Facebook Pixel Ολυμπιακός - Βαλένθια: "Αυτοκτόνησε" ο Ολυμπιακός! Τζάμπα ήττα από Βαλένθια - Φωνάζει για την τελευταία φάση!
Μπάσκετ
| 2022-11-04 22:54:00

"Αυτοκτόνησε" ο Ολυμπιακός! Τζάμπα ήττα από Βαλένθια - Φωνάζει για την τελευταία φάση!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Αυτοκτόνησε" ο Ολυμπιακός! Τζάμπα ήττα από Βαλένθια - Φωνάζει για την τελευταία φάση!

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με την Βαλένθια, αλλά έχασε στο φινάλε με 91-89 και μοιραίο παίκτη τον κορυφαίο του σε όλο το υπόλοιπο ματς, Σάσα Βεζένκοφ! Παράπονα των Ερυθρόλευκων για τη διαιτησία στην τελευταία φάση, ζητώντας φάουλ πάνω στον Πίτερς.

 

Ολυμπιακός - Βαλένθια 89-91: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με την Βαλένθια, αλλά έχασε στο φινάλε με 91-89 και μοιραίο παίκτη τον κορυφαίο του σε όλο το υπόλοιπο ματς, Σάσα Βεζένκοφ! Παράπονα των Ερυθρόλευκων για τη διαιτησία στην τελευταία φάση, ζητώντας συγκεκριμένα φάουλ το οποίο δεν δόθηκε πάνω στον Πίτερς.

Το ματς

Ένα πρώτο ημίχρονο πλήρους κυριαρχίας είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βαλένθια, που με προμετωπίδα την άμυνα βρήκε εν συνεχεία ρυθμό και στην επίθεση, φτάνοντας γρήγορα κι έπειτα από κάρφωμα του Φαλ στο 10-3 υπέρ του. Μέχρι και το 14-5 οι Πειραιώτες έμοιαζαν να κάνουν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, με την Βαλένθια κάπου εκεί να βγάζει κάποια αντίδραση και να μειώνει μετά από τρίποντο του Πουέρο στους 5 (16-11).

Όποτε χρειαζόταν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πατούσε γκάζι, με πρωταγωνιστή (ποιον άλλον) τον Σάσα Βεζένκοφ. Δια χειρός του Βούλγαρου φόργουορντ ήρθε και το +9 για τον Ολυμπιακό (26-17), ωστόσο όπως και πριν έτσι και τότε οι Ισπανοί είχαν μία μίνι απάντηση, τρέχοντας ένα επιμέρους 5-2 για να τελειώσουν το πρώτο δεκάλεπτο με νετσαβαντάζ 6 πόντων (28-22).

Ακόμα καλύτερος Βεζένκοφ, ακόμα καλύτερος Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο! Ο ψηλός του Ολυμπιακού έκανε... πάρτι, ακολουθούμενος μεταξύ άλλων από τον Σλούκα ο οποίος με τρίποντο επανέφερε το +9 για τους Ερυθρόλευκους (33-24). Στην εξίσωση προσπάθησε να μπει επίσης με το μακρινό σουτ και ο Κάαναν, από εύστοχο σουτ τριών πόντων του οποίου οι Πειραιώτες αποσπάστηκαν με διψήφια διαφορά (36-26). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με buzzer beater λέι απ του Σάσα Βεζένκοφ για το 47-34 και το +14 της ανάπαυλας.

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε και η επανάληψη για την ελληνική ομάδα, με τον σούπερ... Σάσα να πετυχαίνει γκολ-φάουλ στο ανοιχτό γήπεδο. Ωστόσο, η συνέχεια αμέσως μετά δεν ήταν ανάλογη. Η Βαλένθια με ένα σερί 10-0 και πρωταγωνιστές τους Ντούμπλιεβιτς-Πρέπελιτς έριξαν τη διαφορά από τους 16 στους 6 (53-47), αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα σε εσπευσμένο τάιμ άουτ.

Το τάιμ άουτ αυτό είχε όντως επίδραση και μάλιστα μεγάλη, με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει απίστευτο τρίτο δεκάλεπτο με... 3/4 τρίποντα. Το τελευταίο στο οποίο ευστόχησε, μάλιστα, επανέφερε τον Ολυμπιακό σε διψήφια επίπεδα διαφοράς (+13, 69-56). Η περίοδος έληξε ιδανικά, με τον συνήθη "ύποπτο" Κώστα Σλούκα να πετυχαίνει ακόμα ένα buzzer beater για το μεγάλο προβάδισμα του 71-58 για τους γηπεδούχους!

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός καλείτο ουσιαστικά να κάνει διαχείριση, για να φτάσει σε ακόμα μία νίκη και σε ρεκόρ 5-1 στην Euroleague. Δεν το έκανε, όμως, ποτέ. H Βαλένθια πάλευε όσο μπορούσε και δεν τα παράτησε ποτέ, μειώνοντας εκ νέου στους 9 με τον Κλαβέρ (73-64), φτάνοντας ακόμα και στους 7 λίγο μετά με απίστευτο κάρφωμα του Αλεξάντερ (79-72).

Ο Τζόουνς έβαλε για τα καλά δύσκολα στους παίκτες του Μπαρτζώκα, καθώς με τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ η Βαλένθια μείωσε σε 80-77 και σε 80-79 δευτερόλεπτα μετά! Το ματς έγινε... ροντέο, με τον Βεζένκοφ να βγάζει μεγάλη άμυνα στον Τζόουνς με το σκορ στο -1, περίπου 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ωστόσο, ο Σάσα έκανε το μοιραίο φάουλ Τζόουνς (ξανά) για τρεις βολές 4 δεύτερα πριν το τέλος, για το προσπέρασμα των Ισπανών με 89-91! Το σκορ δεν άλλαξε στην τελευταία φάση και κατοχή του αγώνα στο ΣΕΦ, με τον Σλούκα να αστοχεί και τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται για φάουλ πάνω στον Πίτερς! Στο 4-2, πλέον, πέφτουν οι Ερυθρόλευκοι στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 28-22, 47-34, 71-58, 89-91.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags