Παναθηναϊκός - Παρτιζάν 89-91: Ο Παναθηναϊκός ήταν επιεικώς απαράδεκτος στο πρώτο ημίχρονο, έκανε μεγάλη εμφάνιση στην τρίτη περίοδο και πλησίασε όσο περισσότερο μπορούσε την Παρτιζάν, αλλά με ένα καλό δεκάλεπτο στην Euroleague απλά... δεν κερδίζεις! Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο ΟΑΚΑ, με τον Ζοτς να φεύγει με το διπλό από την Αθήνα. Κορυφαίοι για τους Πράσινους Μπέικον και Ουόλτερς με 17 πόντους αμφότεροι! Ασύλληπτο ματς από τον Πάντερ που σταμάτησε στους 29! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ διαιτησία, που οδήγησε σε λανθασμένη έκρηξη του κόσμου ρίχνοντας μπουκάλια στο παρκέ!

Το ματς

Με αρχική πεντάδα Λι, Πονίτκα, Μπέικον, Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι με την Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος δεν δίστασε να χρίσει με το... καλημέρα starter το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Ντουέιν Μπέικον. Σκορ στο ματς έδωσε με λέι-απ ο Μαντάρ (0-2), με τον Πάντερ να ευστοχεί και σε τρίποντο για το αρχικό 0-5 των Σέρβων. Για τους Πράσινους η πρώτη απάντηση ήρθε δια χειρός Μπέικον, που με 2/2 βολές μείωσε σε 2-5.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καθόλου καλός και δυσκολευόταν ειδικά στο κατέβασμα της μπάλας, με τον Λι να κάνει αβίαστο λάθος που οδήγησε σε κάρφωμα του Λεσόρτ στο ανοιχτό γήπεδο (2-9). Η άμυνα του Τριφυλλιού απλά... κοιτούσε τους αντιπάλους, επιτρέποντας στην Παρτιζάν να αποσπαστεί για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (+11) από ένα σουτ μέσης απόστασης του Πάντερ (2-13).

Η απάντηση για τον Εξάστερο ήρθε από φόλοου του Πονίτκα, το οποίο ακολουθήθηκε από το φοβερό poster κάρφωμα του Μπέικον στον Λεσόρτ για το 6-13! Η αντίδραση όμως σταμάτησε ουσιαστικά κάπου εκεί, καθώς η τραγική εικόνα εν συνεχεία των Πράσινων στο παρκέ τους οδήγησε στο ντροπιαστικό -15 της πρώτης περιόδου, το οποίο διαμορφώθηκε βέβαια από το απίθανο buzzer beater τρίποντο του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη πίσω από το κέντρο (16-31)!

Με εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Ουόλτερς άρχισε και το δεύτερο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό, που έπρεπε επιτέλους να παίξει άμυνα για να πλησιάσει την Παρτιζάν. Παρά το ανορθόδοξο παιχνίδι στην επίθεση το Τριφύλλι μπόρεσε μετά από αρκετή ώρα να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο, μετά από δύο συνεχόμενα καρφώματα του Παπαγιάννη (-9, 28-37).

Η Παρτιζάν είχε σε απίθανο βράδυ τον Κέβιν Πάντερ, ο οποίος κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός πλησίαζε λίγο, είχε ένα μεγάλο καλάθι να πετύχει στην επίθεση των Σέρβων. Δεν είναι τυχαίο ότι τελείωσε το πρώτο μέρος με 20 πόντους! Ένα εντυπωσιακό δίποντο του Γκριγκόνις διατήρησε την απόσταση των δύο ομάδων σε μονοψήφια επίπεδα (35-44), με τον Εξάστερο ωστόσο να πηγαίνει εν τέλει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μ' ένα σοβαρό νετσαβαντάζ 13 πόντων (41-54). Μα πάνω απ' όλα, με κάκιστη εμφάνιση πρώτα και πάνω απ' όλα στην άμυνα.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ στην πρώτη του επίθεση με floater του Ουόλτερς (43-54). Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη, καθώς με 5 σερί πόντους του Μπέικον η διαφορά έπεσε στους 8 (48-54), με τον Αμερικανό να βάζει... φωτιά στο ΟΑΚΑ! Νέο εύστοχο σουτ του Ουόλτερς από τα 6.75 έφερε τους Πράσινους ακόμα πιο κοντά στο σκορ (51-58), με Ουίλιαμς, Παπαγιάννη και Γκριγκόνις να σκοράρουν κατά σειρά για το -1 του Εξάστερου (57-58)! Το επιμέρους σκορ εκείνη τη στιγμή ήταν 16-4, με την ομάδα του Ράντονιτς να παίζει ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ άμυνα.

Η Παρτιζάν αντέδρασε αρχικά χάρη στο τρίποντο του Άντζουσιτς (57-61), με τον Λεσόρτ κατόπιν να κάνει από το σημείο των βολών το 57-63 για το +6 των Ασπρόμαυρων της Σερβίας. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι είχαν φτάσει γρήγορα στο μπόνους των βολών, βρίσκοντας έτσι εύκολους πόντους σε επιθέσεις που δεν τους έβγαιναν. Παρ' όλα αυτά, οι Πράσινοι σε μεγάλο βαθμό την είχαν κάνει τη δουλειά στο τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 64-68.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός έπρεπε πια να κάνει την τελική του αντεπίθεση, όντας πάντα συνεπής στην άμυνα, για να πάρει εκείνος στο φινάλε την τόσο πολύτιμη για τον ίδιο νίκη. Το καλάθι και φάουλ του Ουόλτερς έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στο δεκάλεπτο (68-70), αλλά η Παρτιζάν αντέδρασε και με σερί 10-3 αποσπάστηκε με +9 (71-80). Η διαιτησία στο φινάλε ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ, με αποκορύφωμα το οριακά αντιαθλητικό φάουλ στον Μπέικον, που "βαφτίστηκε" κατοχή στην Παρτιζάν. Μάλιστα ο κόσμος αντέδρασε ακραία, πετώντας μπουκάλια και αντικείμενα στο παρκέ 3:13 πριν τη λήξη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη μίνι διακοπή του αγώνα! Με την επανέναρξη δεν άλλαξε τίποτα ως προς την ουσία, παρά τη μεγάλη προσπάθεια και τα καλάθια των Μπέικον-Πονίτκα, με τον Ζοτς να φεύγει με το διπλό από το ΟΑΚΑ χάρη στο τελικό 91-89.

Τα δεκάλεπτα: 16-31, 41-54, 64-68, 89-91.