Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: Υποκλίθηκε στην ανώτερη Αρμάνι, αλλά με τις προσθήκες θα είναι άλλος Παναθηναϊκός! (Vids)
Μπάσκετ
| 2022-09-24 22:44:00

Υποκλίθηκε στην ανώτερη Αρμάνι, αλλά με τις προσθήκες θα είναι άλλος Παναθηναϊκός! (Vids)

Του Χρήστου Δημόπουλου
Υποκλίθηκε στην ανώτερη Αρμάνι, αλλά με τις προσθήκες θα είναι άλλος Παναθηναϊκός! (Vids)

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο στον τελικό του 4ου "Παύλος Γιαννακόπουλος", δείχνοντας μεν ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο, αλλά ακόμα θέλει δουλειά. Στο γήπεδο ο Πονίτκα που αποθεώθηκε από τον κόσμο. Δεύτερη φορά που κερδίζει το τουρνουά η ιταλική ομάδα, MVP του ματς ο φοβερός Μπράντον Ντέιβις που σταμάτησε στους 20 πόντους.

Παναθηναϊκός - Αρμάνι 64-77: Με τον Ματέους Πονίτκα να βρίσκεται στο ΟΑΚΑ, να φορά το πόλο του Παναθηναϊκού και να κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας μαζί με τον Μάριους Γκριγκόνις, οι Πράσινοι του Ντέγιαν Ράντονιτς ξεκίνησαν τον τελικό του 4ου "Παύλος Γιαννακόπουλος" απέναντι στην Αρμάνι, έχοντας αρχική πεντάδα τους Ουόλτερς, Άντριους, Γ. Καλαϊτζάκη, Ντέρικ Ουίλιαμς και Παπαγιάννη. Περίπου 30 λεπτά πριν το τζάμπολ το Τριφύλλι είχε παρουσιάσει και τη νέα λευκή εμφάνιση για τη σεζόν 2022-23, η οποία άρεσε πολύ όπως και η πρώτη εντυπωσιακή καρό φανέλα.

Στα του ματς τώρα ο Μπράντον Ντέιβις με σουτ από μέση απόσταση έδωσε σκορ στον αγώνα (2-0). Ο Παναθηναϊκός προεξάρχοντος του Γιώργου Καλαϊτζάκη έπαιζε εξαιρετική άμυνα, με τον Ουόλτερς να σταματά από εκεί που τελείωσε με την Εφές και χάρη στο πρώτο του τρίποντο να ισοφαρίζει (4-4). Από δημιουργία του Αμερικανού πλέι μέικερ μάλιστα ο Παπαγιάννης ευστόχησε σε ένα ζευγάρι ελεύθερων βολών, για το παρθενικό προβάδισμα του Εξάστερου (6-4).

Ο Ουόλτερς συνέχιζε το... χαβά του και με γκολ-φάουλ αυτή τη φορά έφερε εκ νέου τον Παναθηναϊκό μπροστά (10-9). Το σκορ 2:18 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου ήταν πολύ χαμηλό (12-13), απόρροια κατά βάση της καλής αμυντικής λειτουργίας των δύο ομάδων. Ένα τρίποντο του Μποχωρίδη στο ανοιχτό γήπεδο έκανε το 17-15 για τους Πράσινους, ενώ με buzzer beater... γκολ-φάουλ ο Γκουντάιτις διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (20-18).

Στα 24 δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου η Αρμάνι είχε προλάβει να κάνει κιόλας δύο ομαδικά φάουλ, σε μια προσπάθεια των Ιταλών να πιέσουν (ειδικά) τον Λι στη δημιουργία. Εν μέρει το πέτυχαν, οδηγώντας τον πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού περισσότερο στην εκτέλεση, παρά στις ασίστ. Ο Λευτέρης Μαντζούκας μπήκε κι αυτός στην εξίσωση με το καλάθι κάτω από τη στεφάνη έπειτα από προσωπικό ριμπάουντ που μάζεψε (24-23), ενώ με δικό του τρίποντο το Τριφύλλι αποσπάστηκε με +3 (26-23) 6:06 πριν το φινάλε του δεκαλέπτου.

Η επαναφορά του Ουόλτερς στο παρκέ και οι 2/2 βολές του Αμερικανού έφεραν το σκορ σε απόλυτη ισορροπία (28-28), ενώ και σε αυτό το παιχνίδι ο Άντριους έμοιαζε να ψάχνεται ξανά. Ο Ράντονιτς πάντως δεν τον απέσυρε, σε μία προσπάθεια να του δώσει ρυθμό και ψυχολογία. Και το κατάφερε σε ένα βαθμό, με τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ να πετυχαίνει 4 συνεχόμενους πόντους (32-31).

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε τον Εξάστερο πίσω με 8 (40-32), καθώς η αστοχία του κυρίως στην επίθεση επέτρεψε στην Αρμάνι να βρει εύκολους πόντους σε πρωτεύοντες ή δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς. Ένα μοναδικό στατιστικό για το Μιλάνο σε αυτό το πρώτο μέρος, ήταν ότι τους 20 από τους 40 πόντους η ομάδα του Μεσίνα τους είχε πάρει από δύο παίκτες: Μπάρον (10π.) και Μπαλντάσο (10π.)!

Με την εκκίνηση στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε σχεδόν με την ίδια πεντάδα που άρχισε και το ματς, με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη μόνο να αντικαθιστά τον αδερφό του Γιώργο. Ο Μέλι ευστόχησε σε δίποντο στην πρώτη εκδηλωμένη επίθεση των Ιταλών, για να απαντήσει με εντυπωσιακό κάρφωμα αμέσως μετά ο Ντέρικ Ουίλιαμς (42-35). Ο Άντριους έβρισκε όσο περνούσε η ώρα το χέρι του και με floater μείωσε στους 7 (44-37).

Ένα γωνιαίο τρίποντο του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και ένα λέι απ του Λι έπειτα από δικό του κλέψιμο έφεραν τους Πράσινους στο -4 από την Αρμάνι (46-42), αναγκάζοντας τον Μεσίνα σε εσπευσμένο τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός πάντως όχι απλώς δεν υποχωρούσε, αλλά με τον Ντέρικ να ευστοχεί σε 3/4 βολές πλησίασε σε απόσταση τριπόντου (48-45). Εν τέλει, με το φινάλε της τρίτης περιόδου το Τριφύλλι συνέχιζε να κυνήγα, έχοντας ωστόσο πάντα σταθερά από κοντά το Μιλάνο (58-53).

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Εξάστερος δεν μπήκε καλά, επιτρέποντας ο ίδιος ουσιαστικά στην Αρμάνι να ανοίξει το σκορ και να φτάσει σε ένα υπέρ της +10 (63-53) μετά από τρίποντο του Χολ. Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε, καθώς με τρίποντο του Άντριους και floater του Ουόλτερς πλησίασε στους 6 (66-60), αλλά οι συνεχείς βολές που εκτελούσαν οι Ιταλοί δεν επέτρεπαν να κατέβει κι άλλο η διαφορά. Με το τελικό 77-64 η Αρμάνι Μιλάνο κατέκτησε για δεύτερη φορά το "Παύλος Γιαννακόπουλος", με κορυφαίο του γηπέδου και MVP τον Ντέιβις (20π.).

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 32-40, 53-58, 77-64.

 
 
Παναθηναϊκού. " itemprop="description" />
 
Παναθηναϊκού. " itemprop="description" />
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags