Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός το παλεύει όσο μπορεί, προσπαθεί, αλλά δεν βρίσκει λύσεις στην επίθεση και είναι καταδικασμένος να παλεύει κατά κύριο λόγο με την άμυνά του. Περιμένει να μπει και ο Μπέικον πλέον ο Ράντονιτς, για ν' αλλάξει την εικόνα της ομάδας του ειδικά επιθετικά, καθώς από εκεί είναι που χάνει την επαφή στα παιχνίδια της Euroleague το Τριφύλλι.

Το ματς 

Με αρχική πεντάδα Λι, Γκριγκόνις, Π. Καλαϊτζάκη, Ντέρικ Ουίλιαμς και Γκουντάιτις ξεκίνησε το παιχνίδι στο Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός, που έδωσε σκορ στη συνάντηση με κάρφωμα του Λιθουανού σέντερ έπειτα από ωραία ασίστ του Γκριγκόνις (0-2). Λι και Χόλινς ευστόχησαν σε απανωτά τρίποντα για το 5-5, όμως οι Πράσινοι ήταν άκρως... καυτοί από τα 6.75 και πετυχαίνοντας νέα σουτ τριών πόντων με Ουίλιαμς και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, έφτασαν στο υπέρ τους +6 (5-11)!

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ήταν παράγοντας στην αρχή του ματς, δίνοντας πράγματα εκτός από την άμυνα και στην επίθεση. Εκεί που είχε σοβαρό έλλειμμα στη δίκη του ρακέτα ο Παναθηναϊκός, ήταν στα pick n' roll του Λορέντζο Μπράουν με τον Πόιθρες. Από κάρφωμα του τελευταίου και ασίστ του Μπόλντγουιν, μάλιστα, η Μακάμπι πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στον αγώνα (15-13), αποτέλεσμα των αιφνιδιασμών που έβρισκαν πανεύκολα στο ανοικτό γήπεδο οι Ισραηλινοί. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Εξάστερο να υπολείπεται τριών πόντων έναντι των γηπεδούχων (20-17).

Στη δεύτερη περίοδο οι Πράσινοι εμφάνιζαν και πάλι αρκετά θέματα στο ζωγραφιστό της άμυνάς τους, καλούμενοι ταυτόχρονα να βρουν περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Η οποία από το 5-11 και μετά είχε κολλήσει. Ο Παπαγιάννης με απίστευτο κάρφωμα μείωσε σε 22-19, για να απαντήσει άμεσα η Μακάμπι με νέο τρίποντο αυτή τη φορά του Μπράουν (25-19). Ο Παναθηναϊκός δεν τα παρατούσε ωστόσο και με νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Μαντζούκα πλησίασε εκ νέου (25-22).

Το Τριφύλλι έφερε το ματς στα ίσια με 1/2 βολές του Πονίτκα (25-25), έχοντας ισορροπήσει την κατάσταση στο παρκέ. Δια χειρός Πονίτκα και πάλι από το σημείο των βολών ο Παναθηναϊκός προσπέρασε κιόλας με 25-27, για να ακολουθήσει το πρώτο τρίποντο του Παπαγιάννη στην Ευρωλίγκα (27-30)! Το επιθετικό βραχυκύκλωμα κάπου εκεί επανήλθε για την ομάδα του Ράντονιτς, με την Μακάμπι να το εκμεταλλεύεται, να παίρνει τα ηνία (35-34) και να κλείνει το ημίχρονο προηγούμενη με +5 (47-42), χάρη στο buzzer beater τρίποντο του Μπόλντγουιν.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έμεινε κι άλλο πίσω στη μάχη των ριμπάουντ, επιτρέποντας στη Μακάμπι να πηγαίνει σε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Μαζί με το παραπάνω πρόβλημα, ήρθαν να προστεθούν ακόμα πιο έντονα και τα πολλά λάθη στη δημιουργία. Η Μακάμπι μοιραία έτσι ξέφυγε με +9, όμως ένα προσωπικό σερί 5-0 του Ουίλιαμς έφερε το 54-49.

Οι Ισραηλινοί δεν πτοήθηκαν από την αντίδραση του Εξάστερου και με νέο ντεμαράζ έφτασαν για πρώτη φορά στο +10 (61-51), έπειτα από floater του Μπόλντγουιν σε προσωπική φάση. Γκουντάιτις και Πονίτκα έχασαν 3/4 συνεχόμενες βολές που εκτέλεσαν, χάνοντας αυτόματα και την ευκαιρία να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 10, κάτι το οποίο πάντως κατάφερε λίγο μετά με lay-up ο Ουόλτερς (65-56). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Πράσινους ν' απέχουν αρκετά (-10, 69-59) παρά την εντυπωσιακή ευστοχία του Ουίλιαμς από μακριά.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κάνει υπέρβαση σε άμυνα κι επίθεση, αν ήθελε να διεκδικήσει έστω κάτι από το ματς. Οι βολές συνέχιζαν να συνιστούν μέγιστη πληγή, καθώς το ποσοστό του Τριφυλλιού ήταν ακόμα και κάτω από 50%! Με καλάθι και φάουλ του Μπράουν το παιχνίδι ξέφυγε για τα καλά, με την Μακάμπι να βάζει γερές βάσεις για την επικράτησής με το +13 (73-60). Ο Γκριγκόνις απάντησε με δικό του γκολ-φάουλ για το 74-62, ωστόσο ο δρόμος ήταν ακόμα πολύ μακρύς. Ο Παναθηναϊκός το προσπάθησε όσο μπορούσε, μείωσε με τρίποντο του Λι ακόμα και στους 6 (76-70), αλλά η όποια προσπάθεια σταμάτησε ουσιαστικά κάπου εκεί, με την Μακάμπι να ελέγχει στη συνέχεια και να επικρατεί με το τελικό 85-74, στέλνοντας τους Πράσινους στο αρνητικό ρεκόρ του 1-4 στην Euroleague.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.​

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 47-42, 69-59, 84-74.