Facebook Pixel Τομά Ερτέλ: Επίσημο: Παράκουσε τη Γαλλική ομοσπονδία ο Ερτέλ - Σε ποια ομάδα υπέγραψε!
Μπάσκετ
| 2022-09-21 16:54:00

Επίσημο: Παράκουσε τη Γαλλική ομοσπονδία ο Ερτέλ - Σε ποια ομάδα υπέγραψε!

Sportdog Team
Επίσημο: Παράκουσε τη Γαλλική ομοσπονδία ο Ερτέλ - Σε ποια ομάδα υπέγραψε!

Βρήκε ομάδα και επίσημα ο Τομά Ερτέλ, κάτι που άλλωστε αναμενόταν να συμβεί μετά το τέλος των υποχρεώσεών του από το Ευρωμπάσκετ. Πήγε τελικά κόντρα στην ομοσπονδία της χώρας του ο Γάλλος πόιντ γκαρντ.

Παρά τη θέση της Γαλλικής Ομοσπονδίας να μην παίξει κανείς Γάλλός αθλητής στη Ρωσία εν μέσω πολέμου, ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Τομά Χερτέλ θα είναι οριστικά η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να ανακοινώνει επίσημα την απόκτησή του.

Στα τέλη Ιουνίου ο Ερτέλ είχε έρθει από τότε σε προφορική συμφωνία με τη Ζενίτ για μονοετές συμβόλαιο. Ωστόσο, κατά την έναρξη της προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ η Γαλλική Ομοσπονδία μπάσκετ είχε ανακοινώσει, ότι οι παίκτες που εκπροσωπούν ομάδες της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας θα αποκλειστούν από την Εθνική τους ομάδα και δεν θα μετέχουν μαζί της στις διεθνείς διοργανώσεις. Γι' αυτό και ο Ερτέλ καθυστέρησε τότε τις υπογραφές, βάζοντάς τις εν τέλει λίγες εβδομάδες μετά.

Οι Λουί Λαμπεϊρί (Ούνικς Καζάν) και Λίβιο Ζαν-Σαρλ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) αναγκάστηκαν να χάσουν το Ευρωμπάσκετ, ακριβώς λόγω των εν ισχύ συμβολαίων τους με τους ρωσικούς συλλόγους.

Ο Ερτέλ έκανε είχε ένα άκρως επιτυχημένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εκεί όπου η Γαλλία έχασε το χρυσό από την εκπληκτική Ισπανία. Κατέγραψε κατά μέσο όρο 10,4 πόντους, 2,4 ριμπάουντ, 7,1 ασίστ και 14,3 EFF και πλέον, χωρίς τον κίνδυνο κυρώσεων από τη Γαλλική Ομοσπονδία, ο Ερτέλ επικύρωσε το (εδώ και μήνες) deal του με τη Ζενίτ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags