Facebook Pixel Ο Ολυμπιακός "εκτέλεσε" τη Χάποελ Χολόν με 16 τρίποντα - Σούπερ Πίτερς και Λαρεντζάκης (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2022-09-23 22:30:00

Ο Ολυμπιακός "εκτέλεσε" τη Χάποελ Χολόν με 16 τρίποντα - Σούπερ Πίτερς και Λαρεντζάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ο Ολυμπιακός "εκτέλεσε" τη Χάποελ Χολόν με 16 τρίποντα - Σούπερ Πίτερς και Λαρεντζάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 88-77 επί της Χάποελ Χολόν στο τουρνουά της Κύπρου "Νεόφυτος Χανδριώτης".

Τη νίκη με 88-77 πήρε ο Ολυμπιακός επί της Χάποελ Χολόν  στο τουρνουά της Κύπρου «Νεόφυτος Χανδριώτης» παρουσιάζοντας σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι του. Καθοριστικοί στο β' ημίχρονο οι Πίτερς και Λαρεντζάκης. Το Σάββατο στις 18.00 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός που έπαιξε χωρίς τον τραυματία Κώστα Σλούκα (οστικό οίδημα στο αριστερό γόνατο), έφτασε σε οριακές διψήφιες διαφορές, αλλά χρειάστηκε ένα τρίλεπτο στην τελευταία περίοδο για να σφραγίσει τη νίκη. Συνολικά είχε 16/42 τρίποντα και 15/21 δίποντα, αλλά και 27 ασίστ!

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Άλεκ Πίτερς με 15 πόντους (όλοι στο δεύτερο ημίχρονο), στους 13 έφτασε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ενώ από 10 πέτυχαν οι Κώστας Παπανικολάου και Σακίλ ΜακΚίσικ. Διψήφιοι σε πόντους για τη Χάποελ ήταν οι Κένι Κάτζι (16π.), Τζο Ράγκλαντ (13π.) και Μάρβιν Τζόουνς (10π.).

Στο +11 Ο Ολυμπιακός αλλά με επιμονή στο τρίποντο

Πιο δυνατά στο παιχνίδι μπήκε ο Ολυμπιακός και με τέσσερα τρίποντα των Ουόκαπ (3) και Παπανικολάου ξέφυγε από νωρίς με 16-5, έχοντας παράλληλα καλή κυκλοφορία της μπάλας και παίρνοντας ρυθμό από την αποτελεσματική του άμυνα. Ωστόσο, η Χάποελ αντέδρασε και βρίσκοντας λύσεις από διαφορετικές πηγές και εκμεταλλευόμενη την μικρή χαλάρωση των «ερευθρολεύκων» μείωσε σε 19-14.

Ξανά με όπλο τα τρίποντα και δράστη αυτή τη φορά τον Λαρεντζάκη το σκορ έγινε 25-14, όμως οι πρωταθλητές Ισραήλ με τον Ντάλτον να πετυχαίνει πέντε σερί πόντους μείωσαν σε 29-28. Ο Μπαρτζώκας έδωσε οδηγία να περάσει η μπάλα στη ρακέτα και στον Φαλ, χωρίς όμως αποτέλεσμα και κάπως έτσι η Χάποελ έφερε το ματς στα ίσια στο ημίχρονο (36-36), με το τέλος του οποίου ο Ολυμπιακός είχε σουτάρει υπερτριπλάσια τρίποντα (8/25) από δίποντα (5/7).

Προσπέρασε η Χολόν, αντέδρασε με σερί ο Ολυμπιακός

Με διάθεση και ενέργεια μπήκε στο ματς ξανά ο Ολυμπιακός ανεβάζοντας ρυθμούς και μαζί τη διαφορά (48-40) χάρη σε Μπλακ και Πίτερς. Όσο όμως το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έβρισκε διάρκεια, τόσο η Χάποελ έμενε κοντά (55-51 στο 25'), με τον Πίτερς πάντως να είναι «ζεστός» και να δίνει σερί πόντους στην ομάδα του.

Το τρίποντο του Παπανικολάου διαμόρφωσε το 65-59 στο τέλος της τρίτης περιόδου, όμως η Χάποελ απάντησε δις με τον ίδιο τρόπο και με ακόμα ένα καλάθι του Ραγκλαντ προσπέρασε για πρώτη φορά (65-67 στο 33'). Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το τάιμ άουτ επέστρεψαν με άλλο... αέρα και με δικό τους σερί 12-0 και πλουραλισμό στο σκοράρισμα έκαναν το 77-67 (36'), σφίγγοντας παράλληλα την άμυνά τους. Ο Ράγκλαντ μάζεψε τη διαφορά (77-72), όμως ο Λαρεντζάκης δίνοντας λύσεις σε άμυνα και επίθεση βοήθησε για το 82-74 στο 1'53'' πριν το φινάλε που ήταν και καθοριστικό.

Δεκάλεπτα: 19-14, 36-36, 65-59, 88-77

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags