Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης: Πάλεψε σαν Εξάστερος με απίστευτη άμυνα, αλλά λύγισε στο τέλος από τη Ρεάλ!
Μπάσκετ
| 2022-10-06 22:46:00

Πάλεψε σαν Εξάστερος με απίστευτη άμυνα, αλλά λύγισε στο τέλος από τη Ρεάλ!

Πάλεψε σαν Εξάστερος με απίστευτη άμυνα, αλλά λύγισε στο τέλος από τη Ρεάλ!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στην πρεμιέρα του στην Euroleague, έπαιξε λυσσαλέα άμυνα σε όλο το παιχνίδι με τη Ρεάλ, αλλά μερικές λάθος αποφάσεις στην επίθεση στο φινάλε του στέρησαν τη νίκη.

Κρίμα! Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στην πρεμιέρα του στην Euroleague, έπαιξε λυσσαλέα άμυνα σε όλο το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά μερικές λάθος αποφάσεις στην επίθεση στο τέλος του στέρησαν τη νίκη. Κορυφαίος για την ομάδα του Ράντονιτς ο Λι μαζί με τον Ντέρικ Ουίλιαμς, τα "έσπασε" από την περιφέρεια ο Γκριγκόνις με 1/9 τρίποντα.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα τους Λι, Γκριγκόνις, Γ. Καλαϊτζάκη, Ντέρικ Ουίλιαμς και Παπαγιάννη έκανε πρεμιέρα ο νέος Παναθηναϊκός του Ντέγιαν Ράντονιτς στην Euroleague, απέναντι στην πανίσχυρη (αλλά με απουσίες) Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ. Σκορ στο ματς έδωσε ο Ντέρικ από το σημείο των βολών, σε ένα ματς αρκετά κλειστό και με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια.

Τη διαφορά υπέρ της Ρεάλ έκανε στο ξεκίνημα ο Μάριο Χεζόνια. Από τη στιγμή που πάτησε παρκέ ο Κροάτης, ενώ το σκορ ήταν στον πόντο (10-9), με 8 δικούς του πόντους (σ.σ. δύο τρίποντα κι ένα δίποντο) οι Μαδριλένοι αποσπάστηκαν για πρώτη φορά με +8 (13-21). Ο Ράντονιτς εκεί πήρε άμεσα τάιμ άουτ και αφύπνισε τους Πράσινους, οι οποίοι με πρωταγωνιστή τον Άντριους (σ.σ. φοβερή ασίστ και τρίποντο μπροστά στον Ταβάρες) πλησίασαν σε απόσταση διπόντου (19-21). Μάλιστα με νέο τρίποντο του Μποχωρίδη έφτασε ο Παναθηναϊκός στο -1 (22-23).

Ο Μποχωρίδης ήταν πρωταγωνιστής και στην πρώτη φάση της δεύτερης περιόδου, καθώς με εντυπωσιακό γκολ-φάουλ έβαλε μπροστά τον Εξάστερο (24-23). Η Ρεάλ βέβαια είχε εκ νέου αντίδραση, με 4 πόντους του Ντεκ και 2 του Πουαριέ να την θέτουν γρήγορα και ξανά σε θέση οδηγού (26-29).

Ο Πονίτκα μπήκε κι αυτός στην εξίσωση με τρίποντο που έβαλε από τα 7 μέτρα για το 31-32, ενώ αμέσως μετά πάλι από τα 6.75 ο Ντέρικ Ουίλιαμς επέστρεψε το προβάδισμα στο Τριφύλλι μέσα σε πανδαιμόνιο (+2, 34-32)! Το ημίχρονο βρήκε τη Ρεάλ να ευστοχεί με τον Ταβάρες στην τελευταία της επίθεση και τον Παναθηναϊκό, παρά το -1 (37-38), να έχει φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι. Με κύριο "όπλο" του, φυσικά, την άμυνα.

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος πέρασαν σχεδόν 2 λεπτά για να υπάρξει σκορ στο ματς, με τον Ταβάρες ξανά για την ακρίβεια να ευστοχεί από κοντά για το 37-40. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε φοβερή άμυνα, αλλά έπρεπε να βρίσκει πιο σταθερά λύσεις στην επίθεση. Δύο συνεχόμενα κλεψίματα του Γιώργου Καλαϊτζάκη έφεραν 4 σερί πόντους από τον ίδιο και τον Ντέρικ Ουίλιαμς (σ.σ. φοβερό alley-oop κάρφωμα του Αμερικανού) για το 41-40 υπέρ του Εξάστερου.

Ο Γκριγκόνις ήταν... αφύσικα άστοχος, με τον Λιθουανό γκαρντ να πετυχαίνει τρίποντο για το 44-45 και, κυριολεκτικά, να κάνει το σταυρό του! Ο Ντέρικ ήταν ξεκάθαρα πρωταγωνιστής επιθετικά για τον Παναθηναϊκό, αφού με δικό του καλάθι οι Πράσινοι προσπέρασαν με 46-45 περίπου 4 λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Με σουτ μέσης απόστασης ο Παπαγιάννης έκανε το 48-45, αλλά 5 συνεχόμενοι πόντοι από Κοζέρ και Ταβάρες άλλαξαν γι' άλλη μία φορά το προβάδισμα στον αγώνα (48-50). Εν τέλει, το δεκάλεπτο έκλεισε με το Τριφύλλι να υπολείπεται τριών πόντων της Ρεάλ (51-54).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Γκουντάιτις ήταν σημείο αναφοράς στις πρώτες επιθέσεις, με 4 προσωπικούς πόντους του Λιθουανού σέντερ να διατηρούν τους Πράσινους σε απόσταση αναπνοής (55-56). Αμυντικά η ομάδα είχε να λύσει το πρόβλημα που άκουγε στο όνομα Κοζέρ, αφού νέο τρίποντο του 35χρονου Γάλλου απομάκρυνε τη Ρεάλ στο +5 (55-59). Σαν να μην έφτανε αυτό, ήταν η σειρά και του Γιουλ να ρίξει "βόμβα" από τα 6.75 για το +7 και το 55-62 των Μαδριλένων.

Με καλάθι και φάουλ του Γκουντάιτις (57-62) το Τριφύλλι απέδειξε πως είχε απάντηση στην πίεση της Ρεάλ, με τον Λι να μειώνει κι άλλο ευστοχώντας σε σουτ τριών πόντων για το 60-62! Ο Λι το είχε πάρει προσωπικά και με τρίποντο, ξανά, έβαλε μπροστά σε κρίσιμο σημείο τον Παναθηναϊκό (63-62)! Σε εκείνο το σημείο η ομάδα δεν είχε την ψυχραιμία να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις στην επίθεση, με ένα εύστοχο τρίποντο του Γιουλ 46,5 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε να τελειώνει ουσιαστικά την υπόθεση νίκη (65-71 και +6 για τη Ρεάλ). Ο Εξάστερος πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, με το τελικό 71-68 να το επιβεβαιώνει.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 37-38, 51-54, 68-71.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags