Facebook Pixel Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου: Σώθηκε από το... κάζο ο ΠΑΟ λόγω Γκριγκόνις - Προβληματισμός για τη συνέχεια των Πράσινων (vid)
| 2022-10-01 19:11:00

Σώθηκε από το... κάζο ο ΠΑΟ λόγω Γκριγκόνις - Προβληματισμός για τη συνέχεια των Πράσινων (vid)

Sportdog Team
Σώθηκε από το... κάζο ο ΠΑΟ λόγω Γκριγκόνις - Προβληματισμός για τη συνέχεια των Πράσινων (vid)

Τα βρήκε... δύσκολα από τους Ροδίτες το Τριφύλλι αλλά έχοντας τον Λιθουανό γκαρντ σε μεγάλη μέρα κατάφερε και πέρασε στον τελικό του Super Cup περιμένοντας τον νικητή του Ολυμπιακός - Προμηθέας Πατρών.

Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου: Μπορεί οι Πράσινοι να ζορίστηκαν πολύ και να έδειξαν αρκετά προβλήματα, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, απέναντι στους Ροδίτες, που ήταν εξαιρετικοί, τελικά κατάφεραν και πήραν τη νίκη με 72-67 και παράλληλα την πρόκριση στον τελικό του Super Cup περιμένοντας τον νικητή του Ολυμπιακός – Προμηθέας Πατρών. Για το σύνολο του Ράντονιτς κορυφαίος ήταν ο Γκριγκόνις, ενώ για τους νησιώτες πολύ καλό παιχνίδι έκαναν οι Τάκερ και Σταρκς, ενώ όσο αγωνίστηκε, μιας και έκανε τέσσερα φάουλ πολύ νωρίς, εντυπωσιακός ήταν και ο Μορέιρα.

Το ματς:

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν… τρακαρισμένες και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό στην επίθεσή τους, με τους Πράσινους να δείχνουν από νωρίς ότι θέλουν να παίξουν μια πολύ επιθετική άμυνα, αλλά τους Ροδίτες να προηγούνται νωρίς, νωρίς με 2-5. Οι παίκτες του Ράντονιτς ήταν αρκετά άστοχοι τόσο από κοντά, όσο και από πίσω από τα 6,75 και αν οι παίκτες του Κολοσσού σούταραν καλύτερα θα μπορούσαν να έχουν πάρει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Ενδεικτικό του προβλήματος στην επίθεση των Πράσινων ήταν το γεγονός ότι σε σχεδόν πέντε λεπτά είχε σκοράρει μόλις δύο πόντους και τους Ροδίτες να έχουν προβάδισμα 7 πόντων (2-9). Τα λάθη από πλευράς Πρασίνων συνεχίζονταν κάτι που έκανε τους παίκτες του Κολοσσού να αγγίξουν την διψήφια διαφορά (4-12). Η άμυνα του Εξάστερου θα βελτιωθεί σημαντικά και θα τρέξει ένα μικρό σερί 6-0, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής (10-12), κυρίως σκοράροντας από την γραμμή των βολών ενώ με τρίποντο του Ουίλιαμς θα ισοφαρίσει σε 15-15, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 20-18 για τους Πράσινους.

Οι παίκτες του Ράντονιτς θα μπουν πολύ δυναμικά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με δύο καρφώματα, των Γκουντάιτις και Ουίλιαμς, αλλά και ένα τρίποντο του Πονίτκα θα κάνει ένα γρήγορο 7-0 και θα προηγηθούν με +9 (27-18). Οι Ροδίτες είχαν χάσει τον ρυθμό τους στην επίθεση, όντας πολύ πιο άστοχοι σε σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ενώ το τέταρτο φάουλ του Μορέιρα στα μέσα της δεύτερης περιόδου έβαλε κι άλλα προβλήματα. Η διαφορά είχε παγιωθεί στους 9-11 πόντους με τους παίκτες του Ράντονιτς πάντως να κάνουν αρκετά λάθη στην επίθεση και να συνεχίζουν να είναι αρκετά άστοχοι. Οι Νησιώτες με τρίποντο του Χρυσικόπουλου θα ρίξου, μετά από ώρα, τη διαφορά στους 6 πόντους (34-28), με τον Σταρκς να ρίχνει κι άλλο τη διαφορά και το ημίχρονο να «κλείνει» στο 36-32.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τον ίδιο τρόπο, με τους Ροδίτες να σημειώνουν γρήγορα τέσσερις πόντους, φτάνοντας το σερί τους στο 2-11, και φέρνοντας τον αγώνα στην ισοπαλία (36-36). Μάλιστα οι παίκτες του Παπαθεοδώρου θα πάρουν και πάλι το προβάδισμα, μετά από αρκετή ώρα με τρίποντο του Χάρη Γιαννόπουλου (38-41) περίπου εφτά λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Το Τριφύλλι θα συνεχίσει να αστοχεί, έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο 2/12 τρίποντα, και τους τυπικά φιλοξενούμενους με βολές του Σταρκς να κάνουν το σκορ 40-44 ξεφεύγοντας με τέσσερις πόντους έχοντας επιμέρους σερί 24-9! Οχτώ συνεχόμενοι πόντοι από τον Γκριγκόνις θα κρατήσουν τους Πράσινους στο παιχνίδι, ενώ με δύο τρίποντα του Λι θα περάσουν και πάλι μπροστά στο σκορ και μάλιστα με διαφορά τεσσάρων πόντων (54-50). Οι παίκτες του Ράντονιτς θα ανεβάσουν κι άλλο… ταχύτητα και με καλάθι και φάουλ του Ουίλιαμς θα κάνουν το σκορ 59-52, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 61-57 μετά από τρίποντο του Σταρκς.

Το τελευταίο μέρος του ημιτελικού θα ξεκινήσει με τους Πράσινους να είναι ξανά άστοχοι και τους Ροδίτες να παίζουν το τελευταίο τους... χαρτί για να φτάσουν σε μια τεράστια νίκη. Ο αγώνας συνέχιζε να είναι ντέρμπι και τους παίκτες του Παπαθεοδώρου να είναι μόλις δύο πόντους πίσω από το Τριφύλλι, όμως το πέμπτο φάουλ του Σταρκς, που ήταν ο καλύτερος της ομάδας, έβαλε... δύσκολα για τη συνέχεια, όμως ο Μπαρτσέλο με τρίποντο θα κάνει το 64-64. Σε εκείνο το σημείο η άμυνα των παικτών του Ράντονιτς θα σφίξει, με αποτέλεσμα παρά την αστοχία να πάρουν ένα... μαξιλαράκι ασφαλείας τεσσάρων πόντων (68-64) δύο λεπτά πριν το τέλος. Την... χαριστική βολή στους νησιώτες έδωσε και πάλι ο Λιθουανός κάνοντας το σκορ 70-64, με τους Πράσινους τελικά να φτάνουν στη νίκη με 72-67.

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags