Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Εξωφρενικός Ράντονιτς με Πονίτκα - Λάθος με Αγραβάνη, Σφαιρόπουλο - Πιο δύσκολα για Ολυμπιακό"
Μπάσκετ
| 2022-10-12 17:10:00

"Εξωφρενικός Ράντονιτς με Πονίτκα - Λάθος με Αγραβάνη, Σφαιρόπουλο - Πιο δύσκολα για Ολυμπιακό"

του Γιώργου Κτενά
"Εξωφρενικός Ράντονιτς με Πονίτκα - Λάθος με Αγραβάνη, Σφαιρόπουλο - Πιο δύσκολα για Ολυμπιακό"

Οι μεταγραφές που θέλει ο ΠΑΟ και το λάθος των φίλων των Πειραιωτών. Γιατί στο Τριφύλλι δεν υπάρχει πλάνο ελληνοποίησης, τι πρέπει να κάνουν οι Πράσινοι με τους Χουγκάζ και Σαμοντούροφ και η... δικαίωση με τους Σπανούλη και Πρίντεζη!

Η μπασκετική σεζόν ξεκίνησε με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να κάνουν διαφορετική εκκίνηση σε Ελλάδα και Ευρώπη και ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει στο Sportdog.gr την πρώτη εικόνα των δύο ομάδων.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μιλάει για τους Γιώργο Μπαρτζώκα και Ντέγιαν Ράντονιτς, για την απώλεια του Ντόρσεϊ από τους Πειραιώτες αλλά και την ανάγκη του Παναθηναϊκού για ένα 4άρι. Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στη συνέντευξη που ακολουθεί.

"Πρόβλημα με Κάνααν αντί Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός - Στατικός σουτέρ - Σημαντική απώλεια"

"Ο Ολυμπιακός θα είναι πάλι μια σοβαρή ομάδα, καθώς είναι με την ίδια χημεία και κορμό από πέρσι, δεν έχει αλλάξει κάτι. Είναι σύγχρονη ομάδα, που πλέον έχει προσθέσει στη φροντ λάιν υλικό, θα είναι καλύτερος εκεί ο Ολυμπιακός. Ένα ερωτηματικό το οποίο έχω είναι η απώλεια του Ντόρσεϊ, με τη λογική ότι στις αλλαγές στην άμυνα τώρα με τον Κάνααν, θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και πρόσθεσε για τον Ντόρσεϊ:

"Απασχολούσε πάντα τις αντίπαλες άμυνες, βγαίνει μπροστά, έχει κι άλλα πράγματα όπως η ατομική φάση και το γεγονός ότι δεν είναι στατικός σουτέρ. Ο Κάνααν είναι πιο στατικός σουτέρ. Ευρώτερα η απώλεια του Ντόρσεϊ είναι σημαντική".

"Δικαίωση Μπαρτζώκα - Μετά Σπανούλη-Πρίντεζη - Αυτός θα ματσάρει τον Φαλ από Παναθηναϊκό"

Τι θα έλεγες για τον Μπαρτζώκα;

"Εμένα με δικαίωσε απόλυτα γιατί μετά την εποχή Σπανούλη-Πρίντεζη ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να αλλάξει σελίδα και να φύγει από τη λογική των μεγάλων παικτών. Με δικαιώνει πανηγυρικά ο Μπαρτζωκας. Εκτόξευσε και τον Βεζένκοφ, ενώ  και ο Βεζένκοφ με την απόδοσή του βοήθησε τον Μπαρτζώκα για να παρουσιάσει αυτή την εικόνα ο Ολυμπιακός. Αλλά φέτος θα είναι πιο δύσκολα στην Ευρωλίγκα, καθώς υπάρχουν 8-9 καλές ομάδες και δεν θα έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού πια. Για αυτό θεωρώ ότι ο πήχης, αρχικά, δεν θα πρέπει να μπει πιο ψηλά από τη συμμετοχή στην 8άδα".

Πώς τον είδες στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα;

"Όπως τον περίμενα, πολύ σκληρή ομάδα και φορμαρισμένη, τεράστιο βάθος στον πάγκο και μάλιστα το ερωτηματικό του Μπλακ έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και γεμίζει κι άλλο τη ρακέτα. Φέτος να προσέξει τους τραυματισμούς στην περιφέρεια, στο 2. Έχει ομάδα για Final 4 αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να φτάσει. Έχει πλεονέκτημα όμως".

Πώς βλέπεις τον Παναθηναϊκό;

"Σίγουρα θα είναι καλύτερος από πέρσι, αλλά το καλύτερος από πέρσι που ήταν τελευταίος τι σημαίνει; Ότι θα παει στη 12η θέση, στην 11η, τι; Έχει δρόμο να διανύσει για να είναι ανταγωνιστικός. Έχει πάρει παίκτες στους πλέι μέικερς, αλλά δεν είναι κάτι σούπερ. Κενό στη θέση 4 έχει ο Παναθηναϊκός, στη θέση 5 έχει πάρει καλά 5άρα, πρώτης γραμμής, αλλά υπάρχει ένα ερωτηματικό ότι δεν υπάρχει καλός αθλητικός σέντερ. Αλλά δεν μπορείς να πάρεις και τρίτο καλό σέντερ, το καταλαβαίνω. Προτίμησε ο Παναθηναϊκός, που σχεδιάστηκε για να ματσάρει τον Ολυμπιακό, προτίμησε τον Γκουντάιτις, για να ματσάρει τον Φαλ. Γιατί ο Παπαγιάννης δεν παίζει πολύ με πλάτη".

"Σημαντική κίνηση Πονίτκα - Δίδυμο Αγραβάνη με Γουίλιαμς - Σφαιρόπουλος ή Τρινκέρι στον πάγκο"

Στις υπόλοιπες θέσεις;

"Στο 3 θεωρώ πολύ σημαντική την κίνηση του Πονίτκα. Αλλά πρέπει να δουλέψει πολύ ο Ράντονιτς γιατί λείπει ο ηγέτης, κι αυτό φάνηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ειδικά όταν έχανε την διαφορά, χρειαζόταν κάποιος για να τραβήξει την ομάδα. Αν πήραν τον Άντριoυς για αυτό, ας μην το συζητάμε καν. Kαι δεν έχει εύκολο τρίποντο ο Παναθηναϊκός, γιατί δεν σουτάρερι ούτε πολύ ούτε καλά. Ίσως μέσω καλής κυκλοφορίας της μπάλας να δώσει σουτ στον Πονίτκα. Στον Παναθηναϊκό θα χρειαστεί ένα δίμηνο για να έχουμε καλή εικόνα του. Απορώ που δεν πήραν τον Αγραβάνη, που θα ταίριαζε τέλεια με τον Γουίλιαμς, Αλλά έχουμε λάθος στην Ελλάδα που πιστεύουμε ότι ο παίκτης είναι προβληματικός - Αν παίζει μπασκετικά καλά, τι σημαινει προβληματικός; Η δουλειά του προπονητή είναι να είναι και διαχειριστής".

Πώς τον είδες εναντίον του Άρη;

"Δεν θα περνάει τους 70-75 πόντους έτσι όπως παίζει, δεν έχει πλάνο ελληνοποίησης, με τον Μποχωρίδη έφτασε να παίζει πάλι. Δεν περιμέναμε να δούμε το παιχνίδι με τον Άρη. Αυτό που έκανε ο Ράντονιτς με Πονίτκα στοτέλος και να βάλει Μποχωρίδη, είναι ακατανόητο. Έχει καταλάβει που έχει έρθει προπονητής; Φιλότιμος ο Μποχωρίδης, αλλά δεν έχει θέση στον Παναθηναϊκό. Είναι εξωφρενικό να βγάζεις τον Πονίτκα για να βάλεις τον Μποχωρίδη! Ομάδα Εurocup τα κάνει αυτά. Δείχνει ότι έχει πίεση ο Ράντονιτς. Ο Πεδουλάκης, επίσης, έχει αρχές, αλλά από εκεί και πέρα είναι παρωχημένος και δε νομίζω ότι η φιλοσοφία του ταιριάζει με το συγχρονο μπάσκετ. Ναι μεν μπορεί να μαζέψει την ομάδα, αλλά είναι παρωχημένες οι αντιλήψεις του"

Ποια είναι η άποψη που έχεις σχηματίσει για τον Ράντονιτς;

"Στοίχημα είναι ο Ράντονιτς, οι περισσότεροι Σέρβοι (πλην κορυφαίων προσωπικοτήτων όπως ο Ίβκοβιτς ή ο Ομπράντοβιτς) εκτός της χώρας τους έχουν αποτύχει. Θεωρώ ότι είναι καλός προπονητής, από αυτούς που υπήρχαν στην αγορά και με τα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού. Εγώ θα ήθελα τον Σφαιρόπουλο ή τον Τρινκέρι. Άρα, για να το κλείσω, ο Παναθηναϊκός έχει έναν καλό προπονητή και όχι κάτι παραπάνω".

"Αυτό να κάνει ο Παναθηναϊκό - Μεγάλο πρότζεκτ ο Σαμαντούροφ - Λάθος οι οπαδοί του Ολυμπιακού"

Πώς βλέπεις την αξιοποίηση αλλά και την απόδοση των Ελλήνων της ομάδας;

"Ο Παναθηναϊκός αποδεικνύεται αυτή τη στιγμή ότι δεν έχει πλάνο για σοβαρό το επίπεδο της Ευρωλίγκας, και απλά έχει τους Έλληνες για να κατεβάζει την ομάδα στην Α1. Είναι λάθος να μην επενδύεις σε Έλληνες παίκτες, ο Παναθηναϊκός βλέποντας ότι έφυγε ο Ντόρσεϊ και πιθανότατα ότι θα φύγει ο Βεζένκοφ και ο Παπανικολάου θα μεγαλώσει, θα έπρεπε να επενδύσει με Χουγκάζ, Μαντζούκα, Σμανατούροφ και Παπαγιάννη. Συν δύο καλούς ξένους για να φτιάξει ομάδα που θα διεκδικήσει την 8άδα. Οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει να επενδύσουν στο ελληνικό στοιχείο για να είναι ανταγωνιστικές στην Ευρώπη. Θεωρώ τεράστιο λάθος, έγκλημα, να μην επενδύσεις στον Χουγκάζ, που είναι 4άρι σύγχρονο 2.10 και με σουτ. Ο Χουγκάζ έκανε ο,τι και ο Πρίντεζης στην ίδια ηλικία, που είχε πάει δανεικός στην Ολίμπια και είχε 15 πόντους. Το ίδιο έκανε ο Χουγκάζ με τον Ιωνικό, οπότε θα έπρεπε να ήταν στον Παναθηναϊκό τώρα".

Μίλησες και για τον Σαμοντούροφ.

"Είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ, αλλά αν δεν παίξει μπάσκετ, έστω ως δανεικός. Πώς θα εξελιχθεί ως παίκτης; Θα χαθεί όπως άλλοι. Το λάθος των ελληνικών ομάδων, το είχε και παλιότερα ο Ολυμπιακός αυτό, αναλώνονται στο να κερδίζουν τα μεταξύ τους παιχνίδια. Δεν έχει το θάρρος κανείς να πει ότι χτίζει για τα επόμενα τρία χρόνια ομάδα".

Πώς θέλεις να κλείσουμε;

"Είναι λάθος από τους οπαδούς τού Ολυμπιακού να μιλάνε για μεγάλη διαφορά, γιατί όταν παίζεις με 20.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ και με άμυνα που έδειξε ότι είναι καλή, το πρόβλημα είναι στην επίθεση. Άρα είναι λάθος να νομίζεις ότι με βάση την εικόνα στον τελικό του Σούπερ Καπ, ότι θα κάνει περίπατο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαβορί ο Παναθηναϊκός για Αντετοκούνμπο - Άσχημα νέα από Σικάγο - Επιστρέφει στην Ευρώπη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags