Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Δεν γίνεται να μην τρέμεις την Εθνική - Κανείς δεν σταματά τον Γιάννη - "Κλειδιά" Καλάθης, Παπαγιάννης
| 2022-09-06 20:42:00

Δεν γίνεται να μην τρέμεις την Εθνική- Κανείς δεν σταματά τον Γιάννη- "Κλειδιά" Καλάθης, Παπαγιάννης

Δεν γίνεται να μην τρέμεις την Εθνική- Κανείς δεν σταματά τον Γιάννη- "Κλειδιά" Καλάθης, Παπαγιάννης

Κάθε τεστ που δίνει και περνάει επιτυχώς σε αυτό το Eurobasket η Εθνική, στέλνει όλο και πιο... απειλητικά μηνύματα στους άμεσους ανταγωνιστές της (σ.σ. Σλοβενία-Σερβία) για τα μετάλλια.

Εθνική Ελλάδας: Μπορεί η Εθνική να ζορίστηκε για σημαντικό κομμάτι του αγώνα με τους Ουκρανούς, ωστόσο στο τέλος της ημέρας αυτό που μένει είναι το εξής: Όταν αυτή η Ελλάδα του καλύτερου παίκτη του κόσμου, του Γιάννη Αντετοκούνμπο, πάρει μπρος, τότε πραγματικά στην επίθεση δεν μπορεί να την σταματήσει τίποτα και κανένας.

Είναι συγκλονιστικό στοιχείο, πως στο δεύτερο ημίχρονο με την Ουκρανία η Επίσημη Αγαπημένη πέτυχε 60 πόντους. Σε 20 λεπτά, 60 πόντους. Τρεις πόντους, δηλαδή, ανά λεπτό στον αγώνα! Άντε πιάστε τους, μόλις πατήσουν το... γκάζι.

Αυτή τη στιγμή στο τουρνουά, η Ελλάδα παρουσιάζει την καλύτερη και πιο πειστική εικόνα. Ίσως μαζί με τη Σερβία και τη Σλοβενία να ακολουθεί λίγο πιο πίσω. Το τι θα συμβεί στα νοκ άουτ, είναι μεταγενέστερο ζήτημα και δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Αυτό που μετράει είναι, ότι αυτή η Εθνική παίζει όσο καλύτερα θα μπορούσε στη φάση που βρίσκεται. Και είναι σημαντικό ακόμα και σε ματς που δεν πηγαίνουν όπως τα υπολογίζει, στο τέλος να βρίσκει τον τρόπο να τα κερδίζει και άνετα. Όπως ακριβώς το κάνει στην πράξη.

Απέναντι στους Ουκρανούς, επίσης, είδαμε τον καλύτερο Νικ Καλάθη μέχρι σήμερα στη διοργάνωση. Ο ομογενής γκαρντ πέτυχε μεγάλα σουτ, δημιούργησε με συνέπεια και το φινάλε της αναμέτρησης τον βρήκε με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Την ίδια ώρα ο Παπαγιάννης συνέχισε να κάνει βήματα προόδου, ακόμα και σ' ένα παιχνίδι που δεν ξεκίνησε καλά. Στο τέλος, όμως, έκανε και με το παραπάνω τη δουλειά του. Ειδικά στην άμυνα.

Κάτι τελευταίο για να κλείσουμε. Προφανώς, αυτό το σύνολο είναι η ομάδα του Γιάννη. Αλλά και η παρουσία του Λούντζη με τους Βρετανούς και καθενός άλλου διεθνούς που πατάει παρκέ, επιβεβαιώνει ότι στο ρόστερ που έχει φτιάξει ο Δημήτρης Ιτούδης υπάρχουν το βάθος και οι λύσεις για κάθε συνθήκη που μπορεί να παρουσιαστεί στον ομοσπονδιακό τεχνικό.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags