Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις: Στο... ρελαντί ο Ολυμπιακός - "Καθάρισε" τη Ζαλγκίρις με εκτελεστή Βεζένκοφ και καθοριστικό Λαρεντζάκη
Μπάσκετ
| 2022-10-14 22:48:00

Στο... ρελαντί ο Ολυμπιακός - "Καθάρισε" Ζαλγκίρις με εκτελεστή Βεζένκοφ και καθοριστικό Λαρεντζάκη

Sportdog Team
Στο... ρελαντί ο Ολυμπιακός - "Καθάρισε" Ζαλγκίρις με εκτελεστή Βεζένκοφ και καθοριστικό Λαρεντζάκη

Ο Ολυμπιακός είδε τον Βεζένκοφ να κάνει double double (από το τρίτο δεκάλεπτο) και επικράτησε δύσκολα της Ζαλγκίρις για το 5/5 μέσα στη χρονιά.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε και επικράτησε και της Ζαλγκίρις με 90-80 κάνοντας το 5/5 στην εκκίνηση της νέας χρονιάς. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος είχαν σε ονειρική βραδιά τον Βεζένκοφ, ο οποίος έκανε double double από την τρίτη περίοδο, ενώ έδωσαν πολύτιμες λύσεις και οι Φαλ, Γουόκαπ και Λαρεντζάκης, την ώρα που από τους Λιθουανούς πάλευε σχεδόν μόνος του ο Μπραζντέικις. 

O Βεζένκοφ τελείωσε το ματς με 23 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Λαρεντζάκης έφτασε τους 15 πόντους με 3/5 τρίποντα με τον Φαλ να βάζει 16 πόντους και τον Σλούκα 15. Από εκεί και πέρα ο Γουόκαπ έδωσε 6 ασίστ, με 10 πόντους, αλλά και 2 κλεψίματα και 1 τάπα.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ερχόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Βίρτους με στόχο το να πάρει την πρώτη της νίκη για φέτος.

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού

To ματς

Ο Ολυμπιακός όντας φανερά επηρεασμένος από το γεγονός πως έλειπε ο κόσμος του από το ΣΕΦ, λόγω της τιμωρίας από τα ματς με την Μονακό, ξεκίνησε αρκετά νωχελικά την αναμέτρηση, με τον Ρόλαντς Σμιτς να το εκμεταλλεύεται αυτό και να σκοράρει 5 προσωπικούς πόντους στα πρώτα 2΄, για να διακόψει το 0-5 ο Φαλ με κάρφωμα. Παρόλα αυτά ο Λετονός σέντερ/φόργουορντ έκανε το 2-7 και μπορεί να έδειχνε ότι σε πρώτη ανάγνωση είχε το πάνω χέρι με τον Φαλ, ωστόσο αυτό στη συνέχεια... ανετράπη. 

Ο Φαλ με ένα προσωπικό σόου έκανε το 12-11 και σε εκείνο το σημείο είχε 9 πόντους ο Γάλλος και ο μόνος ακόμη ερυθρόλευκος που είχε σκοράρει ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με ένα τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός έκανε και το 16-13 με τον τρομερό Γουόκαπ, ωστόσο στη συνέχεια οι Λιθουανοί έβαλαν δύο σερί τρίποντα με τους Καβανό και Ντίμσα και έκαναν το 16-19. Σερί που διακόπηκε από τις βολές του Σλούκα, ωστόσο η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 2 βολές του Μπουτκεβίτσιους και τους Λιθουανούς να είναι μπροστά με 18-21. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Λιθουανοί ξέφυγαν και με +5 χάρη σε καλάθι του Χέιζ, ωστόσο το 18-23 έγινε μέσα σε 2.30 27-23, χάρη σε 5 πόντους του Λαρεντζάκη και ένα δίποντο του Σάσα Βεζένκοφ.

Οι Λιθουανοί συνέχισαν όμως να είναι απειλητικοί, μιας και ο Μπραζντείκις με δικούς του πέντε σερί πόντους έκανε το 31-30, ενώ απέμεναν 5΄ για το ημίχρονο. Ο Βεζένκοφ συνέχισε όμως να σκοράρει και με νέο τρίποντο έκανε το 34-30 , με τον Ουλανόβας να απαντάει στην αμέσως επόμενη φάση με το πρώτο του τρίποντο. Σλούκας και Σάσα έκαναν τη δουλειά τους και έκαναν το 41-33, με τον Λεκαβίτσιους να μειώνει σε 41-35 δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου. Το οποίο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του τρομερού Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος έκανε το 44-35 και πήγε στα αποδυτήρια με 8 προσωπικούς πόντους.

Η έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε σχετικά ανέτοιμο τον Ολυμπιακό, μιας και οι Λιθουανοί έτρεξαν ένα γρήγορο 4-0 με Ουλανόβας και Μπραζντείκις, ωστόσο ο Βεζένκοφ φώναξε ξανά παρών και μαζί με τον Γουόκαπ έκαναν γρήγορα το σκορ σε 49-40. Παρόλα αυτά οι Λιθουανοί απάντησαν με νέο 5-0 με τους Σμιτς και Μπραζντείκις, ωστόσο ο Φαλ φώναξε ξανά παρών και έκανε το 52-45. Ο Έβανς έβαλε ένα τρίποντο, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι πάταγαν εκ νέου καλά και ο Γουόκαπ με τρίποντο έκανε το 57-48, αναγκάζοντας τους Λιθουανούς να καλέσουν τάιμ άουτ και ενώ λίγο πριν είχε χάσει ελεύθερο τρίποντο και την ευκαιρία για στείλει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό.

Κάπως έτσι μετά το τάιμ άουτ ο Έβανς έβαλε 3/3 βολές, μετά από φάουλ του Κάναν για το 57-51 και ενώ απέμεναν 4΄ για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Πίτερς μετά από 3 σερί άστοχες προσπάθειες αποφάσισε να παίξει μέσα και δικαιώθηκε, μιας και έβαλε γκολ φάουλ. Παρόλα αυτά η Ζαλγκίρις αρνιόταν να παραχωρήσει διψήφια διαφορά και ο Μπουτκεβίτσιους έβαλε νέο τρίποντο, με τον Βεζένκοφ στη συνέχεια να χάνει μόνος του ένα λέι απ, για να κλέψει την μπάλα στη συνέχεια ο Γουόκαπ και να κερδίσει φάουλ στην αντεπίθεση ο Βεζένκοφ για το 62-54. 

O Βεζένκοφ είχε την απάντηση σε κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης της Ζαλγκίρις και έτσι έκανε το 64-56, έχοντας προλάβει να βάλει μέχρι εκείνο το σημείο 20 πόντους, με 5/8 δίποντα. Κάπως έτσι μπήκε στην εξίσωση και ο Πίτερς, ο οποίος έβαλε το πρώτο του τρίποντο για το 67-56, 55 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Χέιζ να βάζει δύο βολές για το 67-58 και τον Σλούκα να αστοχεί σε δίποντο στο τέλος της περιόδου. Μέχρι εκείνο το σημείο για τους γηπεδούχους ο Βεζένκοφ είχε 20 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Φαλ 14 πόντους με 4 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Μπραζντείκις είχε 16 πόντους.

Το 4ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους Λιθαουανούς να ευστοχούν σε δίποντο και να έχουν την ευκαιρία να μειώσουν και άλλο, ωστόσο τρίποντο του Καβάνο πήγε απελπιστικά air ball. Ο Μπαρτζώκας έβαλε εσπευσμένα τον Βεζένκοφ στο ματς μετά από 1΄ και με το σκορ στο 67-61 υπέρ του Ολυμπιακού. Οι Λιθουανοί έπαιζαν τρομερές άμυνες και κατάφεραν να κρατήσουν στα πρώτα 3΄ τον Ολυμπιακό στο 0. Παρόλα αυτά και ο Ολυμπιακός έπαιζε καλές άμυνες και κάπως έτσι η λύση δόθηκε με γκολ φάουλ του Σλούκα που έκανε το 70-61, σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ταρίκ Μπλακ έκανε φάουλ που έστειλε στις βολές τον Μπραζντείκις, ενώ πήρε και τεχνική ποινή, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Παρόλα αυτά την βολή της ποινής ο Ουλανόβας την έχασε, ενώ και ο Μπραζντείκις έκανε 1/2, με αποτέλεσμα να γίνει σε εκείνο το σημείο το 70-62 και ενώ απέμεναν 6.34΄.  Ο Φαλ συνέχισει να απειλεί και έφτασε τους 16 πόντους μετά από ασίστ του Σλούκα, ωστόσο ο Μπραζντέικις έκανε το 72-64, φτάνοντας τους 19 πόντους. Μάλιστα, ο Σλούκας αστόχησε σε τρίποντο και ο Κάβανο έκανε το 72-67 με τρίποντο. Ο Σλούκας ευστόχησε σε βολές, ωστόσο ο Καβανό έβαλε ξανά τρίποντο για το 74-70. Ο Λαρεντζάκης όμως βρήκε νέα λύση για το 76-70 και ενώ απέμεναν 3.45΄ για το ματς. Ο ασταμάτητος Βεζένκοφ έστειλε ξανά τη διαφορά όμως στους 9, 3.20΄ πριν το τέλος, με 23 πόντους και 13 ριμπάουντ σε εκείνο το σημείο, διαλύοντας τα κοντέρ. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με καλάθι σε αντεπίθεση του Μακίσικ που έκανε το 81-70 και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να πάρουν τάιμ άουτ σε ένα σημείο που δεν θα μπορούσαν να ελπίζουν σε πολλά. Μετά από το time out έβαλε τρίποντο ο Έβανς, ωστόσο πήρε τεχνική ποινή ο Μακσβίτις. Το ματς... τελείωσε με τον Λαρεντζάκη να βάζει τρίποντο για το 85-73 και ενώ απέμενε 1.30΄. Το σκορ διαμόρφωθηκε στο τέλος με το 90-80 υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος πλέον πάει στην Μαδρίτη για το ματς με την Ρεάλ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags