Facebook Pixel Sportdog.gr | Εντυπωσιακό ντεμπούτο Σπανούλη - Το Περιστέρι "πάτησε " τη Μπνέι Χερτζλίγια
| 2022-10-03 21:35:00

Εντυπωσιακό ντεμπούτο Σπανούλη - Το Περιστέρι "πάτησε " τη Μπνέι Χερτζλίγια

Sportdog Team
Εντυπωσιακό ντεμπούτο Σπανούλη - Το Περιστέρι "πάτησε " τη Μπνέι Χερτζλίγια

Ο Βασίλης Σπανούλης στο πρώτο παιχνίδι του ως head coach οδήγησε το Περιστέρι σε επιβλητική εμφάνιση και νίκη απέναντι στην Μπνέι Χερτζλίγια (86-70), μπαίνοντας με το δεξί στη φάση των ομίλων του BCL.

Η επίσημη πρεμιέρα του Βασίλη Σπανούλη ως προπονητής του Περιστερίου συνδυάστηκε με εξαιρετική εμφάνιση και εμφατική νίκη στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του BCL, δείχνοντας τον τρόπο που θέλει να παίξει η ομάδα των δυτικών προαστίων τη φετινη σεζόν.

Σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του Περιστερίου ήταν η άμυνα, που κράτησε σε χαμηλά επίπεδα παραγωγικότητας τους Ισραηλινούς, οδηγώντας τους και σε πολλά λάθη. Είναι χαρακτηριστικό πως το Περιστέρι δεν έδωσε τίποτα... εύκολο σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου στην Μπνέι Χερζλίγια και με την ενέργεια να μένει σε υψηλά επίπεδα σε όλο το ματς η νίκη ήρθε με χαρακτηριστικό τρόπο.

O Μίρο Μπίλαν με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ έδωσε τον τόνο στο Περιστέρι, με τον Σιλβέν Φρανσίσκο να ακολουθεί έχοντας 14 πόντους, 5/10 σουτ και 5 ασίστ, με την ομάδα των δυτικών προαστίων να κυριαρχεί και να ελέγχει από τα πρώτα λεπτά τον αγώνα.

Δυνατά μπήκε στο παρκέ το Περιστέρι, που με λύσεις από Πουλιανίτη, Μπίλαν και Ντέιβις, χτίζοντας προβάδισμα στο ξεκίνημα του αγώνα (13-5, 4'). Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να μειώσουν στο σκορ, αλλά το Περιστέρι δεν το επέτρεψε χάρη στον Μπίλαν (20-10, 7'). Ο Σιλβέν Φρανσίσκο βρήκε ρυθμό και το Περιστέρι κράτησε το διψήφιο προβάδισμα (26-16, 9'). Το καλάθι του Φαγιέ έγραψε τον επίλογο της πρώτης περιόδου για το 26-18.

Οι προσπάθειες του Κρις Μπαμπ στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου μάζεψαν τη διαφορά για την Μπνέι Χερτζλίγια (29-23, 11'). Φρανσίσκο και Τζούστον ανέλαβαν δράση άμεσα, με το Περιστέρι να ανεβάζει τη διαφορά εκ νέου (38-25, 13'). Ο Μωραϊτης φώναξε παρών, για το +14 του Περιστερίου (41-27, 15'), το οποίο έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Η διαφορά μάλιστα άγγιξε τους 20 πόντους, χάρη στο καλάθι του Ραντάνοφ (45-27, 16'). Η άμυνα της ομάδας των δυτικών προαστίων παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, με τη διαφορά να αυξάνεται (49-30, 18'). Κοέν και Μπαμπ έγραψαν τον επίλογο του ημιχρόνου για το 51-35.

Στον ίδιο ρυθμό το Περιστέρι και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Σπανούλη έπαιξαν με την ίδια ένταση και η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους χάρη σε Ντέιβις και Ντένμον (60-38, 22'). Η συγκέντρωση των παικτών του Περιστερίου ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα και αυτό τους βοήθησε να κρατήσουν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους με τον Φρανσίσκο (65-43, 26'). Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να μειώσουν και πάλι, με τους Χούκερ και Μπαμπ, αλλά το Περιστέρι κράτησε την διαφορά ψηλά με τον Πουλιανίτη να φωνάζει παρών ξανά (73-52, 29'). Οι βολές του Κάρτερ έγραψαν τον επίλογο του δεκαλέπτου για το +19 του Περιστερίου (73-54).

Το Περιστέρι διατηρούσε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια και έβρισκε διαδρόμους προς το καλάθι με Μπίλαν και Ντέιβις (82-66, 36'). Μέχρι το φινάλε το σκηνικό δεν άλλαξε, με την ομάδα του Σπανούλη να φτάνει στη νίκη στην πρεμιέρα της στο BCL.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 51-36, 73-54, 86-70

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags