Facebook Pixel Mπασκόνια – Ολυμπιακός: Die hard Ολυμπιακός και στη Μπασκόνια - Επική νίκη στο... θρίλερ με απίστευτους Βεζένκοφ, Σλούκα
Μπάσκετ
| 2022-10-21 23:25:00

Die hard Ολυμπιακός και στη Μπασκόνια - Επική νίκη στο... θρίλερ με απίστευτους Βεζένκοφ, Σλούκα

Sportdog Team
Die hard Ολυμπιακός και στη Μπασκόνια - Επική νίκη στο... θρίλερ με απίστευτους Βεζένκοφ, Σλούκα

Τεράστιας σημασίας νίκη για τους Ερυθρόλευκους που πέρασαν από την Βιτόρια σε έναν αγώνα… θρίλερ μέχρι το τέλος.

Mπασκόνια – Ολυμπιακός: Σε έναν αγώνα… θρίλερ οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν και πέρασαν και από την χώρα των Βάσκων, κερδίζοντας με 92-97 την μέχρι σήμερα αήττητη, Μπασκόνια με κάνοντας το 4/4 στην φετινή Euroleague και ολοκληρώνοντας την πρώτη «διαβολοβδομάδα» με δύο διπλά στην Ισπανία. Η ομάδα του Μπαρτζώκα, είχε έναν εκπληκτικό Βεζένκοφ και τους Σλούκα, Λαρεντζάκη να δίνουν λύσεις όταν χρειαζόταν και κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα όταν φαινόταν… χαμένος και πλέον ετοιμάζονται για την επόμενη αναμέτρηση με τη Μονακό την ερχόμενη Πέμπτη (27/10) συνεχίζοντας στα…ψηλά πατώματα της διοργάνωσης.

Το ματς:

Ο αγώνας στην χώρα των Βάσκων ξεκίνησε με τους Ερυθρόλευκους να μπαίνουν δυνατά και με τον Βεζένκοφ θα πάρουν άμεσα μια διαφορά 4 πόντων (0-4) και παρά την αντίδραση των γηπεδούχων που θα ισοφαρίσουν, θα καταφέρουν με κλειδί την άμυνα να φτάσουν άμεσα στο 4-12, κάνοντας ένα σερί 8-0. Η άμυνα των Πειραιωτών δεν θα χαλαρώσει και «χτυπώντας» τους Βάσκους κοντά στη ρακέτα, που είχαν ζήτημα, θα συνεχίσουν το σερί και θα φτάσουν στο +14 (4-18) πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι πρωταθλητές συνέχισαν να ψάχνουν το λόου ποστ, με τον Μπαρτζώκα να αλλάζει ψηλούς με στόχο να μείνουν όλοι σε καλή κατάσταση, ενώ η αστοχία των Βάσκων έκανε την ελληνική ομάδα να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό και την διαφορά να ακουμπάει τους 20 (8-26) μετά από τρίποντο του ΜακΚίσικ, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε στο +16 (16-32).

Η δεύτερη περίοδος θα ξεκινήσει με τους Βάσκους να δείχνουν αντίδραση και μετά από δύο λάθη του Ολυμπιακού θα φτάσουν στο 6-0 σερί μειώνοντας τη διαφορά στο 22-32. Ο κόσμος των γηπεδούχων θα μπει στην… εξίσωση κάτι που θα βοηθήσει και τους παίκτες που μάλιστα θα φτάσουν να μειώσουν στο -9 (38-37) με καλάθι του Σεντεγκέρσκις, με τον Λαρεντζάκη με τρίποντο να απαντάει άμεσα να διατηρεί την διψήφια απόσταση. Οι πολλές αλλαγές του προπονητή της Μπασκόνια, αλλά και οι πόντοι από τους Ραϊεστε και Σεντεγκέρσκις, παίκτες που δεν περίμεναν πολλοί να πάρουν προσπάθειες, είχε μπερδέψει τους Ερυθρόλευκους κάτι που προσπαθούσε να αλλάξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Οι Πειραιώτες είχαν χάσει τον ρυθμό τους κάτι που οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να επωφελούνται με το σκορ, μετά από καλάθι του Κότσαρ, να γίνεται 41-42. Οι  Βάσκοι θα αναγκάσουν τον Ολυμπιακό να μείνει χωρίς πόντο για παραπάνω από πέντε λεπτά και φτάνοντας το σερί στο 16-0 με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τους βρει μπροστά με 47-42.

Οι Βάσκοι θα ξεκινήσουν με τρίποντο το δεύτερο μέρος, όμως Βεζένκοφ και Κάνααν θα κάνουν ένα γρήγορο 5-0, μειώνοντας τη διαφορά στο 50-47. Οι γηπεδούχοι θα αρχίσουν να είναι εύστοχοι και στα τρίποντα, με τον Βεζενκοφ να είναι αυτός που είχε όμως τις απαντήσεις κρατώντας χαμηλά τη διαφορά (59-55). Μια τεχνική ποινή στον Μπαρτζώκα και ένα αντιαθλητικό του ΜακΚίσικ θα φέρει τους Βάσκους για πρώτη φορά στο +9 (64-55), ενώ η διαφορά θα φτάσει και στο +10 (67-57) μετά από τρίποντο του Τόμπσον από τα 9 μέτρα. Οι Ερυθρόλευκοι θα επιστρέψουν με κλειδί ξανά την άμυνά τους που θα σφίξει, αλλά και τον εκπληκτικό Σάσα Βαζένκοφ που δύο δικά του τρίποντα θα ρίξει τη διαφορά στο -4 (67-63), όμως η Τρίτη περίοδος θα τελειώσει με τους Πειραιώτες να υπολείπονται 9 πόντους (74-65).

Οι πρωταθλητές θα μπουν με... πατημένο γκάζι στο τελευταίο μέρος του αγώνα με τον Σλούκα να σημειώνει πέντε μαζεμένους πόντους, με τρίποντο και λέι απ μετά από κλέψιμο, αλλά και τον Λαρενζάκη να προσθέτει ακόμα δύο κάνοντας το σκορ 74-72 και τρέχοντας ένα πολύ γρήγορο 7-0 σερί, ενώ με καλάθι και φάουλ του Έλληνα γκαρντ θα περάσουν και μπροστά στο σκορ με 74-75. Η άμυνα των Πειραιωτών θα αρχίσει να λειτουργεί όπως στην αρχή και με τον Σλούκα να συνεχίσει να σκοράρει με τη διαφορά να ανεβαίνει στο 74-79. Το αγώνας θα είναι... θρίλερ με τους Βάσκους να επιστρέφουν και να ρίχνουν τη διαφορά στο στον πόντο (84-85) περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος. Οι πρωταθλητές θα καταφέρουν να πάρουν και πάλι διαφορά 5 πόντων μετά από καλάθι του Λαρεντζάκη, κάνοντας το σκορ 84-89, ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη. Οι προσπάθειες των γηπεδούχων να φτάσουν σε ακόμα μια ανατροπή δεν θα έχει αποτέλεσμα, μιας και οι Σλούκας, Λαρεντζάκης θα είναι εύστοχοι στις βολές, στο τέλος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να αποδράσει από την έδρα της Μπασκόνια με τελικό σκορ το 92-97 και ολοκληρώνοντας μια απίστευτη ανατροπή έχοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο επιμέρους σκορ 18-32.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags