Ολυμπιακός - Παρτιζάν: Ο game changer, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, έκανε ξανά τη δουλειά όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του στην τρίτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στις νίκες στο ΣΕΦ κόντρα στην Παρτιζάν του Ζοτς χάρη στο τελικό 87-58. Αρχίζει να "ξυπνάει" και ο Κάνααν, που ήταν εύστοχος από μακριά και τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους.

Το ματς

Με τον συνηθισμένο καταιγιστικό ρυθμό του μπήκε και στο παιχνίδι με την Παρτιζάν ο Ολυμπιακός, με τον Κάνααν στο ανοιχτό γήπεδο να δίνει σκορ στο ματς (2-0). Οι Ερυθρόλευκοι πίεζαν πολύ στην άμυνα, αναγκάζοντας έτσι τους Σέρβους να εκτελούν με χαρακτηριστική δυσκολία. Η επίθεση των Πειραιωτών δούλευε ταυτόχρονα πολύ καλά, φτάνοντας με τρίποντο και φάουλ του Κάνααν (ξανά) στα όρια της διψήφιας διαφοράς (11-2).

Η Παρτιζάν είχε κάποιες απαντήσεις με τρίποντα του Πάντερ, ωστόσο με το ίδιο νόμισμα ο Κώστας Παπανικολάου από τα 6.75 έδωσε για πρώτη φορά διαφορά 10 πόντων στον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες σκόραραν κατά... ριπάς σε ένα χρονικό σημείο του πρώτου δεκαλέπτου από το τρίποντο, με Κάνααν, Νάναλι και Σλούκα συγκεκριμένα να ευστοχούν κατά σειρά σε συνεχόμενες επιθέσεις (22-12). Η περίοδος έληξε με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να προηγείται με 22-14 (+8).

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο και τον Μπολομπόι, για την ακρίβεια, να ευστοχεί σε fade away πάνω στον Παπαπέτρου (24-16). Ο Πίτερς μπήκε κι αυτός στην εξίσωση με τρίποντο για το πρώτο +11 του Ολυμπιακού (27-16), με τον Ιωάννη Παπαπέτρου όμως να απαντά με σουτ μέσης απόστασης (27-18). Η Παρτιζάν είχε υπομονή στην επίθεσή της και έβρισκε λύσεις, με τον Νάναλι να πετυχαίνει 5 σερί πόντους για το 30-23 και το -7 των Σέρβων.

Ο Πάντερ μεγάλωσε αυτό το επιμέρους σκορ στο 7-0 για το 30-25 των Ασπρόμαυρων του Ζοτς, αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα να πάει σε εσπευσμένο τάιμ άουτ. Η διακοπή αυτή ευνόησε τους γηπεδούχους, που έβγαλαν στην επόμενη κατοχή την άμυνα και βρήκαν απανωτά καλάθια με Πίτερς και Βεζένκοφ (34-25). Οι Ερυθρόλευκοι παρά την εξαιρετική προσπάθεια τελείωσαν με το χειρότερο δυνατό τρόπο το ημίχρονο, καθώς σε 15 δευτερόλεπτα και με την κατοχή δική τους επέτρεψαν στην Παρτιζάν να βρει 4 πόντους με Μαντάρ και Νάναλι, για το 45-38 της ανάπαυλας.

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Παπανικολάου πέτυχε κι άλλο τρίποντο για την εκ νέου διψήφια διαφορά του Ολυμπιακού στο ματς (48-38), με τον Παπαπέτρου όμως να απαντά και πάλι από τα 6.75 (48-41). Μάλιστα η Παρτιζάν βρήκε κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο με τον Νάναλι και ένα φοβερό coast to coast με τον Λεσόρτ, για να φέρει το παιχνίδι σε απόσταση μόλις 3 πόντων (48-45)!

Κάπου εκεί ήταν η ώρα του Σάσα Βεζένκοφ να κάνει την εμφάνισή του, με τον υπαρχηγό του Ολυμπιακού να ευστοχεί για τρεις και να ανεβάζει το σκορ στο 51-45, δίνοντας έτσι σημαντική ανάσα στην ομάδα του. Οι Πειραιώτες έπαιζαν όσο περνούσε η ώρα ακόμα καλύτερη άμυνα, με τον Λαρεντζάκη να συντελεί τα μέγιστα σε αυτό. Μάλιστα με κλέψιμο και δικό του τρίποντο, ο διεθνής γκαρντ έδωσε στους Ερυθρόλευκους αέρα 11 πόντων (60-49). Η Παρτιζάν είχε γι' ακόμη μία φορά απάντηση, βρίσκοντας γκολ-φάουλ με τον εξαιρετικό Πάντερ για το 60-54.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έμπαινε με ισχυρό αβαντάζ 14 πόντων (68-54), με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να κάνει απίστευτα πράγματα ακριβώς πριν με συνεχόμενα τρίποντα, γκολ-φάουλ και εντυπωσιακές άμυνες, φτάνοντας τους 10 πόντους μέσα σε λίγα λεπτά! Η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε τελειώσει ουσιαστικά την υπόθεση νίκη, ανεβάζοντας με 5 σερί πόντους του Σλούκα τη διαφορά στους 17 (73-56), φτάνοντας ακόμα και στο +20 για πρώτη φορά με τον φανταστικό Λαρεντζάκη (76-56) να ευστοχεί πάλι για τρεις. Το τελικό και... εκκωφαντικό 87-58 (+29) επανέφερε τον Ολυμπιακό στα θετικά αποτελέσματα και σε ρεκόρ 5-2 στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 45-38, 68-54, 87-58.