλοι και κατέθεσαν ένσταση, επιδιώκοντας τη δικαίωσή τους εκτός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το παρασκήνιο συνεχίζεται. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας, Ομέρ Ονάν κατήγγειλε πως ο Κορκμάζ δέχτηκε επίθεση στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι και ζήτησε τα βίντεο από τη FIBA, για να αποδειχτεί.

Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, απειλεί πως η Τουρκία θα αποσυρθεί από τη διοργάνωση!

«Καλώ την FIBA να φέρει τις κάμερες και να εξετάσει τον χρόνο λεπτό προς λεπτό. Αν δεν το κάνουν θα αποσυρθούμε από την διοργάνωση. Θα παλέψουμε απέναντι στην 'γεωργιανή αστυνομία. Θα φέρουν τις κάμερες μπροστά μας να δούμε. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό. Είναι όλο λάθος της FIBA. Υπάρχουν λάθη διαιτησίας στην αναμέτρηση. Δεν μας απασχολεί πως θα το δείτε, δεν γίνεται να πάρετε κάποια πλευρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο όλα όσα έγιναν:

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags