Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Μετεξεταστέος" ο ΠΑΟ με Σάσαρι - Ήττα και μικρός τελικός - Μεγάλο κέρδος ο Μαντζούκας (Vid)
| 2022-09-10 23:25:00

"Μετεξεταστέος" ο ΠΑΟ με Σάσαρι - Ήττα και μικρός τελικός - Μεγάλο κέρδος ο Μαντζούκας (Vid)

"Μετεξεταστέος" ο ΠΑΟ με Σάσαρι - Ήττα και μικρός τελικός - Μεγάλο κέρδος ο Μαντζούκας (Vid)

Θέλει πολλή δουλειά ο Παναθηναϊκός, όπως φάνηκε στο πρώτο του επίσημο φιλικό με τη Σάσαρι στην Ιταλία. Μεγάλο κέρδος στην ήττα με 79-75 ο Μαντζούκας που... σάρωσε στο πρώτο μέρος, αρκετά βαρύς έδειξε από τους νέους ο Γκουντάιτις.

Σε ένα ματς που δεν ενδείκνυται για πολλά συμπεράσματα, ο Παναθηναϊκός του Ράντονιτς απέδειξε μόνο ένα: Ότι χρειάζεται ως ομάδα (όπως ήταν λογικό) πολλή δουλειά, κρατώντας ως μεγάλο κέρδος τον Μαντζούκα. Στον μικρό τελικό του τουρνουά με αντίπαλο την Βαρέζε θα παίξουν οι Πράσινοι. Εξαιρετικός ο Ντέρικ Γουίλιαμς και πρώτος σκόρερ με 18π., το ίδιο και ο Πάρις Λι που σταμάτησε στους 14π.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα τους Γιώργο και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Λι, Ντέρικ Γουίλιαμς και Γκουντάιτις ξεκίνησε το πρώτο του επίσημο φιλικό με τον Παναθηναϊκό ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος δεν μπορούσε να υπολογίζει (εκτός των διεθνών) ούτε στον Άντριους, με τον Αμερικανό να μένει προληπτικά εκτός λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο πόδι.

Σκορ στο ματς έδωσε στο ανοιχτό γήπεδο ο Ντέρικ Γουίλιαμς (2-2), στον οποίο οι συμπαίκτες του ακουμπούσαν την μπάλα στις πρώτες επιθέσεις. Σε μια από αυτές, μάλιστα, συνεργάστηκε εκπληκτικά με τον Πάρις Λι για ένα εντυπωσιακό alley oop κάρφωμα (8-6). Η Σάσαρι βρισκόταν αρχικά μπροστά στο σκορ, φτάνοντας μάλιστα και σε ένα +10 υπέρ της (16-6). Ωστόσο απ’ όταν μείωσε στους 8 ο Λι (8-16), ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Με γκολ-φάουλ του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη μάλιστα λίγο μετά, οι Πράσινοι έφεραν τον αγώνα σε απόλυτη ισορροπία (14-14).

Κάπου εκεί μπήκε στην εξίσωση ο εξαιρετικός Λευτέρης Μαντζούκας, που με δυο τρίποντα και 4 βολές ήταν ό,τι καλύτερο (και πιο ελπιδοφόρο φυσικά) είχε να επιδείξει ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα με εύστοχο σουτ έξω από τα 6.75 του Μαντζούκα το Τριφύλλι έφτασε για πρώτη φορά εκείνος στο +10 (20-30), σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα έπαιζε και καλή άμυνα.

Η διαφορά για τον Εξάστερο έφτασε μέχρι και τους 14 (23-37) μετά από καλάθι του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ωστόσο η χαλάρωση σε συνδυασμό με τα αρκετά αμυντικά κενά προς το τέλος της δεύτερης περιόδου, επέτρεψαν στη Σάσαρι να πλησιάσει. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με ένα +6 υπέρ του (38-44).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε με την μέτρια εικόνα που είχε τελειώσει και το πρώτο μέρος, επιτρέποντας στη Σάσαρι να προσπεράσει κιόλας με 48-46. Ο (βαρύς είναι η αλήθεια) Γκουντάιτις μπορεί να ισοφάρισε προσωρινά από το σημείο των βολών, όμως οι Ιταλοί με ένα επιμέρους 11-4 έφτασαν στο +7 (59-52). Εκεί κάπου το καμπανάκι ήχησε. Πλέον, ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να τρέξει σερί και μ' ένα 11-0 (59-63) επανήλθε σε θέση οδηγού. Για να έρθει αυτή η μίνι ανατροπή πέτυχε ένα εντυπωσιακό καλάθι και φάουλ ο Ντέρικ Γουίλιαμς, ενώ και ο Λι έγινε παράγοντας στην άμυνα.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η Σάσαρι κατάφερε να ανακτήσει και πάλι το προβάδισμα και τελικά, να μην το χάσει μέχρι το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός στην τέταρτη περίοδο είχε τη χειρότερη εικόνα σε σχέση με όλο το προηγούμενο ματς, γνωρίζοντας εν τέλει την ήττα με 79-75.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-44, 59-63, 79-75.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags